نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۱ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
دومین رویداد دمودی (Demo Day) شتابدهنده تجارتبُردار با معرفی برترین تیمهای دوره شتابدهی برگزار میشود.
به گزارش پیوست، در نشست خبری آنلاین شتابدهنده تجارتبُردار فرشته امینی رئیس شورای راهبردی این مرکز عنوان کرد: تجارتبُردار اولین شتابدهنده تخصصی صادرات در ایران است که به اتاق بازرگانی اصفهان تعلق دارد. این مرکز در دومین دوره دمودی (Demo Day) خود در ۱۷ خرداد ۱۴۰۱، ۱۴ تیم برتر را به علاقهمندان و سرمایهگذاران معرفی میکند.
امینی هدف از تاسیس این شتابدهنده را صنعتی شدن زیرساختهای اصفهان با در نظر گرفتن مشکلات زیست محیطی عنوان کرد و ادامه داد: رسالت شتابدهنده تجارتبردار، ایجاد و حمایت از استارتآپهایی است که بتوانند در زمینه صادرات کالا و خدمات ایدههای خلاقانه داشته باشند. حتی صادرکنندگان قدیمی و هر فردی که در زمینه صادرات ایدههای نوآورانه داشته باشد میتواند در تجارتبُردار ایدههای خود را مطرح کند و در صورت پذیرش از حمایت مجموعه بهرهمند شود.
علی مهذب مدیر مرکز تخصصی کسبوکار تجارتبردار نیز در توضیح فعالیتهای این مرکز اضافه کرد: ما تصمیم داریم در تجارتبردار امکان تجمیع فعالان عرصه کسبوکار معدن، صنعت و حوزه بازرگانی را فراهم و در قالب مسئولیتهای اجتماعی خود برای اقتصاد استان اصفهان نقش مثبتی ایفا کنیم.
مهذب همچنین به استفاده از ظرفیتهای جوانان و ارتباط میان صنعت و آموزش اشاره کرد و گفت: همیشه بین تولید، صنعت و خدمات حلقه مفقودهای وجود دارد و ما در تلاشیم بتوانیم به کمک ارائه سرویسهای فناورانه چالش این حوزه را رفع کنیم.
به گفته امینی، در دومین دوره دمودی تجارتبُردار تیمهای دارای ایده در حوزه دیجیتال مارکتینگ، بیشتر حمایت و معرفی خواهند شد. امینی در این باره گفت: در این دوره قصد داریم نگاهی فناورانه و هوشمندانهتر به مقوله فروش و صادرات بیندازیم و از حوزه سنتی به حوزه دیجیتالی برویم. چون در واقع تجارتبُردار یک فضای همکاری جمعی برای استقرار استارتآپها و دانشجویان دارای ایده در حوزههای مختلف زنجیره تجارت است. تجارتی که این روزها دیجیتالی و به کمک ابزار تکنولوژی انجام میشود.
مهذب هم در ادامه به این نکته اشاره کرد که گرچه آنها از استان اصفهان شروع کردهاند اما به طور حتم به ملی شدن خدمات خود فکر میکنند و در حال آمادهسازی زیرساختها برای نگاهی ملی به موضوع شتابدهی در حوزه صادرات هستند. او دلیل انتخاب اصفهان برای مرکز فعالیتهای تجارتبردار را سهم پایین اصفهان از صادرات برخلاف ظرفیتهای بسیار بالای این استان دانست و توضیح داد: با اینکه استان اصفهان دارای ظرفیتها و پتانسیل بالا برای صادرات است اما سهم این استان از بازارهای بینالمللی بسیار کم است. گرچه به مشکلات فعالیتهای بینالمللی در ایران واقف هستیم، اما تیمها و افراد نوآور در این زمینه نیز میتوانند ایدههای خلاقانه داشته باشند.
سید صادق علامه، سرپرست شتابدهنده تجارتبردار، نیز در پاسخ به این سوال که این مرکز چه کمکی به تیمها میکند گفت: در بحث حمایت از تیمها فرایندهای اصلی پشتیبانی از ایدههای کاربردی را در نظر گرفتهایم؛ بحث آموزش، منتورینگ، شبکهسازی و در نهایت رویداد دمودی که امکان جذب سرمایه و جذب تامینکننده برای تیمها را امکانپذیر میکند.
علامه در ادامه به دورههای قبلی شتابدهی اشاره کرد و گفت: در دورههای گذشته تیمهای بسیاری از مجموعه فارغالتحصیل شدند و ما بعد از جذب سرمایه هم به مدت یک سال به تیمها امکان استفاده افتخاری از باشگاه فارغالتحصیلان را میدهیم تا بتوانند از حمایتهایی مثل مشاوره و منتورینگ استفاده کنند.
امینی در پایان نشست نیز درباره هدف مهم اتصال تیمهای آموزشدیده به صنعت توضیح داد: حمایت اتاق بازرگانی اصفهان و آموزشهای مرکز تجارتبُردار میتواند به صنعتگران و تولیدکنندگان اطمینان خاطر بیشتری برای سرمایهگذاری در تیمهای پذیرفتهشده بدهد. در این دوره هشت تیم در حوزه صادرات، چهار تیم در حوزه بازایابی و فروش و دو تیم در حوزه دیجیتال مارکتیتنگ یعنی جمعاً ۱۴ تیم در دمودی حضور دارند و در ۱۷ خرداد و در رویداد دمودی امکان مذاکره جدی بین سرمایهگذاران و استارتآپها به وجود میآید.
به همین خاطر از افراد فعال در اکوسیستم استارتآپی، صنعتگران، تجار و وزارتخانههای مربوطه دعوت شده است تا در این رویداد شرکت کنند.