رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۹ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
ساترا، طبق شنیدهها، مجوز نماوا و فیلیمو را باطل کرده است.
به گزارش پیوست، طبق اخبار غیررسمی، ساترا به دلیل پیروی نکردن این دو رسانه صوتوتصویر آنلاین از دریافت مجوزهای لازم برای انتشار محتوای خود، مجوز آنها را باطل کرده است. طبق شنیدهها هنوز ابطال مجوز فعالیت این دو VOD اصلی بازار به آنها ابلاغ نشده است.
این دو رسانه به دلیل ممیزیهای بسیار که از سوی سازمان تنظیم مقررات صوتوتصویر فراگیر روی محتواهای تولیدشدهشان اعمال میشد پخش تعدادی از محتواهای نمایش دادهشده خود را منوط به دریافت مجوز از ساترا نکردهاند.
سریالهای تولیدشده مهمونی، جادوگر، نوبت لیلی در نماوا و جادوگر، یاغی و جیران در فیلیمو بدون دریافت مجوز انتشار از ساترا روی بسترهای پخش آنلاین قرار گرفتهاند.
طی ماههای اخیر اختلاف نظر در خصوص برخورد سلیقهای برای ممیزی محتوا افزایش یافته است به گونهای که مدیرعامل نماوا پیشتر اعلام کرده بود ساترا خطوط قرمز ممیزی را به صورت شفاف اعلام نمیکند و با هر کدام از محتواها به صورت سلیقهای برخورد میکند. شانهساززاده در میزگردی که در اینوتکس برگزار شده بود گفته بود در هیچ کدام از صنایع رگولاتور رقیب به شمار نمیآید. اشاره او به نوع رابطه ساترا و سازمان صداوسیماست، البته سعید مقیسه رئیس ساترا نیز در این نشست گفته بود درست است ریاست ساترا را صداوسیما انتخاب میکند اما این به معنی تصدی در فعالیتهای خود صداوسیما نیست.
فیلیمو و نماوا جزو اولین گروه پلتفرمهایی بودند که اقدام به دریافت مجوز از ساترا کردند.
رئیس ساترا، سعید مقیسه در این رابطه اعلام کرد که هنوز تصمیم قطعی نگرفتهاند اما از حرفهای او برمیآید که خطر لغو مجوز در کمین این دو VOD است. مقیسه به تسنیم گفت: «در پی انتشار برخی اخبار حاشیهساز در مورد لغو مجوز فیلیمو و نماوا اعلام میکنم از طرف ساترا هنوز تصمیم قطعی برای تعلیق مجوز پلتفرمهای مذکور اعلام نشده است. البته برخی پلتفرمها تخلفاتی داشتهاند که منجر به کسر امتیاز آنها شده است و در صورت رسیدن امتیاز هر رسانه به کمتر از حداقل اعتبار لازم، اقدام قانونی انجام خواهد شد.»
او در مورد این تخلفها نیز توضیح داد: «به صورت کاملاً واضح، تخلف محتوایی یعنی اینکه برخی بخشهای منتشر شده مجوز انتشار از ساترا ندارند. لیست تخلفات در صورت تایید حقوقی منتشر خواهد شد.»
مقیسه همچنین بر «الزام قانونی» صداوسیما در رابطه با نظارت بر رسانههای صوت و تصویر فراگیر تاکید کرد و گفت: «نظارت بر رسانههای صوت و تصویر فراگیر و تنظیم مقررات در ابعاد مختلف از جمله ضوابط محتوایی و حفظ حریم مقدس خانوادهها، الزام قانونی بر صداوسیما است و ساترا برای اجرای قانون با تمام توان اقدام خواهد کرد.»
چندی پیش رئیس صداوسیما گفته بود که نظارت بر پلتفرمها و شبکه خانگی باید جدیتر دنبال شود و این نهاد نباید در این مورد سهلانگاری کند.
مجتبی توانگر، نماینده تهران و رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس نیز در واکنش به این مسئله از ساترا و شورای عالی فضای مجازی انتقاد کرد. او در توییتر خود نوشت: «با تشکیل مجدد جلسات مجلس از اواخر خرداد، با تشکیل کارگروهی در کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس، نسبت به ساماندهی وضعیت بیضابطهی ساترا اقدامات لازم را برنامهریزی خواهیم کرد. بیتوجهی شورای عالی فضای مجازی با وجود تذکرات قبلی، تعجببرانگیز است.»