مدیر دفتر ASUS: باید نظارت روی تولید داخل بیشتر شود
مدیر دفتر ASUS معتقد است از تولید داخل سواستفاده میشود زیرا گاهی دیده میشود کالای…
۱۴ آبان ۱۴۰۳
۲۹ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۹ دقیقه
در این مطلب میخوانید
اورکلاک کردن روشی است که در آن با دستکاری قطعاتی مانند CPU، کارت گرافیک و حافظه RAM، سرعت عملکرد سختافزار و سیستم را افزایش میدهید. این روش نسبتاً ساده است و برای انجام آن نیاز به هیچگونه نرمافزار یا سختافزاری ندارید. در این مطلب به طور اختصاصی به بررسی اورکلاک کردن CPU، نحوه انجام آن و مزایا و معایب این کار میپردازیم. با ما همراه باشید.
در این قسمت ابتدا توضیح مختصری درباره دو موضوع اورکلاک و CPU میدهیم و در ادامه با استفاده از این تعاریف، مفهموم اورکلاک CPU را بررسی میکنیم.
نکته مهمی که هنگام اورکلاک کردن قطعات باید به آن توجه کنید این است که با افزایش سرعت قطعات میزان برق مصرفی هم افزایش مییابد و این امر باعث افزایش دمای قطعات و سیستم میشود. پس لازم است که هنگام انجام این فرایند از دستگاههای خنککننده قوی در سیستم خود استفاده کنید تا خطر سوختن و از بین رفتن قطعات مختلف سیستم را از بین ببرید.
با توجه به تعاریف بالا به این نتیجه میرسیم که در اورکلاک کردن CPU با بیشتر کردن فرکانس کاری CPU، سرعت پردازش دادهها و اجرای برنامهها به طور چشمگیری بیشتر میشود. اورکلاک کردن CPU در افزایش سرعت و بهبود عملکرد سیستم شما بسیار مؤثر است. با انجام این کار میتوانید قدرت CPU خود را افزایش دهید و به دنبال آن میتوانید بازیها را روانتر اجرا کنید و فرایند ویرایش عکس و فیلم را با سرعت بیشتری انجام دهید.
درمورد اورکلاک کردن لپتاپها نیاز به توجه بیشتری هست. همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم اورکلاک کردن CPU باعث داغ شدن سختافزارها و قطعات سیستم میشود و با توجه به اینکه سیستم خنککننده هوا در لپتاپها ضعیفتر است بهتر است که این کار را انجام ندهید. البته در بیشتر CPUهای استفاده شده در لپتاپها قابلیت اورکلاک کردن وجود ندارد.
با اورکلاک کردن میتوانید بدون صرف هزینه، سرعت و توان بیشتری از CPU خود دریافت کنید. اما خوب است بدانید با گذشت زمان میزان استفاده از این روش کمتر شده است. دلیل این امر روی کار آمدن CPUهای با قدرت بالا است که به تنهایی نیاز کاربران را فراهم میکنند.
در گذشته قدرت و سرعت CPUها در حدی بود که با اورکلاک کردن، سرعت سیستم به طور محسوسی زیاد میشد اما در CPUهای امروزی این اتفاق نمیافتد و با اورکلاک کردن CPU تغییر زیادی در سرعت سیستم رخ نمیدهد. در سیستمهای امروزی سرعت پایین پردازنده دلیل کند بودن سیستم نیست. بلکه سرعت سیستم به دلیل کند بودن هارد دیسک پایین میآید. در این شرایط بهتر است به جای اورکلاک کردن CPU، استفاده از یک دیسک حالت جامد یا همان SSD را امتحان کنید.
اما موضوع برای گیمرها و افرادی که کار حرفهای با سیستم خود میکنند متفاوت است. این افراد همیشه میخواهند از تمام توان موجود در سخت افزار خود، برای گرفتن چند فریم بیشتر در بازیها یا انجام عملیات و کارها با سرعت بیشتر، استفاده کنند و اورکلاک کردن برای آنها به یک موضوع مهم تبدیل میشود. با اینحال بازیهای امروزی شدیداً به کارت گرافیک قوی نیاز دارند و پردازندههای مدرن در حالت عادی برای اجرای این بازیها، کافی هستند. بنابراین در بیشتر موارد، اورکلاک کردن پردازندهی اصلی کمک زیادی به اجرای سریعتر بازیها نمیکند و بهتر است به سراغ اورکلاک کردن کارت گرافیکی بروند.
یکی دیگر از دلایلی که میتواند شما را تشویق به اورکلاک کردن CPU کند صرفهجویی در هزینهها است. ممکن است اینطور فکر کنید که با خریدن CPU با مدل پایینتر که قیمت کمتری دارد و اورکلاک کردن آن در هزینههای خود صرفهجویی میکنید. اما همانطور که قبلاً هم گفتیم برای اورکلاک کردن باید از سیستمهای خنککننده قوی روی سیستم خود استفاده کنید که با تهیه آن ممکن است هزینه بیشتری هم صرف کنید.
به طور کلی پیشنهاد ما این است که اگر تجربه کافی در کار با قطعات کامپیوتری ندارید دست به این کار نزنید.
اورکلاک کردن CPU دارای مزایا و معایبی است که بهتر است قبل از انجام این کار با آنها آشنا باشید.
از جمله مزایای اورکلاک CPU میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
معایب اورکلاک CPU عبارتاند از:
حالا که با مفهوم و مزایا و معایب اورکلاک آشنا شدید خوب است که روش انجام آن را یاد بگیرید. قبل از شروع فرایند اورکلاک کردن CPU لازم است چند نکته مهم را بررسی کنید.
بعد از بررسی این نکات و اطمینان حاصل کردن از اینکه سیستم شما برای اورکلاک مناسب است، میتوانید از دو روش تغییر تنظیمات بایاس و یا تغییر تنظیمات در نرمافزارهای مخصوص اورکلاک که معمولاً به همراه مادربورد ارائه میشوند، کار خود را شروع کنید.
با انجام سه مرحله زیر میتوانید CPU خود را اورکلاک کنید:
به این نکته توجه کنید که اورکلاک کردن هر CPU متناسب با نوع آن قطعه تا حد معینی قابل انجام است که این مقدار در مشخصات CPU نوشته میشود.
وقتی به یک حالت پایدار درسیستم خود رسیدید و از آن راضی بودید میتوانید تنظیمات انجام شده و مقادیر آنها را یادداشت کنید تا بعدها در صورت نیاز بتوانید دوباره آنها را اعمال کنید.
ما در این مطلب سعی کردیم به روشی ساده مفهوم اورکلاک CPU را برای شما توضیح دهیم. امیدواریم خواندن این مطلب برای شما مفید باشد. سوالات و نظرات خود را درباره این مطلب با ما در میان بگذارید.