skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس هیات مدیره مخابرات: زیان مخابرات از ۲۰۰۰ میلیارد تومان عبور کرد

میثم قاسمی تحریریه

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

ابراهیم محمودزاده، رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران

زیان شرکت مخابرات ایران در پایان سال ۱۴۰۰ به بیش از ۲۲۰۰ میلیارد تومان رسید. هرچند این رقم هنوز نهایی نشده و احتمال دارد در حسابرسی اندکی کاهش یابد.

به گزارش پیوست، شرکت مخابرات ایران که سال‌هاست با مشکل تامین هزینه‌های خود روبه‌رو بوده و برخی از سرویس‌هایش مانند تلفن ثابت، زیان‌ده هستند در پایان سال مالی ۱۴۰۰ باز هم با زیان‌دهی روبرو شده و به گفته رئیس هیات مدیره این شرکت، زیان مخابرات حدود ۲۲۰۰ میلیارد تومان است. هرچند این عدد هنوز نهایی نشده است.

ابراهیم محمودزاده، رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران درباره زیان مخابرات در سال گذشته گفت: «سال ۱۴۰۰ با توجه به اینکه هزینه‌ها را کنترل و طبق برنامه عمل کردیم اما با وجود افزایش سنگین هزینه‌ها، تقریبا  ۲۲۰۰ میلیارد تومان زیان کردیم. البته فعلا پیش‌نویس اولیه صورت‌های مالی تهیه شده‌است که با توجه به حساب‌هایی که داریم، احتمالا به حدود ۲ هزار میلیارد تومان برسد.»

او تاکید کرد برنامه مخابرات ایران است که در سال جاری زیان عملیاتی این شرکت تبدیل به سود شود.

شرکت مخابرات ایران در پایان سال مالی ۹۹ حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان زیان داد. هرچند این زیان مربوط به حساب‌های این شرکت در بخش ثابت است و در صورت محاسبه سود همراه اول در صورت‌های مالی شرکت مخابرات، این شرکت همچنان سودده است.

در انتظار اجرای مصوبه رگولاتوری

بخشی از زیان شرکت مخابرات ایران و ناتوانی در پرداخت مطالبات مربوط به ثابت ماندن تعرفه خدمات تلفن ثابت به مدت بیش از یک دهه است که در سال گذشته توافقی با شورای رقابت، سازمان تنظیم مقررات و وزارت ارتباطات برای تغییر این تعرفه‌ها انجام شد؛ اما علی‌رغم گذشت چندین ماه از این توافق، هنوز اجرایی نشده است. رئیس هیات مدیره مخابرات درباره این تغییر تعرفه‌ها گفت: «تقریبا تمامی سال گذشته پیگیر این بودیم که به هزینه سربه‌سر و قیمت تمام شده برسیم و آن را با تعرفه تطبیق دهیم. معدل هزینه‌های ما برای هر خط تلفن ثابت در سال گذشته ۲۷ هزار تومان بود. عددی که مورد توافق طرفین قرار گرفت، ۲۱ هزار تومان بود و آن چیزی که دوستان در کمیسیون تنظیم مقررات تصویب کردند نزدیک ۱۵ هزار تومان بود. این عدد در  سال گذشته مصوب شد اما منتظر مصوبه نهایی ستاد تنظیم بازار در بعد از عید هستیم که شاید در هفته‌های جاری انجام شود.»

براساس توافق انجام شده میان رگولاتوری و شرکت مخابرات، درآمد حاصل از افزایش تعرفه‌ها پس از پوشش هزینه‌ها باید صرف توسعه زیرساخت‌های ارتباطات ثابت شود؛ اما محودزاده معتقد است: «وقتی درآمد به قیمت سربه‌سر نرسیده، هزینه آن در شبکه ملی اطلاعات، امر محالی است اما ما با دولت توافق کردیم در این کار همراهی کنیم و نسبتی از درآمد را برای شبکه ملی بگذاریم.»

به گفته رئیس هیات مدیره مخابرات در آخرین روز سال گذشته پولی به حساب شرکت مخابرات برای توسعه شبکه ملی اطلاعات از سوی دولت واریز شده است که در سال جاری استفاده خواهد شد؛ اما این رقم، مربوط به مصوبات بودجه‌ای سال ۱۴۰۱ نیست و کمتر از آن است.

آمادگی برای توسعه فیبر نوری

محمودزاده درباره برنامه‌های دولت برای توسعه FTTH‌ در کشور و نقش مخابرات در این خصوص نیز گفت: «ما آمادگی خود را نشان داده‌ایم. اگر منابع تخصیص داده شود ظرفیت و قابلیت اجرای پروژه‌ها در شرکت مخابرات ایران وجود دارد. چون هم قابلیت برون‌سپاری داریم و هم نیروهای خودمان هستند. ما الان در استان‌ها با انباشت اضافه نیرو مواجه هستیم و بیشتر از حجم کارهایی که در اختیار ما است، نیرو داریم.»

او تاکید کرد مخابرات برای سال جاری برنامه توسعه فیبر نوری دارد؛ اما اگر منابع دولت در این زمینه اختصاص پیدا کند، اعداد مد نظر وزارت ارتباطات محقق خواهد شد.

او همچنین درباره مصوبه رگولاتوری درخصوص معافیت سرویس‌های مبتنی بر فیبر نوری از تعرفه‌گذاری نیز گفت: «اینها حجم زیادی نمی‌شود. برای انجام کار سنگین باید منابع سنگین وجود داشته باشد. ما الان داریم درباره موارد حاشیه‌ای در تعرفه صحبت می‌کنیم. افزایش تعرفه فضا و برق و… خوب است اما عددی نمی‌شود؛ اما اینکه بگوییم ۸ درصد از حق پروانه اپراتورها به توسعه فیبر اختصاص پیدا کند، قابل توجه است.»

https://pvst.ir/cd4
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو