skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

5G همراه اول به کیش رسید

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

همراه اول در کیش

هشتمین سایت 5G همراه اول در جزیره کیش به بهره‌برداری رسید. در همین حال معاون این اپراتور تعداد ترمینال‌های 5G‌ موجود در شبکه همراه را ۲.۳ میلیون اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی همراه اول، همزمان سومین روز از برگزاری رویداد بین المللی کیتکس ۲۰۲۲ با محوریت هوشمندسازی، هشتمین سایت 5G همراه اول در این جزیره به بهره‌برداری رسید. پیش از این سایت‌های نسل ۵ اپراتور اول در شهرهای مشهد، قم و تهران راه‌اندازی شده بود.

همچنین در نشست «نسل پنجم ارتباطات 5G، چشم‌انداز پیش‌رو و چالش‌های توسعه آن در کشور» که در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی کیتکس برگزار شد مرتضی طاهری‌بخش، معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول با اشاره به ترندهای مهم صنعت ارتباطات سیار تا سال ۲۰۳۰ گفت: تا آن افق زمانی، موضوعاتی مانند وجود تنها یک شبکه برای ۱۰۰ میلیارد کانکشن، همکاری بسیار نزدیک ماهواره و اینترنت زمینی برای پوشش سه بعدی برای پوشش IOT خارج شهرها، ادغام در حوزه ارتباطات و IOT برای راهبری هوشمندسازی در سایر صنایع، راه اندازی شبکه‌های سبز کمک کننده به کاهش آلودگی زمین، تغییر کلی نسل آنتن های ارتباطی، محاسبات موبایلی و امنیت شبکه و مواردی از این دست، ترند را تشکیل می‌دهند.

اقدامات همراه اول در حوزه 5G

او در ادامه این نشست به فعالیت‌های همراه اول رابطه با حوزه 5G اشاره کرد و گفت: همکاری با دانشگاه‌ها برای پیاده‌سازی دموهای مختلف بر بستر 5G نظیر جراحی از راه دور و خودروی متصل، همکاری فعالانه با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه نقشه راه ملی 5G، بهبود و توسعه شبکه end2end برای پیاده‌سازی تجاری شبکه نسل پنجم که شامل مواردی نظیر RAN ،Core و انتقال می‌شود و همچنین امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها، شهرداری‌ها و دیگر بازیگران این اکوسیستم بخشی از فعالیت‌های ما در راهبری این نسل جدید از فناوری بوده است.

مرتضی طاهری‌بخش، معاون همراه اول
مرتضی طاهری‌بخش، معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول

طاهری‌بخش در ادامه توضیح داد: تشکیل گروه مطالعاتی با هدف کسب دانش فنی 5G، راه‌اندازی پایلوت سایت‌های 5G در چندین شهر و دستیابی به ۳.۹ گیگابیت بر ثانیه توان عملیاتی روی شبکه، استفاده از سرویس‌های پایلوت متنوعی نظیر واقعیت مجازی، بازی آنلاین و ویدیو استریمینگ با کیفیت بالا، راه‌اندازی سرویس 5G با دسترسی بی‌سیم ثابت با همکاری مبین‌نت برای مشترکان سازمانی و همکاری با تولیدکننده بومی تجهیزات این نسل از فناوری برای تست مودم‌های تولید شده 5G آنها روی شبکه همراه اول بخش دیگری از فعالیت‌های همراه اول تاکنون بوده است.

معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول با اشاره به وجود ۴۶ میلیون پایانه LTE روی شبکه ارتباطات سیار ایران، گفت: تعداد ترمینال‌های 5G روی شبکه همراه اول حدود ۲.۳ میلیون است.

چالش‌های پیش روی توسعه نسل پنجم ارتباطات

طاهری‌بخش در ادامه به فازهای توسعه 5G از ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ که افق تجاری‌سازی این تکنولوژی است در شبکه همراه اول اشاره کرد و به ذکر مواردی نظیر شاخص توسعه، تکامل طیف فرکانسی، توسعه سایت‌ها و سیر تکاملی معماری شبکه طی این سال‌ها پرداخت.

به گفته معاون همراه اول، پیک سرعتی مشترکان طی این فازها از یک گیگابیت بر ثانیه طی سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ به ۲۰ گیگابیت در ثانیه تا ۲۰۲۵ خواهد رسید.

او در رابطه با هموارسازی مسیر توسعه 5G در کشور گفت: جنبه‌های پنج‌گانه در این موضوع دخیل هستند؛ سیاست‌گذاری، زیرساخت، طرح طیف فرکانسی، مدل تجاری و تجهیزات و اکوسیستم از جمله آنهاست.

چالش‌های پیش روی توسعه 5G در کشور سرفصل‌های تخصیص و ارزش‌گذاری مجدد باندهای فرکانسی، سرمایه‌گذاری‌ها، بک هال، تاخیر، مراکز داده، پیچیدگی شبکه، حفظ شاخص پایداری تماس، عصر گیگابیت و باندهای فرکانسی جدید است که طاهری‌بخش بر این باور است که سیاست‌گذاران و بازیگران باید به فکر راه چاره برای مواجهه با آنها باشند.

معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول با اشاره به برنامه توسعه امسال اپراتور اول ارتباطی گفت: برای امسال نقاط پرترافیک شهرهای بزرگ را به شکل هات اسپات، سرویس 5G می‌دهیم اما برای توسعه و ایجاد پوشش بیشتر، نیازمند افزایش درآمدهای بیشتری در شرکت هستیم.

درآمد اپراتورها برای توسعه 5G کافی نیست

در این نشست صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، با اشاره به اینکه درصدد واگذاری باند فرکانسی ۳۵۰۰ مگاهرتز هستیم، گفت: همچنین به دنبال این هستیم تا شرایطی را با تعامل سازمان صداوسیما برای استفاده از باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز در راستای توسعه ظرفیت و شبکه ارتباطات سیار فراهم کنیم.

او تاکید کرد: در حال حاضر درآمد اپراتورهای تلفن همراه برای سرمایه‌گذاری در نسل پنجم ارتباطی کافی نیست و ما به این موضوع واقف هستیم.

https://pvst.ir/cc4

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو