skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مایکت: کافه‌بازار انحصارطلب است/ کافه‌بازار: مایکت به اعتماد کاربران آسیب می‌زند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱

کافه بازار مایکت

مایکت مدعی شده است کافه‌بازار در کمپینی به این فروشگاه اندرویدی اتهام‌هایی وارد کرده که خلاف واقع است. مدیرعامل مایکت علت مطرح شدن این اتهام‌ها را میل به «انحصارطلبی» کافه‌بازار دانسته. از سویی دیگر کافه‌بازار با رد این مساله معتقد است مایکت با استفاده نادرست از لطف به‌روزرسانی، کمپینی راه‌اندازی کرده که باعث می‌شود کاربران برای دانلود اپلیکیشن‌ها، حجم خود را هدر دهند، بدون‌ اینکه به‌روزرسانی‌ای انجام شود. به باور مدیر محصول کافه‌بازار، این اقدام مایکت اعتماد کاربران به دیگر فروشگاه‌های اندرویدی را نیز خدشه‌دار می‌کند.

به گزارش پیوست، چند روز پیش ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که در آن ادعا می‌شد مایکت برای اپلیکیشن‌هایی که کاربران آخرین نسخه آنها را از کافه‌بازار یا گوگل‌‌پلی دانلود کرده‌اند، به‌روزرسانی منتشر می‌کند. حساب رسمی کافه‌بازار در توییتر پس از انتشار این ویدئو، این ادعا را تایید کرد و ضمن بیان اینکه ادله فنی و غیرفنی لازم در این زمینه وجود دارد اعلام کرد: «حق بازار برای اقدام قضایی در این رابطه محفوظ است.»

مدیرعامل مایکت: کافه‌بازار با انحصارطلبی، کاربر و توسعه‌دهنده را ناراضی می‌کند

وحید رحیمیان، مدیرعامل مایکت، در این‌ باره به خبرنگار پیوست گفت: چند روز پیش کلیپی در فضای مجازی منتشر شد و بعضی از یوتیوبرها و اینفلوئنسرها به ما گفتند کافه‌بازار سعی می‌کند موجی علیه شما راه بیندازد و مایکت را علیه گوگل‌پلی قرار دهد و به افزایش تعرفه اینترنت و طرح صیانت ربط دهد که هیچ پایه و اساسی نداشت. در این کلیپ ادعا شده بود کاربر وقتی اپلیکیشنی از گوگل‌پلی دانلود می‌کند، مایکت پیشنهاد می‌دهد آن را به‌روزرسانی کند. کافه‌بازار بعد از آن توییتی رسمی و دقیق‌تر کرد که البته همه ماجرا را نگفت.

او توضیح داد: حقیقت این است که ما در کمپین خود به کاربر پیشنهاد می‌دهیم برخی اپلیکیشن‌‌های خاص را به‌روزرسانی کند و تخفیف خرید بگیرد. این یک پیشنهاد برای کاربر است و با آگاهی کامل او انجام می‌شود و کاری در پس‌زمینه انجام نمی‌شود. این تخفیف خرید برای کاربر از سهم درآمدی مایکت داده می‌شود و در نتیجه توسعه‌دهنده هم از این اتفاق راضی است.

رحیمیان به انتقاد از کافه‌بازار نیز پرداخت و گفت: بحث انحصار همیشه بوده و هنوز هم هست. کافه‌بازار، هم آپشن‌‌های کاربر را کم می‌کند و هم توسعه‌دهنده از اینکه درآمدش کم می‌شود ناراحت است. کمپین ما همزمان کاربر و توسعه‌دهنده را خوشحال می‌کند و فقط یک موجود انحصارطلب ناراحت است.

او ادامه داد: در تماس‌هایی که با بعضی افراد گرفته شده از آنها خواسته‌اند با عنوان مسئولیت اجتماعی مایکت را تخریب کنند. چند نفر از استریمرها هم این مساله را توییت کردند و برخی نیز ترجیح دادند سکوت کنند.

مدیرعامل این فروشگاه اندرویدی در انتها گفت: طبیعتاً با کافه‌بازار رقابت می‌کنیم و بدیهی است که می‌خواهیم سهم بیشتری از بازار به دست آوریم. کافه‌بازار سال‌هاست با انحصارطلبی سعی کرده هم کاربر و هم توسعه‌دهنده را از آپشن‌ها محروم کند و حالا که احساس می‌کند مایکت در حال پیشرفت سریع‌تری است به هر روشی متوسل می‌شود؛‌ بعضی از روش‌ها پشت پرده است و بعضی جلوی پرده. برخی را فقط خودشان می‌دانند که چه‌کار کرده‌اند و برخی را به‌‌‌ صورت علنی گفته‌اند. خوب است که در حال حاضر از اکانت‌های رسمی خودشان صحبت می‌کنند و پشت افراد دیگری پنهان نشده‌اند.

مدیرمحصول کافه‌بازار: مایکت بدون به‌روزرسانی حجم کاربر را هدر داده

محمد تکلو، مدیر محصول کافه‌بازار، در این راستا، استفاده از لفظ به‌روزرسانی از سوی مایکت را اشتباه توصیف کرد و این کار را به ضرر اکوسیستم خواند. تکلو به پیوست گفت: طی چند روز اخیر بازخوردهای زیادی از کاربران و توسعه‌دهندگان دریافت کردیم که چرا به‌روزرسانی‌هایی از سوی مایکت ارائه می‌شود که کافه‌بازار آنها را ندارد.

او ادامه داد: در بررسی‌هایمان متوجه شدیم در صورت به‌روزرسانی اپلکیشن‌های با پرداخت درون‌برنامه‌ای از کافه‌بازار و گوگل‌پلی، مایکت روی همان ورژن‌کد اعلام به‌روزرسانی می‌کند. سپس دیدیم که مایکت تکذیب کرد و گویا در همان لحظات اولیه این قابلیت را غیرفعال کرد تا کاربران نتوانند این مساله را بررسی کنند اما مستندات خوبی از این ماجرا فراهم کرده بودیم.

تکلو اضافه کرد: اول مایکت تکذیب کرد و چند ساعت بعد مدعی شد که این یک کمپین بوده که در آن به کاربر تخفیف می‌دادند. سوال کاربران و توسعه‌دهندگان اینجاست که اگر کمپین بوده پس چرا تکذیب کردید؟ چطور کمپینی برگزار می‌شود که به‌ ضرر کاربر تمام می‌شود؟ مساله وجود رقابت در یک بازار این است که رقبا علاوه بر اینکه تلاش می‌کنند بهترین محصول خود را ارائه دهند، حواس‌شان است که رقیبِ دیگر دست از پا خطا نکند.

او در مورد اینکه این کار مایکت به‌روزرسانی نیست توضیح داد:‌ وظیفه پلتفرم فروشگاه اپلیکیشن مشخص است و در کنار جلب رضایت کاربر باید نیازهای او را نیز برطرف کند. نصب و به‌روزرسانی اپلیکیشن هم مشمول این نیازها می‌شود. به‌روزرسانی هم تعریف مشخصی دارد. توسعه‌دهنده ورژن‌کد بالاتری را به‌ عنوان به‌روزرسانی روی فروشگاه‌های مختلف قرار می‌دهد و علتش هم رفع باگ، اضافه کردن قابلیت جدید و تغییرات مختلف است. ولی وقتی اپلیکیشنی دانلود می‌شود و ورژن‌کد عیناً ورژن‌کد قبلی است، مفهوم به‌روزرسانی زیر سوال می‌رود.

محمد تکلو اضافه کرد: یکسری کارها اعتماد کاربر را به همه پلتفرم‌هایی که در این اکوسیستم حضور دارند از بین می‌برد و سود پلتفرم‌ها هم در رضایت کاربر است. اگر رقابت بین پلتفرم‌ها به ضرر کاربر باشد از اعتماد کاربر هزینه می‌شود و این ضرر گریبان‌گیر همه پلتفرم‌ها خواهد شد. چنین رفتارهایی هم پشت پرده نمی‌ماند و جایی باید در ازای اعتمادی که هزینه کرده‌ایم پاسخگو باشیم.

مدیرمحصول کافه‌بازار به انتقاد از کمپین مایکت نیز پرداخت و اظهار داشت: این کمپین مارکتینگی که مطرح می‌شود به ضرر کاربر تمام می‌شود. از لفظ به‌روزرسانی استفاده می‌شود ولی به‌روزرسانی‌ای به کاربر ارائه نمی‌شود ولو اینکه ۱۵ درصد تخفیف داده شود. البته این ۱۵ درصد هم جای سوال دارد. مثل این است که یک هزار تومانی از روی میز مشتری برداشته شود و بگوییم در ازایش غذای خوشمزه‌ای به تو می‌دهیم. این هزار تومانی حجم و اعتماد کاربر است.

او در انتها در پاسخ این سوال که کافه‌بازار هم کاری مشابه مایکت انجام می‌دهد یا خیر توضیح داد: در مایکت به‌روزرسانی روی همان ورژن‌کد انجام می‌شود اما در کافه‌بازار این‌طور نیست. حالا اینکه چطور ما ورژن‌کدی بالاتری از برنامه را داریم که گوگل‌پلی ندارد قابل توضیح است. خیلی از اپلیکیشن‌ها از قابلیت Stage Roll out یا به‌روزرسانی منطقه‌ای استفاده می‌کنند و به‌ تدریج به تعداد مشخصی از کاربران به‌روزرسانی ارائه می‌‌کنند.

تکلو در پایان گفت:‌ ما برای اینکه بتوانیم برای گوشی‌های مختلف با برندهای مختلف به‌روزرسانی ارائه کنیم، مجبوریم از طیف گسترده‌ای از دستگاه‌ها برای دریافت کردن به‌روزرسانی استفاده کنیم و این گستردگی باعث می‌شود برخی از این دستگاه‌ها در Stage Roll out آن به‌روزرسانی قرار بگیرند تا بفهمیم اگر به‌روزرسانی مشکل ندارد، برای دیگر کاربران هم ارائه دهیم. این به‌روزرسانی باز هم از گوگل‌پلی دریافت می‌شود. این به‌روزرسانی‌ها متعلق به همان توسعه‌دهنده است و اصالت این به‌روزرسانی از طریق signature برنامه مشخص می‌شود و در صورتی که تغییری در برنامه توسط فردی غیر از توسعه‌دهنده ایجاد شود، signature برنامه تغییر می‌کند و اصلاً برنامه به‌روز نمی‌شود.

https://pvst.ir/cao
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو