skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تلاش افیلیو برای حل مشکلات بازاریابی پورسانتی

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۴ خرداد ۱۴۰۱

سیستم کسب درآمد افیلیو به عنوان یکی از جدید‌ترین شبکه‌های فعال در حوزه بازاریابی پورسانتی می‌گوید در تلاش است، راه‌حلی برای مشکلات پیشین بازاریابان پورسانتی ارائه کند.

به گزارش پیوست، هنوز بیشتر از چند سالی از ورود افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی پورسانتی به ایران نمی‌گذرد؛ سال ۱۳۹۷ بود که دیجی‌کالا از کانال بازاریابی پورسانتی خود با عنوان «سیستم کسب درآمد دیجی‌کالا» رونمایی کرد اما به نظر می‌رسید بازاریابان فعال در این کانال نسبت به شیوه عملکرد این پلتفرم انتقادات جدی دارند. تاخیر در پرداخت پورسانت‌ها، قراردادهای یک‌طرفه به نفع دیجی‌کالا، پورسانت‌های پایین یا صفر در برخی از گروه‌های کالایی و مواردی از این دست، از جمله انتقادات بازاریابان نسبت به کانال کسب درآمد دیجی‌کالا بود.

حالا سیستم کسب درآمد افیلیو، ادعا می‌کند در مسیر حل این مشکلات گام برداشته و در این پلتفرم هرکس می‌تواند با یک عضویت ساده و کمک به فروش کالاها، به ازای خرید هر کاربر، پورسانت دریافت کند. پلتفرم افیلیو در حال حاضر با سه مجموعه بزرگ دیجی‌کالا و دیجی‌استایل همکاری دارد اما قرار است در آینده نزدیک تعداد این پلتفرم‌ها افزایش پیدا کند.

پلتفرمی یکپارچه

سهیل جعفری، مدیر مارکتینگ افیلیو، در گفت‌وگو با پیوست توضیح می‌دهد افیلیت مارکتینگ با هدف ردیابی محتوای تبلیغاتی تولیدشده برای دریافت پورسانت و ایجاد یک پلتفرم یکپارچه برای اثرگذاری بیشتر ایجاد شده است.

جعفری
سهیل جعفری، مدیر مارکتینگ افیلیو

او درباره فعالیت این پلتفرم می‌گوید: «پیش از این یکسری رسانه وجود داشتند که خوب کار می‌کردند اما نمی‌توانستند به صورت جامع به مجموعه‌ای خدمات ارائه کنند و یک کسب‌وکار را رشد بدهند. کسب‌وکارها می‌توانستند جداجدا کار کنند اما پلتفرم جامعی وجود نداشت که بتوان اتفاقات آن را ردیابی کرد که اگر تبلیغی انجام می‌شود که به واسطه آن فروش اتفاق می‌افتد، بتوان به آن رسانه پورسانت پرداخت کرد.»

جعفری با اشاره به اینکه در اینجا منظور از رسانه صرفاً رسانه‌های سنتی نیستند توضیح می‌دهد: «رسانه مورد نظر می‌تواند صفحه اینستاگرامی، کانال تلگرامی،‌ وب‌سایت، وبلاگ، کانال آپارات یا یوتیوب باشد که جایگاه تبلیغاتی دارد و در آن محتوا تولید می‌شود. همچنین با اضافه شدن پلتفرم‌های محتوایی جدیدی مانند مگنت به افیلیو، فرصت‌های بیشتری برای ناشران فراهم خواهد شد.»

تلاش برای رسیدگی به انتقادات

شهریورماه ۱۳۹۷ بود که دیجی‌کالا برای اولین بار از کانال افیلیت مارکتینگ خود رونمایی کرد. اما طولی نکشید که صدای انتقاد بازاریابان از عملکرد این کانال بلند شد. یکی از انتقادات اصلی بازاریاب‌ها در شبکه‌های اجتماعی این بود که پرداخت‌ پورسانت‌ها در موعد مقرر انجام نمی‌شود.

حالا مدیر مارکتینگ افیلیو بعد از گذشت دو سال با رد و تایید این موضوع می‌گوید پرداخت‌ها به‌موقع هستند اما فرایند تایید نهایی سفارش، زمان‌بر و ناگزیر است.

جعفری در این‌ باره می‌گوید: «نکته‌ای که وجود دارد این است که در مدل افیلیت مارکتینگ تبلیغ‌کننده یا فروشگاه، زمانی پورسانت را پرداخت می‌کند که سفارش نهایی شده باشد؛ به عنوان مثال دیجی‌کالا در یک بازه تعریف‌شده سفارش را پس می‌گیرد، در نتیجه ما مجبوریم اندکی صبر کنیم تا میزان درآمد مشخص شود.»

او ادامه می‌دهد: «البته با اضافه شدن فروشگاه‌های جدید که ممکن است کالایشان دیجیتالی و آنلاین باشد شرایط متفاوت خواهد شد چون در این صورت بازه لغو سفارش وجود نخواهد داشت و درآمد بازاریاب در همان زمان ثبت سفارش تایید می‌شود. اما در حال حاضر فرایند تایید شدن سفارش طبیعی و ناگزیر است.»

کم یا صفر در نظر گرفته شدن پورسانت برخی از دسته‌های کالایی یکی از دیگر انتقادات بازاریابان پورسانتی بود. با این‌ حال به نظر می‌رسد جدیدتر شدن سیستم کسب درآمد پورسانتی دیجی‌کالا هنوز نتوانسته است راه‌حلی برای این مشکل بازاریابان بیابد.

جعفری در رابطه با نحوه تعیین پورسانت ناشران این‌طور توضیح می‌دهد: «هر فروشگاه با توجه به قیمت محصول خود، پورسانت را تعیین می‌کند. ممکن است دسته‌ای از محصول سود کمی داشته باشد یا سودده نباشد و فروشگاه پورسانت آن را کم یا صفر در نظر بگیرد. اما به طور کلی رقم پورسانت با توجه به قیمت محصول افزایش پیدا می‌کند.»

مدیر مارکتینگ افیلیو ادامه می‌دهد‌: «زمانی که سیستم افیلیو عمومی شود، فروشگاه‌های بیشتری به این پلتفرم اضافه خواهند شد و خود ناشر می‌تواند تصمیم بگیرد با چه فروشگاهی همکاری کند و با مجموعه‌ای که پورسانت کمی دارد، کار نکند.»

یکی دیگر از مهم‌ترین انتقادات واردشده به دیجی‌کالا، یک‌سویه بودن قراردادها بود. بازاریابان پورسانتی بارها در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده بودند که قراردادها در اغلب موارد به نفع دیجی‌کالا تنظیم می‌شود. موضوعی که در آن زمان دیجی‌کالا آن را رد نکرد. امیرحسن موسوی، مدیرروابط عمومی دیجی‌کالا، به پیوست گفته بود: «قرارداد دیجی‌کالا برای همکاری بر اساس یک توافق دوجانبه است و در این زمینه هیچ زور و اجباری در کار نیست. افیلیت مارکتینگ یک کانال بازاریابی است که قرار است دو طرف همکار از آن سود ببرند و اگر قرارداد را می‌بینند و متوجه می‌شوند به نفع آنان نیست، می‌توانند آن را قبول نکنند.»

با این‌ حال افیلیو ادعا می‌کند که به نظر می‌رسد افیلیو در تلاش است تا از این یک‌سویه بودن قراردادها بکاهد.

مدیر مارکتینگ افیلیو درباره عایت حق دو طرف ناشر و تبلیغ‌کننده در تنظیم قرارداد می‌گوید:‌‌ «در حال حاضر تیم تجربه مشتری (Customer Experience) در افیلیو در حال تشکیل است تا با تمرکز بالاتر بر تجربه‌ی مشتری، در کنار بهبود تجربه مشتری، قراردادهای بهتر و قابل تعمیم‌تری تدوین شود. قطعاً قوانین جدید مانند گذشته نخواهند بود و شرایط بهتر خواهد شد.»

اهمیت اضافه شدن فروشگاه‌های متعدد

در حال حاضر افیلیو با دیجی‌کالا و دیجی‌استایل همکاری می‌کند اما جعفری در خصوص اضافه شدن فروشگاه‌های بیشتر به این پلتفرم می‌گوید هدف کلی امسال افیلیو اضافه‌ کردن فروشگاه‌های بیشتر است، او ادامه می‌دهد: ‌«در حال تمرکز ما بر فروشگاه‌های بزرگ، به خصوص کسب‌وکارهای خانواده دیجی‌کالا مانند دیجی‌کالا جت، دیجی‌کالا بیزینس، فیدیبو و کمدا است و رفته‌رفته قصد داریم فروشگاه‌های کوچک را هم به افیلیو اضافه کنیم.»

او درباره اینکه افیلیو در حال حاضر با فروشگاه‌های کوچک همکاری ندارد توضیح می‌دهد:‌‌ «اگر ما فروشگاه‌های کوچک را اضافه کنیم، ممکن است در یک روز بالای هزار سفارش دریافت کنند و توان پردازش آن را نداشته باشند. اما هر فروشگاهی که به ما درخواست بدهد در لیست انتظار می‌ماند تا زیرساخت ما برای فروشگاه‌های کوچک اضافه شود.»

به گفته جعفری، در حال حاضر ۱۵۰۰ بازاریاب پورسانتی در پلتفرم افیلیو فعال و در حال تبلیغ هستند که درآمدی بین زیر ۱۰ میلیون تومان تا چند صد میلیون در ماه دارند.

او در خصوص نظارت محتوایی تبلیغات می‌گوید: «هر مجموعه تبلیغ‌کننده چارچوبی دارد که بر اساس آنها تبلیغ می‌خواهد. ناشر می‌تواند پیش از شروع کار با مجموعه از این چارچوب‌ها اطلاع پیدا کند و درباره کار با مجموعه تصمیم بگیرد. وقتی تبلیغات انجام شد، گروهی رعایت این چارچوب‌ها را در محتوای تولیدشده بررسی می‌کنند و آن زمان است که درآمد تعیین می‌شود.»

جعفری در پایان درباره ارزش افزوده خلق‌شده توسط افیلیو توضیح می‌دهد: «این نوع بازاریابی در ایران جدید است اما اگر درست پیاده‌سازی و انجام شود، یکی از جذاب‌ترین پنل‌های تبلیغاتی برای بازاریاب‌ها خواهد شد.»

https://pvst.ir/c8j
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو