تولید به روش ODM مصداق تولید ملی است
وزارت صمت برون سپاری تولید گوشی تلفن همراه براساس طراحی اصلی یا ODM را به…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۲۴ فروردین ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۸ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۶ فروردین ۱۴۰۱
در این مطلب میخوانید
بیش از چهار ماه از شروع سال ۲۰۲۲ میگذرد و تا اینجا گوشیهای جذابی مانند سری گلکسی اس ۲۲، نسخه فنادیشن گلکسی اس ۲۱، سری اوپو Find X5، آیفون SE ۲۰۲۲ و سری ۱۲ شیائومی معرفی شدهاند اما هنوز هشت ماه تا پایان سال میلادی باقی مانده و گوشیهای جذابتری در راه بازار است. در ادامه نگاهی به گوشیهای مورد انتظار برای سال ۲۰۲۲ میاندازیم.
به گزارش پیوست، چند سالی است به علت کم شدن ارزش پول ملی، خرید گوشی پرچمدار و آخرین مدل بازار برای ما ایرانیها به کاری سخت و بعضاً غیرممکن تبدیل شده است. علاوه بر شرایط موجود، از چند روز پیش طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۱، دلار ۴۲۰۰ تومانی کنار گذاشته شد و حقوق و عوارض گمرکی کالاهای وارداتی از جمله گوشیهای هوشمند با میانگین نرخ دلار آزاد و نیمایی (ETS) حساب میشود و این یعنی افزایش چشمگیر قیمت گوشی موبایل در ماههای آینده. به این اتفاق، مصوبه واردات گوشیهای بالای ۳۰۰ دلار با ارز حاصل از صادرات خشکبار را هم اضافه کنید. با این اوصاف، نگاهی میاندازیم به آخرین تکنولوژی روز دنیا و گوشیهای هوشمندی که میخواهند تحولی در دنیا ایجاد کنند.
همانطور که هر سال انتظار داریم، اپل امسال هم در بازه زمانی مشخصی از نسل جدید آیفونهای خود رونمایی خواهد کرد. درست مانند سری آیفون ۱۲ و ۱۳، سری جدید هم شامل نسخه استاندارد، نسخه مینی، پرو و پرومکس خواهد بود. اپل به طور سنتی هر دو سال یک بار طراحی آیفونهای خود را تغییر میدهد. از آنجا که آیفون ۱۳ تفاوت چندانی با آیفون ۱۲ نداشت، انتظار میرود آیفون ۱۴ با طراحی نسبتاً متفاوت و جدیدی همراه باشد.
سامسونگ یکی از اولین و مشتاقترین سازندگان گوشیهای تاشو است. این برند کرهای احتمالاً در سال ۲۰۲۲ نیز آرام نخواهد گرفت. سامسونگ در ادامه پروژه جاهطلبانه تولید گوشی تاشو، سال ۲۰۲۱ گوشی گرانقیمت Z Fold 3 و نسخه مقرونبهصرفه Z Flip 3 را به بازار عرضه کرد و انتظار میرود در سال ۲۰۲۲ نیز سری چهارم از این گوشیها را معرفی کند.
اطلاعات قابل استناد کمی در مورد مشخصات یا طراحی هر یک از این گوشیهای هوشمند وجود دارد، اما انتظار میرود سامسونگ تمرکز خود را بر کاهش چین و چروکهای قابل مشاهدهای که در مرکز صفحهنمایشهای تاشو، کاربر را آزار میداد بگذارد. نسل سوم از این گوشیها در قسمت عکاسی ضعفهایی از خود نشان میدادند که انتظار میرود در سری جدید به این مشکل نیز پرداخته شود هرچند در این صورت ممکن است قیمت این گوشیها سر به فلک بکشد. همچنین احتمال دارد درگاهی برای قرار گرفتن اسپن در گوشی فولد جدید تعبیه شود.
اگر قرار باشد امسال گوشیهای تاشو جدید سری Z سامسونگ را ببینیم، با توجه به اینکه دستگاههای تاشوی قبلی در ماه آگوست یا سپتامبر عرضه شدهاند، احتمال میرود پاییز امسال زمان عرضه این گوشیها باشد.
ایسوس ROG Phone 5 (و نسخه 5s Pro)، گوشیهای گیمینگ مورد علاقه ما در سال ۲۰۲۱ بودند. این گوشی با عملکرد بیعیب و نقص، صفحهنمایش فوقالعاده و ویژگیهای عالی در زمینه گیمینگ، یک گزینه ایدهآل در سال ۲۰۲۱ بود. حالا به احتمال زیاد ایسوس در حال کار روی یک گوشی جدید است و با دانستن پیشینه این گوشیها میتوانید برای دیدن یک گوشی با عملکرد سریعتر و صفحهنمایشی زیباتر انتظار بکشید. با فرض اینکه ایسوس واقعاً در حال کار روی ROG Phone 6 است، پیشبینی میشود این سری از گوشیهای ایسوس نیز مانند سریهای قبلتر در پاییز امسال عرضه شوند.
سال گذشته میدانستیم که وانپلاس از 9T صرف نظر میکند و مستقیماً به سراغ وانپلاس ۱۰ میرود؛ یا بهتر است بگوییم، وانپلاس ۱۰ پرو. در نتیجه احتمال اینکه وانپلاس تنها یک نسخه پرو از گوشی جدید خود را بدون نسخه ابتدایی عرضه کند افزایش مییابد.
وانپلاس برخلاف دیگر غولهای این حوزه، گوشیهای هوشمند جدید خود را مخفی نگه نمیدارد و این بار نیز طراحی و مشخصات کامل مدل پرو را اعلام کرده است. مطابق با رندرهای فاششده، این مدل یک محفظه دوربین پیچیده دارد که دارای سه سنسور ۴۸ مگاپیکسلی، ۵۰ مگاپیکسلی و ۸ مگاپیکسلی با اپتیک Hasselblad است.
زیر پوسته مات نازک آن، تراشه اسنپدراگون ۸ نسل یک، باتری ۵ هزار میلیآمپر ساعتی (با پشتیبانی از شارژ سریع ۸۰ واتی) بهعلاوه رم LDDR5 قرار دارد. در پنل جلویی یک صفحهنمایش ۶.۷ اینچی AMOLED با فرکانس ۱۲۰ هرتز به کار رفته است.
هنوز تاریخ دقیقی برای عرضه این مدل اعلام نشده است اما OnePlus در رویداد صنعت پرچمدار کنگره جهانی موبایل تایید کرد: «OnePlus 10 Pro تا پایان مارس ۲۰۲۲ در آمریکای شمالی، هند و اروپا عرضه خواهد شد.»
شایعات در مورد جایگزینی نوکیا 9 PureView تقریباً از زمانی که این دستگاه در سال ۲۰۱۹ معرفی شد افزایش پیدا کرد. نوکیا 9.3، 10، X50، X60 و غیره اسامی گوناگونی است که برای این دستگاه پیشنهاد شده است. یکی از موارد واضح این است که گوشی جدید یک پرچمدار برای نشان دادن توانایی نوکیا خواهد بود که احتمالاً انواع فناوریهای جدید دوربین را در خود جای داده است.
برخی منابع اعلام کردهاند تاخیر در عرضه این مدل به دلیل مشکلات در یافتن یک پردازنده مناسب است. هنوز مشخص نیست که آیا نوکیا اکنون این مشکل احتمالی را حل کرده است یا خیر، یا اینکه قیمت دستگاه مورد انتظار چقدر خواهد بود. قیمت گوشیهای هوشمند از زمانی که نسخه قبلی آن با قیمت ۶۹۹ دلار عرضه شد، به طور چشمگیری افزایش یافته است. پس باید منتظر ماند و دید چه برچسب قیمتی روی گوشی جدید نوکیا چسبانده خواهد شد.
برخی فکر میکردند پیکسل ۶ یک گوشی تاشو خواهد بود. برخی دیگر پیشبینی کردند یک گوشی پیکسل فولد جداگانه تا پایان سال ۲۰۲۱ ساخته خواهد شد. اما اکنون، آخرین اطلاعات نشان میدهد گوگل اصلاً گوشی فولدی نخواهد ساخت؛ حداقل نه به شکل فعلی گوشیهای تاشو.
اما این بدان معنا نیست که در سال ۲۰۲۲ گوشی تاشو پیکسلای نخواهیم دید؛ بلکه به این معناست که گوگل اولین تلاش خود را برای یک گوشی تاشو به کار بسته است تا روی یک گوشی جدید برای عرضه در اواخر سال تمرکز کند. این موضوع با ادعای اینتل که میگوید گوگل در نیمه اول سال ۲۰۲۲ یک دستگاه تاشو عرضه نخواهد کرد مطابقت دارد.
اطلاعات قابل استنادی از مشخصات دستگاه تاشو گوگل در اختیار نیست. هرچند اگر از قالب تنظیمشده روی پیکسل ۶ پیروی کند، میتوان انتظار طراحی منظم همراه با رابط اندروید بسیار روان را داشت که برای یک گوشی تاشو بهینه شده است.
گوشیهای اخیر موتورولا مشخصات فوقالعادهای را با قیمت مناسب ارائه کردهاند. به نظر میرسد گوشی بعدی آن یک گام فراتر خواهد رفت. اطلاعات فاششده نشان میدهد Frontier که طبق شایعات در تابستان امسال وارد بازار میشود، مجهز به ماژول دوربین بزرگی است که گفته میشود سنسور اصلی ۱۹۴ مگاپیکسلی را در خود جای داده است. همان منابع میگویند دوربینهای ۵۰ مگاپیکسلی فوق عریض و ۱۲ مگاپیکسلی تلهفوتو در کنار این سنسور قدرتمند قرار خواهند گرفت.
طبق این شایعات، گوشی جدید موتورولا از پنل ۶.۷ اینچی OLED، تراشه اسنپدراگون ۸ نسل یک پلاس و همچنین شارژ سریع ۱۲۵ واتی و پشتیبانی از اتصال 5G بهره میبرد.
آخرین اطلاعات نشان میدهد موتورولا Frontier احتمالاً در جولای عرضه خواهد شد؛ اما هنوز در مورد قیمت آن صحبتی نشده است. در کل گوشیهای اخیر موتورولا به سمت میانردهها گرایش پیدا کردهاند، اما اگر افزایش هزینه از Edge 20 Pro به Edge 30 Pro را در نظر بگیریم، Frontier میتواند برچسب قیمتی متناسب با سختافزار قدرتمند آن داشته باشد.
غول جستوجوگر که مدتی فقط گوشیهای میانرده عرضه کرده بود با ساخت پیکسل ۶ به میدان گوشیهای پرچمدار بازگشت و پیکسل ۷ نیز به این روند ادامه خواهد داد.
احتمال میرود این گوشی در سپتامبر یا اکتبر وارد بازار شود؛ یعنی زمانی که گوگل به طور معمول گوشیهای خود را عرضه میکند. همچنین انتظار میرود پیکسل ۷ با نسل دوم تراشه Tensor گوگل، که نسل اول آن با پیکسل ۶ معرفی شده بود، عرضه شود.
با توجه به اینکه پیکسل ۶ نسبت به پیکسل ۵ تغییر اساسی در طراحی داشت، بعید است شاهد تغییری بزرگ در طراحی پیکسل ۷ باشیم. باید دید گوگل ما را شگفتزده خواهد کرد یا خیر.
شایعاتی رواج یافته که احتمال میرود گوگل این بار مدلهای استاندارد و پرو را با هم ادغام و یک گوشی واحد با نام پیکسل ۷ عرضه کند.
هواوی پی ۵۰ پرو که سال گذشته عرضه شد کمی عجیب بود؛ یک غول عکاسی که از چهار دوربین با لنزهایی بسیار قدرتمند بهره میبرد. از جمله یک لنز پریسکوپ که زوم دیجیتال ۲۰۰ برابری ارائه میداد. مشکل این بود که محدودیتهای تجاری مداوم سبب شد خروج این پرچمدار از چین یک عمر طول بکشد.
انتظار میرود هواوی P60 Pro و Pro Plus در اواسط سال ۲۰۲۲ وارد بازار شوند. بر اساس تاریخچه گوشیهای قبلی، P60 Pro احتمالاً دارای کیت دوربینی قدرتمند خواهد بود.
اطلاعات کمی در مورد مشخصات P60 Pro در دست است و زمان مشخصی برای عرضه آن نیز اعلام نشده است.