skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

همه آنچه باید در مورد استارت‌آپ ویزا بدانید

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۷ اسفند ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

همه آنچه باید در مورد استارت‌آپ ویزا بدانید

در این مطلب می‌خوانید

    مهاجرت نیروی انسانی هر روز بیشتر از قبل به بحرانی برای اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی کشور تبدیل می‌شود. اگر تا ۱۰ سال قبل عبارت فرار مغزها تنها به گوش عده اندکی از مردم جامعه خورده بود و چندان هم جدی گرفته نمی‌شد، امروز مهاجرت نیروی انسانی یکی از اصلی‌ترین گلایه‌های تمام کارفرماهاست. حالا در شرایطی که رفتن تبدیل به انگیزه اصلی بسیاری از جوانان شده، استارت‌آپ ویزا شیوه‌ای جدید برای مهاجرت است که نه یک فرد، بلکه یک گروه و ایده‌ای نوآورانه برای کارآفرینی را از کشور خارج می‌کند.

    ویزای استارت‌آپ چیست؟

    در فرایند دریافت ویزای استارت‌آپی کارآفرینان باید ایده و استارت‌آپ خود را به یک صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر (VC)، شتاب‌دهنده، انکوباتور یا تسهیل‌کنندگان کسب‌وکار ارائه کنند و در صورت جلب حمایت، از آنها نامه حمایت بگیرند تا از این طریق با هزینه‌ای اندک ویزا دریافت کرده و استارت‌آپ خود را با حمایت مالی آن صندوق سرمایه‌گذاری یا شتاب‌دهنده، راه بیندازند.

    کشورهای مختلفی هستند که ویزای استارت‌آپی ارائه می‌کنند که هر کدام شرایط متفاوتی دارند. در این بین استارت‌آپ ویزای کانادا بیشترین اقبال را نسبت به سایر ویزاهای استارت‌آپی دارد.

    شرایط دریافت استارت‌آپ ویزا چیست؟

    کارآفرینان برای دریافت این ویزا نیاز دارند برخی اسناد را برای کسب‌وکار خود فراهم کنند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

    • طرح کسب‌وکار: طرح کسب‌وکار یک نوشته رسمی با هدف تعیین کردن اهداف کسب‌وکار است. این سند جزئیات کسب‌وکار پیشنهادی را مشخص می‌کند.
    • مدل کسب‌وکار (Business model): این سند باید روش یک سازمان برای ایجاد ارزش، نحوه انتقال و کسب‌ درآمد را شرح بدهد که می‌تواند اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و در دیگر موضوعات باشد.
    • نقشه راه: الگوی خلق ارزش هر شرکت از مسیر تحقق اهدافی استراتژیک محقق می‌شود که از ابتدا ترسیم و برای شرایط مختلف پیش‌ رو چاره‌اندیشی شده است.
    • نقشه اجرایی: این مورد شامل اسنادی است که برای تبدیل شدن به برنامه‌های عملیاتی قابل اندازه‌گیری است که در آنها مسئولیت‌ها، روش‌ها و الگوهای بررسی بازخوردها شفاف باشد.
    • تحقیقات بازار: فعالیت‌هایی که ارتباط لازم بین مصرف‌کنندگان، خریداران و مدیران بازاریابی را برقرار می‌کنند. این تحقیقات قدم اول برای شناخت خریداران و تحلیل رقیبان است.
    • مطالعات زمینه‌یابی (Bench mark study): یک طرح بازاریابی مناسب به همراه خود یک طرح مشابه‌یابی و یا زمینه‌یابی به همراه دارد. کارآفرین با یافتن یک کسب وکار بالغ در جغرافیای مد نظر و بررسی روند پایه گذاری و توسعه آن با چشم انداز آتی پیش روی خود مواجه می‌شود تا قادر به اخذ بهترین تصمیم‌ها باشد.
    • مطالعات امکان سنجی(Feasibility study): ارزیابی و تجزیه و تحلیل پتانسیل یک پروژه پیشنهادی است و بر اساس تحقیقات و مطالعاتی پایه‌ریزی شده‌ است که روند تصمیم‌گیری را پشتیبانی کند. یک مطالعه امکان سنجی، ارزیابی عملی بودن یک پروژه یا سیستم پیشنهادی است.
    • طرح بازاریابی (Marketing plan): اصطلاح طرح بازاریابی برای تشریح روش‌های به‌کارگیری منابع بازاریابی برای رسیدن به اهداف بازاریابی به کار می‌رود. تقسیم‌بندی بازار، شناخت جایگاه بازار، پیش‌بینی اندازه بازار و برنامه‌ریزی سهم عملی بازار در مفهوم طرح بازاریابی جای می‌گیرند.
    • طرح توسعه (Development plan): سند خلاقانه‌ای که یک کسب و کار برای پیش‌بینی رفتار مخاطبان و مشتریانش در آینده تهیه می‌کند و در آن فرآیندهای موجود مورد بررسی مجدد قرار می‌گیرند تا امکان کاهش هزینه و افزایش خروجی و همچنین ارائه محصولات جدید تعیین شود.

    ویزای استارت‌آپی کانادا

    در سال ۲۰۱۷، یعنی شش سال قبل، استارت‌آپ ویزای کانادا به عنوان اولین ویزای استارت‌آپی تعریف شد؛ هدف کانادا این بود که افرادی که استارت‌آپ‌ها و ایده‌هایی با پتانسیل بالا دارند از طریق این شیوه رشد کنند.

    در آن زمان مسئولیت این اقدام از سوی دولت کانادا به شرکت‌های سرمایه‌گذار خطرپذیر، سرمایه‌گذاران فرشته و شتاب‌دهنده‌ها سپرده شد تا پتانسیل گروه‌هایی را که تقاضای دریافت این نوع از ویزا را دارند بسنجند.

    این برنامه در ابتدا قرار بود حداکثر سالانه برای ۲۵۰۰ تا ۲۷۰۰ نفر ویزا صادر کند اما حالا از آنجا که گروه مورد نظر پس از دو سال چه شکست خورده باشند و چه موفق شده‌ باشند اقامت دائم کانادا دریافت می‌کنند، کانادا با اختلاف به مقصد اصلی کسانی تبدیل شده که به دنبال دریافت ویزا از طریق این شیوه هستند.

    توانمندی‌های فردی، ایده‌ خوب برای کسب‌وکار با الگوی کسب‌وکاری خوب و نوآورانه، دریافت همان نامه حمایتی اقتصادی و توان مالی برای پوشش اولیه هزینه‌های زندگی از شرایط اولیه دریافت استارت‌آپ ویزای کاناداست.

    ویزای استارت‌آپی انگلیس

    انگلستان بعد از کانادا بیشترین متقاضی برای استارت‌آپ ویزا را دارد. این ویزا مخصوص کسانی بهتر است که هنوز ایده‌شان را کاملاً عملیاتی نکرده‌اند. برای دریافت این ویزا داشتن برخی شرایط لازم است که در ادامه به آنها اشاره می‌شود:

    • سن بالای ۱۸ سال
    • پاسپورت معتبر که حداقل ۳۰ ماه از اعتبار آن باقی مانده‌ باشد و دارای یک صفحه خالی باشد.
    • نباید دچار سل باشید.
    • مدرک زبان انگلیسی معادل B2 یا آیلتس ۵.۵ UKVI
    • اثبات ۹۴۵ پوند در سه ماه گذشته در حساب بانکی
    • قبل از اقدام برای دریافت ویزا نباید در انگلیس مالک یک کسب‌وکار باشید.
    • تبعه یک کشور اروپایی نباشید.
    • داشتن یک طرح کسب‌وکار عالی درباره ایده
    • طرح کسب‌وکار باید از سوی یک نهاد علمی یا اقتصادی تایید شده باشد.
    • طرح کسب‌وکار شما باید نوآورانه، مقیاس‌ و تکرارپذیر و سودآور باشد. این طرح باید به تایید یکی از ۵۲ نهاد اقتصادی انگلیس برسد.

    در صورت پذیرفته شدن ایده کارآفرینان و دریافت ویزا، طول مدت اقامت دریافت‌شده در ابتدا دوساله است و پس از گذراندن این دو سال در صورت راه‌اندازی استارت‌آپ، این ویزا سه سال دیگر تمدید خواهد شد در غیر این صورت کارآفرینان یا باید انگلستان را ترک کنند یا ویزای خود را به ویزای کاری تغییر بدهند.

    بعد از دوره پنج‌ساله، فرد می‌تواند یک دوره یک ساله اقامت دائم یا PR دریافت کند و سپس در ابتدای سال هفتم می‌تواند درخواست ویزا بدهد. به شرط اینکه کمتر از ۴۵۰ روز از هزار روز گذشته را خارج از خاک انگلستان گذرانده باشد.

    ویزای استار‌ت‌آپی استونی

    استونی از دیگر مقاصد پرطرفدار کسانی است که قصد مهاجرت از طریق استارت‌آپ ویزا دارند. کار‌آفرینان برای دریافت استارت‌آپ ویزای این کشور نباید سوءپیشینه کیفری داشته باشند. علاوه بر این باید حداقل ۱۵۰ یورو هر ماه یا ۱۸۰۰ یورو به صورت سالانه بابت هزینه‌های جاری و حداقل ۵۰۰ یورو هر ماه یا ۶ هزار یورو سالانه برای اجاره منزل موجودی حساب‌شان باشد.

    شرایط استارت‌آپ ویزای کشورهای دیگر مانند داشتن طرح نوآورانه، تاییدیه از شورای تاییدیه استارت‌آپ ویزای استونی و پرداخت هزینه‌های دولتی از دیگر شروط دریافت این ویزاست.

    اگر کارآفرینان در استونی شرکت ثبت کرده باشند، ویزایی که در صورت پذیرفته شدن طرح خود دریافت خواهند کرد، ویزایی پنج‌ساله است، در غیر این صورت ویزای دریافتی یک‌ساله خواهد بود که می‌تواند پس از ثبت شرکت به ویزای پنج‌ساله تغییر پیدا کند. پس از پایان این پنج سال در صورتی‌ که افراد محکومیت کیفری یا حقوقی نداشته باشند و زبان استونیایی بیاموزند، می‌توانند پاسپورت این کشور را دریافت کنند.

    از آنجا که به دلیل تحریم‌ها افتتاح حساب در استونی برای ایرانی‌ها ممکن نیست، عملاً ایرانی‌ها در دریافت استارت‌آپ ویزای استونی دچار مشکل می‌شوند.

    ویزای استارت‌آپی فرانسه

    یکی از کشورهایی که اخیراً به دلیل مشکلات ویزای استونی تبدیل به مقصدی جذاب برای مهاجرت استارت‌آپی ایرانیان شده، فرانسه است.

    برای دریافت استارت‌آپ ویزای فرانسه کار‌آفرینان نیاز است یک طرح کسب‌وکار کامل و قابل دفاع مبتنی بر الگوهای فرانسوی ارائه کنند و این طرح باید از سوی یکی از شتاب‌دهنده‌های فرانسوی تایید شود. علاوه بر این باید حداقل ۱۸ هزار و ۵۰۰ یورو در یکی از حساب‌های بانکی ایران کارآفرین موجود باشد تا تمکن مالی خود را نشان دهد.

    سه راه برای دریافت این ویزا وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌شود:

    • به‌ عنوان بنیان‌گذار: در این روش کارآفرین باید دارای یک طرح کسب‌وکار قابل قبول به همراه حداقل هزینه یک سال خود در این کشور  باشد.
    • به‌ عنوان کارمند: دریافت ویزا به عنوان کارمند در شرایطی ممکن است که فرد دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد مرتبط با تخصص عملی خود باشد و پیشنهاد کار دریافت کند.
    • به‌ عنوان سرمایه‌گذار: در صورتی که فرد قادر به سرمایه‌گذاری حداقل ۳۰۰ هزار یورو برای سرمایه‌گذاری در اکوسیستم کار‌آفرینی فرانسه باشد، می‌تواند این ویزا را دریافت کند.

    ویزای استارت‌آپی فرانسه اقامتی چهارساله است و پس از اتمام آن و به موفقیت رسیدن بخشی از طرح کسب‌وکار، کارآفرین می‌تواند برای دریافت پاسپورت اقدام کند.

    ویزای استارت‌آپی آمریکا و آلمان

    هرچند با سرچ کردن این دو کلمه در وب فارسی با انبوهی از سایت‌های مهاجرتی مواجه می‌شوید که ویزای استار‌ت‌آپی آلمان یا آمریکا را به طور مفصل بررسی کرده‌اند و حتی جزئیاتی از هزینه‌ها و شرایط لازم برای دریافت این دو ویزا قید کرده‌اند، اما واقعیت این است که دو کشور آلمان و آمریکا هیچ‌گونه ویزایی تحت عنوان استارت‌آپ‌ویزا ارائه نمی‌دهند.

    در آمریکا دو نوع ویزا وجود دارد که به مهاجران امکان می‌دهد کسب‌وکاری را راه‌اندازی یا اداره کنند که شامل دو ویزای افراد نابغه و خاص و ویزای سرمایه‌گذاری مهاجرت هستند اما در آمریکا ویزایی تحت عنوان ویزای استارت‌آپی تعریف نشده است.

    شرایط آلمان هم مانند آمریکاست. هرچند اگر همین حالا عبارت استارت‌آپ ویزای آلمان را در اینترنت جست‌وجو کنید با حجم زیادی از اطلاعات در وب‌سایت‌های مهاجرتی مواجه می‌شوید، اما واقعیت این است که آلمان هم هیچ برنامه‌ای تحت عنوان ویزای استارت‌آپی به متقاضیان ارائه نمی‌دهد.

    بخشی از اطلاعات این مقاله از سایت اسمارت‌آپ ویزا برداشته شده است.
    https://pvst.ir/bxd
    الهه صالحی
    الهه صالحینویسنده میهمان

      روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

      تمام مقالات

      0 نظر

      ارسال دیدگاه

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      *

      برای بوکمارک این نوشته
      Back To Top
      جستجو