skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

معاون نوآوری وزیر ارتباطات: تراز اشتغال‌زایی هوش مصنوعی مثبت است

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۱۰ بهمن ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

ستار هاشمی

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تراز اشتغال‌زایی هوش مصنوعی را مثبت ارزیابی کرد و گفت هوش مصنوعی ۹۷ میلیون شغل ایجاد می‌کند و ۸۵ میلیون شغل را از بین می‌برد.

به گزارش پیوست،‌ ستار هاشمی، معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در مراسم رونمایی از تدوین سند هوش مصنوعی گفت: وقتی به سمت مکانیزه کردن امور می‌رویم، این نگرانی وجود دارد که هوش مصنوعی چه اثری بر اشتغال دارد و باید نگران از دست رفتن مشاغل باشیم یا نه؟ واقعیت این است که برخلاف چیزی که در ابتدا به ذهن می‌رسد، تراز اشتغال‌زایی هوش مصنوعی مثبت است.

هاشمی در این‌ باره توضیح داد: هوش مصنوعی بسیاری از مشاغل عمومی را از بین خواهد برد و در آینده نیاز به شغل‌های تخصصی‌تری داریم و اگر به صورت موثر وارد این حوزه نشویم، شرایط به سمتی پیش می‌رود که در کشور در مشاغل عمومی بیکاری داریم و در مشاغل تخصصی نیازمند نیرو خواهیم بود.

او  با اشاره به اینکه یکی از واژگانی که در سال‌های اخیر بسیار به گوش خورده اقتصاد دیجیتالی بوده است، گفت: در سال ۲۰۱۷ برآورد شد که سهم اقتصاد دیجیتالی از کل اقتصاد در ۲۰۲۵ رقمی در حدود ۲۴ درصد کل اقتصاد باشد اما آمار و برآوردهای امروز نشان می‌دهد حجم اقتصاد دیجیتالی در دنیا در حدود ۳۰ تریلیون دلار است؛ این یعنی حدود ۳۰ درصد اقتصاد و ۴۰ کشور دنیا سهم اقتصاد دیجیتالی‌شان از ۴۰ درصد عبور کرده است.

به باور او، بخشی از این اتفاق ناشی از شیوع کرونا بوده است و از سوی دیگر تحولات بشری در حوزه فناوری اطلاعات شتابان‌تر از چیزی بوده که پیشتر تصور می‌شد.

هاشمی با تاکید بر اینکه هوش مصنوعی یکی از مولفه‌های کلیدی در شکل‌گیری اقتصاد دیجیتالی بوده است ادامه داد: وقتی به این آمار و آثار آن بر تمام شئونات بشری نگاه می‌کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که این بخش و حوزه نیازمند توجه، تدبیر و برنامه‌ریزی منسجمی است. ما باید این آمادگی را در حاکمیت ایجاد و از هوش مصنوعی استفاده حداکثری کنیم.

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: برآوردها نشان می‌دهد که ما سالانه هزار نفر نیروی فارغ‌التحصیل هوش مصنوعی، ۵۰۰ عضو هیات علمی و چیزی در حدود ۳۰۰ شرکت داریم که در این حوزه کار می‌کنند؛ ما در این حوزه نیازمند برنامه‌ریزی و یک نگاه منسجم هستیم تا بتوانیم سهم مناسبی از این فضا کسب کنیم.

او معتقد است بین رگولاتوری و فناوری فاصله وجود دارد چراکه امروز فناوری به سرعت در حال توسعه است اما بحث تنظیم‌گری با چنین سرعتی پیش نمی‌رود و همین مساله باعث شکاف شده است.

علیرضا یاری،‌ رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات، در مراسم رونمایی از تدوین سند نقشه راه توسعه هوش مصنوعی در کشور و طرح زیرساخت آزمایشگاهی هوش مصنوعی (در حوزه خط و زبان فارسی) که در پژوهشگاه ارتباطات‌ و فناوری اطلاعات برگزار شد، در خصوص آزمایشگاه هوش مصنوعی در این حوزه گفت: خدمات این آزمایشگاه توسط توسعه‌دهندگان، پژوهشگران، مشارکت‌کنندگان در حوزه برچسب‌گذاری، حاکمیت و همچنین در محصولات استفاده می‌شود.

به گفته او، در این آزمایشگاه‌، داده‌ها برچسب‌گذاری شده و در سامانه‌های دیگر استفاده می‌شوند. مانند تشخیص کرونا از روی عکس‌ ریه‌ای که به کمک برچسب‌ گذاشتن اطلاعات و مدل‌سازی از روی این داده‌ها انجام می‌شود. یاری تاکید کرد: احراز هویت آنلاین از دیگر کاربرد‌های مناسب هوش مصنوعی است که در دوران کرونا باب شد.

یاری باور دارد که حاکمیت در موضوعات دیگر هم قادر است از خدمات زیرساختی آزمایشگاه هوش مصنوعی استفاده کند و خدمات بیشتری به مردم بدهد.

او در این‌ باره توضیح داد: برای مثال موتور جست‌وجویی داریم که ترجمه ماشینی ندارد؛ با رابطی که از زیرساخت آزمایشگاه دریافت می‌کنند، قادرند از ترجمه ماشینی بهره‌مند شوند. هدف اکوسیستم این است که کدها و برنامه‌ها روی بسترهای جدیدی قرار گیرد و به توسعه‌دهندگان اجازه دهد که سامانه‌های جدیدتر و بیشتری ارائه کنند.

به گفته رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات فناوری و اطلاعات، سامانه تشخیص منبع و ادعای اخبار یکی از سامانه‌های مستقیمی است که از این آزمایشگاه حاصل می‌شود. بر این اساس می‌توان صحت یا جعلی بودن اخبار را راستی‌آزمایی کرد. این زیرساخت قرار است در کنار زیرساخت ابررایانه سیمرغ قابلیت‌های بیشتری ارائه کند.

یاری در ادامه سامانه مدیریت واسط‌های برنامه‌های کاربردی را از دیگر سامانه‌های این آزمایشگاه برشمرد و افزود: سامانه مدیریت و آزادرسانی دادگان (پارسیگان) از دیگر بسترهای این آزمایشگاه است که با هدف آزادرسانی و به اشتراک­ گذاری دادگان مربوط به محصولات و خدمات حوزه خط و زبان فارسی طراحی و پیاده­‌سازی شده است.

او با اشاره به اینکه امکان ایجاد دسترسی‏‌های سطح‌‏بندی‌شده به دادگان و گزارش­‌گیری‌‏های متنوع اعم از میزان دانلودها از قابلیت‌های این بستر است توضیح داد: در بستر پارسیگان بیش از ۱۵ مجموعه دادگان در حوزه خط و زبان فارسی ایجاد شده است و تاکنون بیش از ۱۰۰ مجموعه دانشگاهی از آن بهره‌مند شده‌اند.

به گفته یاری، ارزیابی محصولات و خدمات بر مبنای نیاز توسعه‌دهندگان و توسعه و آزادسازی دادگان ابزارها نیز می‌توانند از دیگر نقش‌های این آزمایشگاه باشند.

https://pvst.ir/bsr
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو