نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۳ بهمن ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
پس از سرمایهگذاری صندوق فیروزه روی استارتآپ پونیشا در سال گذشته و ادامه حضور نیما نورمحمدی به عنوان هیاتمدیره این مجموعه، مسعود حمیدزاده مدیر سرمایهگذاریهای جسورانه گروه مالی فیروزه مدیرعامل پونیشا شد.
به گزارش پیوست، پونیشا به عنوان پلتفرمی برای فریلنسرینگ در حوزههای مختلف ۱۰ سال قبل از سوی نیما نورمحمدی پایهگذاری شد و جایگاه خود را در بین کاربران پیدا کرد. در اسفند سال گذشته صندوق سرمایهگذاری فیروزه به اتفاق شرکت سرمایهگذاری ایران و فرانسه و نیما نورمحمدی مجموعاً ۱۸ میلیارد تومان روی این مجموعه سرمایهگذاری کردند. حالا بعد از گذشت کمتر از یک سال، مسعود حمیدزاده، مدیر سرمایهگذاریهای جسورانه فیروزه، مدیرعامل این مجموعه شد.
مسعود حمیدزاده مدیرعامل جدید پونیشا در گفتوگو با پیوست میگوید این پلتفرم در حال حاضر رهبر بازار و مشغول ارائه خدمات به ۶۰۰ هزار کاربر است، او همچنین تخمین میزند که تعداد کاربران در سالهای آینده به سه میلیون برسد چراکه بازار از سمت موقعیتهای شغلی در حال تغییر به کارها و مسئولیتهای تخصصی و فریلنسری است.
حمیدزاده در این باره توضیح میدهد: این یعنی جنس فعالیتهای روزانه اشخاص همگنتر خواهد شد و روابط کاری بیشتر از جنس تخصص خواهد بود تا یک موقعیت شغلی؛ به عنوان مثال به جای موقعیت شغلی مسئول دفتر یا منشی، یک استارتآپ میتواند به عنوان کالسنتر فعالیت کند، یا مجموعهای مانند پونیشا نیازمندیهای تایپ، ترجمه، طراحی، برنامهریزی و غیره را به صورت پروژهای انجام دهد.
او بر این باور است که پونیشا در مسیر درستی است و موضوعی که در حال حاضر حائز اهمیت است سرعت رشد، کیفیت خدمات و گستردگی خدماتی است که پونیشا ارائه میدهد و ظرفیتهای کمنظیری در این بازار وجود دارد.
مدیرعامل جدید پونیشا در خصوص برنامههای آینده پونیشا توضیح میدهد: تمرکز ما در کنار گسترش دامنهی فعالیت، بر ارتقای تجربه کاربری و گسترش و بهینهسازی محصولمان است، از این طریق فریلنسرها میتوانند از پونیشا استفاده ایدهآلی کنند و از سوی دیگر تجربه کاربری کارفرماها را با بهبود خدمات چه از لحاظ برقراری ارتباط و چه از لحاظ معرفی افراد متخصص به آنها از طریق دادههای تاریخی و الگوریتم، ارتقا دهیم.
او ادامه میدهد: هدف ما این است که بین فریلنسرها و کسانی که پروژه دارند اتصال بهتری برقرار کنیم و در کنار آن با فراهم کردن زیرساخت پروژه شرکتی در شرایط فعلی که کمبود نیروی انسانی بیش از هر زمانی حس میشود، با سازوکار رسمی بتوانیم پونیشا را به یک منبع قابل اتکا برای انجام دادن کارهایشان تبدیل کنیم.
حمیدزاده اضافه میکند: در حال حاضر دامنه وسیعی از پروژهها، از استارتآپی و نوپا تا پروژههای صنعتی در پونیشا ثبت میشوند و طیف گستردهای از فریلنسرها، از کارآموزان که از طریق انجام پروژه پول توجیبی و هزینههای روزمره خود را به دست میآورند تا افراد متخصصی که از طریق پونیشا سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون تومان درآمد دارند، فعالیت میکنند. با این برنامهریزی، ارتباط بهتر هر پروژه با نوع فریلنسر مربوط به آن تسهیل میشود و عملاً پونیشا یک مرجع قابل اعتماد برای انجام باکیفیت هر نوع پروژهای خواهد بود.
حمیدزاده براین باور است که پونیشا با وجود اینکه مجموعهای ۱۰ساله و رهبر بازار است، نسبت به فرصتهای بازار، جای توسعه و رشد بیشتری دارد.
او در این باره میگوید: ما باید سطحی از زیرساخت متناسب را در پونیشا فراهم کنیم که در رشدهای نمایی و پرسرعت قابل اتکا باشد. از همین جهت تمرکز ما در یک سال آینده بیشتر روی این است که بتوانیم تجربه کاربری و زیرساخت محصولمان را ارتقا بدهیم و آن را با ایدهآلهای بینالمللی تطبیق دهیم.
حمیدزاده ادامه میدهد: در بحث بازار بینالمللی هم به دنبال راهکار و ساختاری هستیم که بتوانیم به صورت اتوماتیک و مقیاسپذیر فعالیت پونیشا را گسترش دهیم.
یکی از انتقاداتی که برخی کاربران فضای مجازی نسبت به عملکرد پونیشا دارند دریافت حق عضویت و ثبت پروژه است؛ اما مدیرعامل جدید پونیشا بر این باور است که دریافت این حق عضویت و ثبت پروژه بیشتر از اینکه یک مکانیسم کسب درآمدی برای پونیشا باشد، یک شیوه اهمیتسنجی است که به این مجموعه کمک میکند تعادل و کیفیت ارائه خدمات را در دو سمت پلتفرم بالا ببرد.
او در پایان در این باره توضیح میدهد: مبالغی که برای ثبت پروژه و عضویت از سوی پونیشا دریافت میشود بیش از هر چیز نشاندهنده عزم و تعهد کاربر است. تجربه نشان داده است بین کسانی که حاضرند این مبلغ را پرداخت کنند و کسانی که حاضر نیستند فاصله زیادی است. کسانی که این مبلغ را پرداخت میکنند تعهد بالایی به کار دارند چون وارد قسمتی از معامله شدهاند.