skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گوشی‌های تاشو، ترند زودگذر دنیای موبایل یا مسیری رو به آینده؟

مهدی خدابنده نویسنده میهمان

۵ بهمن ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۱۲ دقیقه

گوشی‌های تاشو، ترند زودگذر دنیای موبایل یا مسیری رو به آینده؟

ردپای گوشی‌های تاشو را از ابتدای سال ۲۰۱۹ در بازار دیدیم و با توجه به گوشی‌هایی که در سال ۲۰۲۱ و اوایل ۲۰۲۲ راهی بازار شدند، این گوشی‌ها به احتمال زیاد ترند اول بازار موبایل در سال جدید میلادی باشند. اما سوال این است که تاکنون این گوشی‌ها چقدر موفق بوده‌اند و در آینده چقدر موفق‌ خواهند بود؟ آیا این ترند، یک روند ماندگار است یا روندی‌ است که دوران اوجی داشته و به زودی فراموش خواهد شد؟ در این مطلب گوشی‌های تاشویی را معرفی کرده‌ایم که تاکنون وارد بازار شده‌اند و نگاهی هم به گوشی‌های تاشویی انداخته‌ایم که در آینده وارد بازار خواهند شد.

سامسونگ آغازگر یک ایده

سامسونگ یکی از شرکت‌هایی است که برای ساخت این گوشی‌ها تلاش زیادی کرده و اعتقاد دارد اکنون زمان تغییر فرا رسیده است. سامسونگ برای اولین بار با ساخت گوشی Galaxy Fold پا به عرصه تولید گوشی‌های هوشمند تاشو گذاشت و از آن پس بسیاری از غول‌های صنعت موبایل کوشیدند در ساخت گوشی‌های تاشو با این شرکت رقابت کنند.

در واقع گوشی‌های تاشو بهتر از انتظار اکثر کاربران ظاهر شدند. گوشی‌های هوشمند تاشو در اواخر ۲۰۱۹ وارد بازار شدند و تاکنون عملکرد خوبی داشته‌اند. طبق گزارش‌ها، به‌رغم برخی مشکلاتی که برای گوشی‌های تاشو‌ی سامسونگ پیش آمده بود و با وجود قیمت‌های نجومی این محصولات، این شرکت موفق به فروش بیش از ۴۰۰ هزار دستگاه از GALAXY FOLD شد و پس از آن GALAXY Z Fold 2 عرضه شد که جانشین پیشرفته‌تر GALAXY Fold بود. این گوشی در بسیاری از موارد در مقایسه با نسخه قبلی خود و همچنین از نظر تعداد فروش عملکرد بهتری داشت. همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، در پایان ۲۰۲۱ میلادی سامسونگ اعلام کرد فروش گوشی‌های تاشو این شرکت نسبت به سال قبل، چهار برابر شده است.

به غیر از این، گوشی‌های هوشمند تاشوی دیگری نیز در بازار وجود دارند که عملکرد خوبی داشته‌اند. بنابراین به این نتیجه می‌رسیم گوشی‌های هوشمند تاشو یک اختراع موفق هستند. در آینده نیز انتظار می‌رود گوشی‌های تاشو پیشرفت بسیار خوبی داشته باشند و آینده گوشی‌های هوشمند را از آن خود کنند. برخلاف اینکه پیشرفت‌های اخیر گوشی‌های هوشمند نظیر دوربین و باتری از خواسته و نیاز کاربران نشات گرفته اما تولید و فراگیری گوشی‌های تاشو یک ایده ناب از سمت شرکت‌های سازنده گوشی موبایل بوده که به نظر می‌رسد بازخورد خوبی‌ هم داشته است.

گوشی‌های تاشو معمولا در دو حالت تا‌شونده به صورت عمودی و افقی ساخته می‌شوند. از بهترین گوشی‌های تاشو‌های ساخته شده تا به امروز می‌توان به سری فولد و سری آخر فلیپ گلکسی‌های سامسونگ، گوشی تاشو هواوی با نام میت ایکس اس و گوشی تاشو موتورولا با نام Razr اشاره کرد.

پرچمدار تاشو‌های سامسونگ

گلکسی زد فولد ۳
Samsung Galaxy Z Fold 3

بسیاری معتقدند گلکسی زد فولد ۳ با طراحی با دوام، پشتیبانی از قلم سری S و ویژگی‌هایی که مولتی تسکینگ را بسیار ساده‌تر می‌کند و با اینکه دوربین‌هایش جای بحث دارند، اما در حال حاضر بهترین گوشی تاشوی بازار است. زد فولد ۳ سامسونگ دارای صفحه نمایش ۷.۶ اینچی Dynamic AMOLED 2X و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز است. این گوشی برای پردازش از تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ بهره‌ می‌برد. دوربین‌های پشتی این گوشی نیز شامل سه لنز ۱۲ مگاپیکسلی برای عکس‌برداری واید، اولترا‌واید و تله فوتو است. باتری ۴۴۰۰ میلی‌آمپر ساعتی زد فولد ۳ توسط شارژر ۲۵ واتی شارژ می‌شود.

اولین گوشی تاشو با قیمت زیر ۱۰۰۰ دلار

گلکسی زد فلیپ ۳
Samsung Galaxy Z Flip 3 5G

گلکسی زد فلیپ ۳ با قیمت اولیه ۹۹۹ دلار، یک تاشوی مقرون‌به‌صرفه است. این گوشی دارای صفحه‌نمایش داخلی ۶.۷ اینچی +FHD و نرخ نو‌سازی ۱۲۰ هرتزی است. صفحه نمایش بیرونی آن نیز به ادعای سامسونگ چهار برابر بزرگتر و بادوام‌تر از مدل قبلی خود است، اما باتری ۳۳۰۰ میلی‌آمپر ساعتی زد فلیپ ۳ اندکی کاربر را نسبت به طول عمر باتری نگران می‌کند. این گوشی هم مانند فولد ۳ از تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ بهره می‌برد. در بخش دوربین‌های پشتی، دو لنز ۱۲ مگاپیکسلی برای عکس‌برداری واید و اولتراواید کاربر را همراهی می‌کنند.

پیشرفته‌تر از Mate X

تاشو هواوی میت ایکس اس
Huawei Mate Xs

هواوی علی‌رغم تحریم شدن توسط ایالات متحده، دست از تولید و پیشرفت برنداشت و در سال ۲۰۲۰ نسخه تقویت شده میت ایکس را با نام میت ایکس اس عرضه کرد. این گوشی دارای صفحه‌نمایش ۸ اینچی OLED است. هواوی میت ایکس اس از تراشه Kirin 990 بهره می‌برد و برای دوربین‌های پشت نیز از سه لنز ۴۰، ۱۶ و ۸ مگاپیکسلی استفاده شده است. باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی آن نیز توسط شارژر سریع ۵۵ واتی شارژ می‌شود.

تاشوی نوستالژیک موتورولا

تاشو Motorola Razr 5G
Motorola Razr 5G

تاشوی موتورولا Razr 5G شما را یاد گوشی‌های تاشوی قدیمی می‌اندازد. ولی متاسفانه این گوشی با طراحی زیبا دارای نقص‌هایی در باتری و دوربین است. موتورولا از صفحه‌نمایش ۶.۲ اینچی P-OLED و تراشه Snapdragon 765G در این گوشی استفاده کرده است. اما در بخش دوربین موتورولا نا‌‌امیدکننده ظاهر شده و تک لنز ۴۸ مگاپیکسلی تنها دوربینی است که در پشت این گوشی به چشم می‌خورد. باتری ۲۸۰۰ میلی‌آمپر ساعتی موتورولا Razr 5G توسط شارژر ۱۵ واتی شارژ می‌شود که این حجم باتری اصلا قابل اعتماد نیست.

بازگشت Royole با تاشویی بهتر

تاشو Royole FlexPai 2
Royole FlexPai 2

نسل دوم از اولین گوشی تاشوی هوشمند جهان یعنی Royole FlexPai 2 معرفی شد. این گوشی که به‌عنوان یک نسخه کاربردی‌تر از نسخه قبلی خود به بازار آمده، بیشتر ایرادات نسخه اول را برطرف می‌کند. گوشی تاشوی جدید Royole دارای صفحه‌نمایش ۷.۸ اینچی OLED است. تراشه Snapdragon 865 نیز مغز مرکزی این دستگاه است. Royole از دوربین‌های سه‌گانه ۶۴، ۳۲ و ۱۶ مگاپیکسلی در این گوشی استفاده کرده است. در بخش باتری نیز FlexPai 2 قابل قبول ظاهر شده و این گوشی از باتری ۴۴۵۰ میلی‌آمپر ساعتی استفاده کرده است.

پرچمدار تاشو‌های شیائومی

تاشو Xiaomi Mi Mix Fold
Xiaomi Mi Mix Fold

Mi Mix Fold به‌عنوان اولین گوشی تاشوی شیائومی که به تولید انبوه رسیده است، مشخصات سخت‌افزاری خوبی دارد. به‌خصوص پارامترهای اصلی که به نظر برای رقابت با پرچمداران تاشوی هواوی و سامسونگ کافی است. این گوشی با صفحه‌نمایش ۸ اینچی AMOLED از تراشه Snapdragon 888 بهره می‌برد. در بخش دوربین‌های پشتی نیز سه لنز ۱۰۸، ۸ و ۱۳ مگاپیکسلی به چشم می‌خورد. باتری ۵۰۲۰ میلی‌آمپر ساعتی Mi Mix Fold با شارژر سریع ۶۷ واتی شارژ می‌شود و هیچ نگرانی نسبت به باتری باقی نمی‌گذارد.

جهش بعدی هواوی در حوزه گوشی‌های تاشو

تاشو Huawei Mate X2
Huawei Mate X2

هواوی به‌طور رسمی در آوریل سال ۲۰۲۱ از نسل سوم گوشی‌های تاشوی خود با نام Mate X2 رو‌نمایی کرد. از زمانی که میت ایکس اصلی در سال ۲۰۱۹ عرضه شد، شاهد پیشرفت‌های بزرگی در این محصولات بودیم. به‌ویژه میت ایکس ۲ که برداشتی کاملا جدید از گوشی‌های تاشو را برای این غول چینی نشان می‌دهد. میت ایکس ۲ از صفحه‌نمایش ۸ اینچی OLED بهره می‌برد. هواوی از تراشه Kirin 9000 در این گوشی استفاده کرده تا بتواند با دیگر گوشی‌‌های تاشوی پرچمدار رقابت کند. ماژول دوربین‌های پشتی این گوشی میزبان لنز‌های ۵۰،‌ ۱۲ و ۸ مگاپیکسلی است. هواوی مثل همیشه از باتری حجیم در محصول خود استفاده کرده است و میت ایکس ۲ باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی دارد که توسط شارژر سریع ۵۵ واتی شارژ می‌شود.

آنر هم وارد بازی شد

بررسی گوشی‌های تاشو؛ Honor Magic V
Honor Magic V

شرکت آنر که در اواخر ۲۰۲۰ میلادی از هواوی جدا شد، از اولین گوشی هوشمند تاشوی خود به نام Magic V رونمایی کرد. این گوشی از تاریخ ۱۰ ژانویه به طور رسمی در چین و در تاریخ ۱۸ ژانویه نیز به بازار‌های جهانی عرضه شده است. از مهم‌ترین مشخصات Magic V می‌توان به صفحه‌نمایش ۷.۹ اینچی OLED، دوربین سه‌گانه ۵۰ مگاپیکسلی، تراشه نسل اولی اسنپدراگون ۸ (۴ نانومتری) و باتری ۴۷۵۰ میلی‌آمپرساعتی با شارژر سریع ۶۶ واتی اشاره کرد.

اوپو بازیگر جدید گوشی‌های تاشو

بررسی گوشی‌های تاشو؛ Oppo Find N
Oppo Find N

شرکت اوپو نیز اواخر ۲۰۲۱ اولین گوشی تاشوی خود را به نام Oppo Find N در چین عرضه کرد؛ اما اطلاعاتی از تاریخ عرضه بین‌المللی این گوشی وجود ندارد. صفحه‌نمایش  ۷.۱ اینچی LTPO AMOLED این گوشی دارای نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی است. اوپو نیز مانند بسیاری از پرچمداران امروزه بازار از تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ بهره‌ می‌برد. دوربین‌های سه‌گانه ۱۳،۵۰ و ۱۶ مگاپیکسلی نیز در پنل پشتی این تاشو قرار گرفته اند. همچنین باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی اوپو با شارژر سریع ۳۳ واتی شارژ می‌شود.

تاشوی لاکچری هواوی

بررسی گوشی‌های تاشو؛ Huawei P50 Pocket
Huawei P50 Pocket

هواوی، گوشی P50 Pocket را که ساختاری مشابه Samsung Z Flip دارد، ابتدا در چین در دسترس عموم قرار داد و سپس در تاریخ ۱۲ ژانویه آن را برای عموم مردم جهان عرضه کرد. از مشخصات این گوشی می‌توان به صفحه‌نمایش ۶.۹ اینچی OLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، تراشه اسنپدراگون ۸۸۸، دوربین سه‌گانه ۱۳،۴۰ و ۳۲ مگاپیکسلی و باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی با قابلیت شارژ سریع توسط شارژر ۴۰ واتی، اشاره کرد. پیش از این نیز هواوی اعلام کرد گوشی تاشو میت ایکس‌ در زمینه فروش در چین عملکرد خوبی داشته است و انتظار می‌رود، گوشی تاشو جدید این شرکت‌ هم با استقبال خوبی در کشور چین روبه‌رو شود.

تلاش مایکروسافت برای جلب توجه

تاشو Microsoft Surface Duo
Microsoft Surface Duo

مایکروسافت تقریبا همه راه‌ها را امتحان کرده تا جای پایی در دنیای موبایل پیدا کند. پس از خرید ناموفق نوکیا و تولید گوشی‌های لومیا، استراتژی فعلی این شرکت بر تولید گوشی تاشوی Surface Duo 2 متمرکز است. این تلفن هوشمند دارای دو صفحه‌نمایش  ۵.۸ اینچی است که مانند یک لپ‌تاپ باز می‌شود. این دستگاه برای افرادی است که زندگی خود را در اکوسیستم مایکروسافت گذرانده‌اند. در این گوشی از ۲ صفحه نمایش AMOLED که مجموعا اندازه ۸.۳ اینچی دارند استفاده شده است. تراشه قدرتمند Snapdragon 888 مسئول پردازش‌های Microsoft Surface Duo 2 است و دوربین‌های سه گانه ۱۲، ۱۲ و ۱۶ مگاپیکسلی در عکاسی و فیلم‌برداری کاربر را همراهی خواهند کرد. باتری ۴۴۵۰ میلی‌آمپر ساعتی این گوشی نیز توسط شارژر ۲۳ واتی شارژ می‌شود.

در ادامه جدول بررسی مشخصات بهترین گوشی‌های هوشمند تاشوی موجود در بازار را مشاهده خواهید کرد.

انتظار‌ها برای اولین گوشی تاشوی گوگل

شایعات متعددی از عرضه اولین گوشی تاشو گوگل پخش شده که تا به حال هیچ کدام صحت نداشته‌اند و خبری از تاشو گوگل که با نام «پاسپورت» از آن یاد می‌شد نیست. اما بسیاری از کارشناسان معتقدند ۲۰۲۲ سالی‌ست که انتظار‌ها به پایان خواهد رسید و بالاخره شاهد عرضه اولین گوشی تاشو گوگل خواهیم بود.

تاشوی اقتصادی سامسونگ

هرچند سامسونگ هنوز به‌‌صورت رسمی خبر عرضه نسخه اقتصادی گوشی تاشو جدیدی را تایید نکرده است، اما انتظار می‌رود نسخه مقرون‌به‌صرفه‌تر Galaxy Z Fold 3 به نام Galaxy Z Fold 3 FE در سال ۲۰۲۲ عرضه شود. یکی از اولین خبر‌هایی که در مورد این گوشی منتشر شد نشان می‌داد این گوشی با قیمت ۱۰۹۹ دلار به همراه تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ عرضه می‌شود. همچنین Z Fold 4 نیز از مورد انتظار‌ترین گوشی‌های تاشوی سامسونگ در سال ۲۰۲۲ است.

گوشی تاشوی جدید ZTE جالب به‌نظر می‌رسد

تاشوی بعدی ZTE
ظاهر مورد انتظار از تاشوی بعدی ZTE

ZTE قبلا با Axon M شانس خود را برای ورود به تولید گوشی‌های تاشو امتحان کرده بود که با شکست مواجه شد. در واقع Axon M از دو گوشی کنار هم قرار گرفته تشکیل شده بود و خبری از صفحه‌نمایشی تاشو نبود. به این ترتیب Axon M چندان مورد استقبال قرار نگرفت. اما ZTE تسلیم نشد و پتنت‌های جدید نشان می‌دهد که به زودی یک گوشی تاشو مناسب توسط ZTE عرضه خواهد شد. LetsGoDigital مجموعه‌ای از پتنت‌های این گوشی را افشا کرده است که نوع جدیدی از تلفن را توصیف می‌کنند؛ گوشی‌ای که ممکن است شانسی برای جلب توجه داشته باشد. طراحی این پتنت‌ها نشان می‌دهد که بخش بالایی نمایشگر روی درصد زیادی از نیمه پایینی دستگاه تا می‌شود. طبق این اطلاعات یک قسمت کوچک در پایین این گوشی باز می‌ماند که احتمالا برای نشان دادن اطلاعاتی مانند دسترسی به اعلان‌ها و یا جست‌و‌جو در گوگل استفاده خواهد شد.

آخرین تلاش‌های HTC برای زنده ماندن

اولین تاشوی HTC
ظاهر مورد انتظار از اولین تاشوی HTC

HTC که با اشتباه‌های تکراری مدیرانش از جنگ بین غول‌های تولیدکننده موبایل بیرون رانده شد، برای مدتی‌ در سکوت خبری روی محصول جدیدی کار کرده تا شاید دوباره نامش بر سر زبان‌ها بیافتد. به هر حال گذشتن از کورس رقابت بر سر بازار گوشی‌های تاشو کاری نیست که از HTC انتظار داشته باشیم. طبق انتظار، یک پتنت جدید نشان می‌دهد که HTC واقعا در حال توسعه یک گوشی هوشمند تاشو است. طبق اطلاعات موجود، اولین گوشی تاشوی HTC‌ رو به بیرون تا می‌شود. طبق مستنداتی که در مورد لولای این گوشی منتشر شده، این لولا امکان استفاده از دستگاه را هم در حالت کاملا باز و هم در حالت نیمه‌ باز فراهم خواهد کرد.

شایعات در مورد iPhone Flip؛ اولین تاشوی اپل

آیفوت تاشو
ظاهر مورد انتظار از iPhone Flip

در حالی که بسیاری از رقبای اپل، گوشی‌های تاشو مختلفی به بازار عرضه کرده‌اند، در این مورد همچنان خبری از اپل نیست. البته ممکن است این کار یک حرکت هوشمندانه از سوی اپل باشد، زیرا هرچند گوشی‌های تاشو تا کنون با واکنش‌های نسبتا خوبی مواجه شده‌اند اما هنوز عده‌ای این اختراع را ناقص می‌دانند.

تاریخ عرضه آیفون فلیپ همواره در حال جا‌به‌جایی بوده است، اما شایعات حاکی از آن است که گوشی تاشو اپل می تواند در اولین فرصت در سال ۲۰۲۳ وارد بازار شود. در سال ۲۰۱۷ پیش‌بینی می‌شد یک آیفون تاشو در سال ۲۰۲۰ عرضه شود. بدیهی است که این اتفاق نیفتاد. اپل قطعا به دنبال تولید یک گوشی تاشو است. این شرکت تقریبا یک دهه است که در حال ثبت حق اختراع برای مکانیسم‌ها و دستگاه‌های تاشو است. سوال این است که آیا هیچ یک از آنها روزی عملی و وارد بازار خواهند شد یا خیر؟

https://pvst.ir/bqg

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو