اپل اپلیکیشن فروشگاهی ویژه هند راهاندازی میکند؛ تلاش برای جبران رکود بازار چین
سازنده آیفون برای افزایش نفوذ در پرجمعیتترین بازار جهان یک اپلیکیشن فروشگاهی ویژه Apple Store…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۲۶ دی ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۱۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۸ دی ۱۴۰۰
افزایش قیمت گوشیهای پرچمدار در سال ۲۰۲۱ فقط مختص ایران نبود، بلکه مردم سایر کشورهای دنیا نیز این افزایش قیمت را حس کردند؛ فعالان صنعت اصلیترین دلایل افزایش قیمت را تاخیر در تولید به دلیل همهگیری مداوم کرونا یا افزایش هزینههای نیروی کار، قطعات و کمبود تراشه میدانند و در نهایت تمامی این عوامل باعث شده تا قیمت گوشیهای پرچمدار به بالاترین میزان خود طی سالهای گذشته برسد.
به گزارش پیوست، هماکنون قیمت برخی از گوشیهای پرچمدار با لپتاپ برابری میکنند؛ گوشیهای پرچمداری مانند Apple iPhone 13 Pro Max و Samsung Galaxy Z Fold3 5G، اکنون بیش از هزار دلار قیمت دارند که تقریباً با قیمت یک لپتاپ خوب برابری میکند. اما گوشیهای قدرتمندی در رنج قیمتی ۶۰۰ تا ۸۰۰ دلار در بازار موجودند که ارزش خرید بیشتری نسبت به گوشیهای هزار دلاری دارند.
یک گوشی هوشمند خوب باید چندین سال شما را از خرید گوشی هوشمند جدید بینیاز کند. دوربین قوی، صفحهنمایش خوب، شارژدهی خوب و طولانی داشته باشد و باسرعت باشد به طوری که بدون هیچگونه مشکلی، کاربر به تمام کارهای خود برسد و حتی به راحتی با آن بازی مورد علاقه خود را انجام دهد. امروزه اکثر گوشیهای هوشمند برتر بازار در ویژگیها بسیار به هم نزدیکاند، بنابراین برتری یک گوشی هوشمند نسبت به دیگر گوشیها ممکن است بسیار نامحسوس باشد.
در این مطلب بهترین گوشیهای سال ۲۰۲۱ از نظر ویژگیها و قیمت را معرفی میکنیم.
گلکسی اس ۲۱ اولترا با داشتن ۶.۸ اینچ صفحهنمایش ۱۲۰ هرتزی خیال کاربر خود را از نمایشگر راحت کرده است. این گوشی جدید از قلم سری S نیز پشتیبانی میکند، بنابراین اولین گوشیای است که خارج از سری Note از قلم پشتیبانی میکند. هرچند در این گوشی هیچ درگاه قلمی دیده نمیشود اما به کاربر خود امکان استفاده از هر مدل S-Pen را میدهد. نسخه جهانی اس ۲۱ اولترا از تراشه Exynos 2100 SoC سامسونگ استفاده میکند که با توجه به بنچمارکهای معتبر حتی اندکی نسبت به همرده اسنپدراگون خود هم برتری دارد. رم این گوشی به 12 گیگابایت افزایش یافته و یک مدل با عرضه محدود ۱۶ گیگابایتی نیز از آن به بازار عرضه شده است.
اس ۲۱ اولترا دارای لنز اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی و ۱۲ مگاپیکسلی اولترا واید است که حالا از قابلیت فوکوس خودکار هم پشتیبانی میکند. سیستم بزرگنمایی آن کاملاً اصلاح شده و حالا دارای دو حالت ۱۰ مگاپیکسلی است که یکی با سه برابر و یکی با ۱۰ برابر بزرگنمایی از طریق لنز ۲۴ میلیمتری عمل میکند. از دیگر ویژگیهای این پرچمدار میتوان به ۴۰ مگاپیکسل دوربین سلفی با قابلیت فوکوس خودکار، اسپیکر استریو، پشتیبانی از شبکه 5G، پشتیبانی از شارژ سریع و شارژ بیسیم باتری قدرتمند ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی اشاره کرد. توجه کنید که امسال شرکتهایی مانند اپل، سامسونگ و شیائومی شارژر و هدفون را از بسته گوشیهای هوشمند خود حذف کردهاند و اس ۲۱ اولترا فقط با یک کابل به کاربران ارائه میشود.
هرچند آیفون ۱۳ پرو مکس بهترین گوشی آیفون از نظر قیمت نیست اما بزرگترین ارتقای دوربین را به خود دیده است. ۱۳ پرو مکس از همه جهات مهم ارتقا پیدا کرده است که در ادامه به آن میپردازیم.
پیشرفت در سیستم دوربین این مدل با یک سنسور بزرگتر و لنز روشنتر شروع میشود. این لنز همچنین از قابلیت فوکوس خودکار پشتیبانی میکند. سپس به لنز تلهفوتو میرسیم که اکنون قابلیت بزرگنمایی سه برابری را داراست. اما اگر از کاهش سایز ۲۰ درصدی پنل دوربین جلو صرف نظر کنیم، در دوربین جلو تفاوت خاصی ایجاد نشده است.
همچنین همانطور که از پرچمدار آیفون انتظار میرود، ۱۳ پرو مکس با صفحهنمایش ۶.۷ اینچی OLED ۱۲۰ هرتزی ارائه شده است که امکان تغییر این مقدار تا ۱۰ هرتز به منظور ذخیره باتری وجود دارد. آیفونهای سال ۲۰۲۱ با افزایش حجم باتری همراه بودند و ۱۳ پرو مکس نیز با ۱۸ درصد افزایش حجم، دو ساعت و نیم قدرت شارژدهی بیشتری نسبت به پرو مکس ۱۲ دارد.
مثل همیشه سال جدید به معنای تراشه بهتر است و جدا از نرخ کلاک بالاتر آن، تراشه پنج نانومتری A15 در آیفونهای ۱۳ پرو با یک هسته پردازنده گرافیکی اضافی نسبت به نسخههای غیرپرو ارائه میشود. ۱۳ پرو مکس با حافظه رم ۶ گیگابایتی و فضای ذخیرهسازی شگفتانگیز تا یک ترابایت میتواند برای فیلمسازانی که از آیفون استفاده میکنند بسیار مفید باشد.
دقیق نمیدانیم که ظاهر فیزیکی سیستم دوربین این گوشی چشمگیرتر است یا سختافزار قدرتمند آن، یک ماژول برجسته ساده در پشت که انگار به پنل پشتی پیچ و مهره شده است. هرچند شاید این طراحی مورد علاقه همه نباشد اما قدرت دوربین این گوشی تضمین شده است. دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و لنز ۴۸ مگاپیکسلی اولتراواید، خیال شما را از بابت کیفیت عکسها راحت میکند. صفحهنمایش ۶.۸۱ اینچی Super AMOLED این گوشی با نرخ نوسازی بالا، کیفیت تصویر بالا و نور زیاد، میلیاردها رنگ و پشتیبانی از HDR در نوع خود بهترین است.
پرچمدار شیائومی از تراشه اسنپدراگون ۸۸۸، ۱۲ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی بهره میبرد.
افزایش ظرفیت باتری به ۵۰۰۰ میلیآمپرساعت، ارتقای دیگری است که میتوانیم قدردان آن باشیم. اما از طرف دیگر، شیائومی سرعت شارژ گوشی خود را کاهش داده است و به جای ۱۲۰ وات Mi 10 Ultra، شما فقط ۶۷ وات در این مدل دریافت میکنید که با وجود این هنوز هم جزو گوشیهای با قابلیت شارژ سریع قرار میگیرد.
وانپلاس همچنان به افزایش محبوبیت خود بین کاربران گوشیهای هوشمند ادامه میدهد.
وانپلاس ۹ پرو از یک تکنولوژی جدید در صفحهنمایش ۶.۷ اینچی AMOLED خود استفاده میکند و ادعا دارد این تکنولوژی مصرف انرژی صفحهنمایش ۱۲۰ هرتزی آن را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد. این پنل همچنین قابلیت کاهش نرخ نوسازی تا یک هرتز در صورت نیاز را داراست. باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی وانپلاس پرو به وسیله آداپتور ۶۵ واتی در مدتزمان ۳۰ دقیقه شارژ میشود. جدا از اندازه و وضوح صفحهنمایش، تفاوت اصلی بین سیستمهای دوربین مدل ۹ و ۹ پرو اضافه شدن یک دوربین تلهفوتو اختصاصی در وانپلاس ۹ پرو است. دوربین اصلی دارای سنسور سونی IMX789 بهروزرسانی شده است که همچنان از فوکوس خودکار تشخیص فاز همهجانبه و ISO دوگانه بومی پشتیبانی میکند و دوربین اولتراواید اکنون از یک سنسور 50 مگاپیکسلی و نوع جدیدی از لنز برای کاهش نویز بهره میبرد.
وانپلاس ۹ پرو نیز مانند بسیاری از پرچمداران موجود در بازار از تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ بهره میبرد و در دو مدل با هشت گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی یا ۱۲ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی روانه بازار شده است.
شیائومی ردمی نوت ۱۰ پرو با صفحهنمایش ۶.۶۷ اینچی OLED و تراشه Snapdragon 750G روانه بازار شد. این مدل با حجم باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی به وسیله شارژر ۳۳ واتی شارژ میشود. همانطور که از شیائومی انتظار میرود، دوربینهای نوت ۱۰ پرو نیز جایی برای بحث باقی نمیگذارند. این مدل با دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی و دوربین اولتراواید هشت مگاپیکسلی و یک لنز پنج مگاپیکسلی برای عکسبرداری ماکرو توجه علاقهمندان به عکسبرداری با گوشی را به خود جلب خواهد کرد.
ردمی نوت ۱۰ پرو در دو مدل با ۶ گیگابایت رم، ۶۴ گیگابایت فضای ذخیرهسازی یا ۱۲ و هشت گیگابایت رم با ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی روانه بازار شد.
کوچکترین مدل از سری گلکسی اس ۲۱ با صفحهنمایش ۶.۲ اینچی AMOLED و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز روانه بازار شده است. این مدل با بهره بردن از تراشه پنج نانومتری Exynos 2100 به بازار جهانی عرضه شد اما برای بازار کشورهای چین و آمریکا از تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ استفاده شده است. حجم باتری این مدل ۴۰۰۰ میلیآمپرساعت است که به وسیله آداپتور ۲۵ واتی یا شارژر بیسیم ۱۵ واتی شارژ میشود. گلکسی اس ۲۱ دارای سه دوربین پشت ۱۲ مگاپیکسلی اصلی، ۱۲ مگاپیکسل اولتراواید و تلهفوتو ۶۴ مگاپیکسلی است. دوربین جلوی ۱۰ مگاپیکسلی آن نیز در گرفتن عکسهای سلفی به شما کمک خواهد کرد.
جای شک نیست که پرچمدار جدید گوگل یکی از قدرتمندترین گوشیهای حال حاضر بازار است. پیکسل ۶ پرو از صفحهنمایش ۶.۷۱ اینچی AMOLED با تکنولوژی LTPO و ۱۲۰ هرتز نرخ نوسازی بهره میبرد. گوگل پرچمدار جدید خود را به صورت پیشفرض با اندروید ۱۲ روانه بازار کرده است. در این گوشی نیز گوگل از تراشه پنج نانومتری مخصوص خودش یعنی Google Tensor استفاده کرده است. دوربینهای اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، ۴۸ مگاپیکسلی تلهفوتو و ۱۲ مگاپیکسلی اولتراواید در پنل پشتی و دوربین ۱۱.۱ مگاپیکسلی سلفی در پنل جلو تعبیه شدهاند. باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی جدیدترین مدل پیکسل به وسیله شارژر ۳۰ واتی سیمی یا شارژر ۲۳ واتی بیسیم شارژ میشود.
تقریباً به قدرتمندی اولترا، اما نه از لحاظ دوربین. اس ۲۱ پلاس با صفحهنمایش بزرگ، باتری حجیمتر و تاچ قویتر نسبت به نسخه معمولی روانه بازار شده است. بله، ما در مورد گزینه میانی در فهرست سری S سال ۲۰۲۱ سامسونگ یعنی Galaxy S21+ صحبت میکنیم. اس ۲۱ پلاس با صفحهنمایش ۶.۷ اینچی Dynamic AMOLED و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز نام میانرده سری اس سال ۲۰۲۱ را یدک میکشد. این مدل با باتری ۴۸۰۰ میلیآمپرساعتی بسیار نزدیک به باتری ۵۰۰۰ میلیآمپری مدل اولترا است. اس ۲۱ پلاس از تراشه پنج نانومتری اسنپدراگون ۸۸۸ بهره میبرد و با حافظه رم ۸ گیگابایت و دو حالت فضای ذخیرهسازی یعنی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت به بازار عرضه شده است. سامسونگ در این مدل از لنز اصلی ۱۲ مگاپیکسلی، لنز اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی و لنز تلهفوتو ۶۴ مگاپیکسلی که قابلیت بزرگنمایی تا سه برابر را داراست استفاده کرده است. در پنل جلویی نیز دوربین ۱۰ مگاپیکسلی برای عکسبرداری سلفی به چشم میخورد.
اگر افت کیفیت دوربین سامسونگ در این مدل نسبت به پرچمدار سامسونگ یعنی S21 Ultra را نادیده بگیریم، زد فولد ۳ گوشی مورد علاقه ما از بین محصولات سامسونگ در سال ۲۰۲۱ است. این مدل که در حالت فولد صفحهنمایش ۷.۶ اینچی Dynamic AMOLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز را داراست، در مولتیتسکینگ کار کاربر را چندین برابر آسانتر میکند. از لحاظ سختافزاری این مدل چیزی از اس ۲۱ اولترا کم ندارد و از تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ و ۱۲ گیگ حافظه رم بهره میبرد؛ که در دو مدل با حافظه ذخیرهسازی ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت روانه بازار شده است. سامسونگ از سه لنز ۱۲ مگاپیکسلی برای هر سه حالت اولترا (اصلی)، اولتراواید و تلهفوتو استفاده کرده است. در باتری نیز هرچند زد فولد ۳ به پای اس ۲۱ اولترا نمیرسد اما با داشتن باتری ۴۴۰۰ میلیآمپری که به وسیله آداپتور ۲۵ واتی سیمی، یا ۱۱ وات به صورت بیسیم شارژ میشود، از لحاظ طول عمر باتری کاربر را اذیت نخواهد کرد.
نام تجاری Pocophone اغلب تداعیگر قیمت مناسب همراه با عملکرد خوب است، احتمالاً این توصیف مناسبی برای پوکو اف ۳ است. شاید بتوان این مدل را یک پرچمدار ارزانقیمت به شمار آورد، یا همانطور که شیائومی آن را نامگذاری کرده است: یک قاتل پرچمدار.
اف ۳ دارای صفحهنمایش ۶.۶۷ اینچی AMOLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی است. این مدل از تراشه اسنپدراگون ۸۷۰ بهره میبرد. از نقاط قوت این گوشی میتوان به اسپیکر استریو با صدایی بلند، دوربین سهگانه قدرتمند و باتری حجیم آن اشاره کرد. دوربین عقب احتمالاً بزرگترین تصمیم کاهش هزینه در F3 است. ماژول دوربین پشت این مدل شامل دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض هشت مگاپیکسلی و ماکرو پنج مگاپیکسلی با فوکوس خودکار تقویت شده است. حفره جلو شامل یک دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی است. بدیهی است اف ۳ یک پرچمدار واقعی نیست، اما خیلی هم از این نام دور نیست. این قاتل پرچمدار از یک باتری ۴۵۲۰ آمپری بهره میبرد که با یک آداپتور ۳۳ واتی شارژ میشود.
اف ۳ با حافظه رم ۶ و ۸ گیگابایت به بازار عرضه شد که به ترتیب از حافظه ذخیرهسازی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت بهره میبرند.
یکی دیگر از گوشیهای سامسونگ در سال ۲۰۲۱ که به محض ورود به بازار، طرفداران زیادی پیدا کرد گلکسی ای ۷۲ است. اِی ۷۲ از صفحهنمایش ۶.۷ اینچی Super AMOLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بهره میبرد. سامسونگ در این میانرده از تراشه اسنپدراگون ۷۵۰ استفاده کرده است. باتری حجیم ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی ایت گوشی به وسیله آداپتور ۲۵ واتی شارژ میشود. در ماژول دوربینهای پشتی این گوشی سه لنز ۶۴ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی، لنز هشت مگاپیکسلی برای عکسبرداری اولتراواید و لنز پنج مگاپیکسلی ماکرو استفاده شده است. در دو پنل جلویی نیز دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی در حفرهای در مرکز صفحهنمایش قرار گرفته است.
بهترین ویژگی سری گلکسی ای در سالهای اخیر، گسترده بودن آن است. خط تولید آن بسیار متنوع است، از ویژگی اقتصادی بودن تا قدرتمندیای نزدیک به پرچمداران را در بر می گیرد که سامسونگ میتوانست به راحتی آن را به برند فرعی خودش تبدیل کند.
غول کرهای به وضوح روی خانواده گلکسی ای حساب کرده که در واقع اکنون بیشترین سهم از فروش شرکت را به خود اختصاص داده است.
امسال گلکسی A32 و همچنین A72 و A52، دو مدلی که اواخر سال ۲۰۲۱ معرفی شدهاند، همگی عملکرد عالی داشتند، اما مسلماً مدل گلکسی A52 است که بیشترین درخشش را دارد. قیمت این مدل از ۳۴۹ یورو برای مدل چهار گیگابایتی/۱۲۸ گیگابایتی شروع میشود، در حالی که نوع 5G با قیمت پایه ۴۳۰ یورو به فروش میرسد. مدل 5G همچنین از پردازنده سریعتر اسنپدراگون ۷۵۰، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و حداقل رم ۶ گیگابایتی بهره میبرد. صفحهنمایش ۶.۵ اینچی Super AMOLED مدل A52 5G توانایی تولید روشنایی تا حداکثر ۸۰۰ نیت را داراست. این گوشی انرژی خود را از باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی با قابلیت شارژ با آداپتور ۲۵ واتی میگیرد. برای عکسبرداری نیز، ای ۵۲ از لنز 64 مگاپیکسلی برای دوربین اصلی، لنز ۱۲ مگاپیکسلی اولتراواید و لنز پنج مگاپیکسلی برای تشخیص عمق و عکسبرداری ماکرو استفاده میکند. اگر دنبال یک گوشی میانرده با کارایی خوب هستید، ای ۵۲ احتمالاً بهترین تولید سامسونگ در سال ۲۰۲۱ برای شماست.
یک گوشی دیگر از سامسونگ و سری ای در لیست بهترینهای سال ۲۰۲۱. همانطور که حتماً تاکنون از لیست ما هم متوجه شدهاید، سامسونگ با تولید سری ای در سال ۲۰۲۱ بسیار درخشید. ای ۳۲ ارزانقیمتترین مدل ای است که سال ۲۰۲۱ تولید شد و طبیعتاً بیشترین افت سختافزاری را نسبت به ای ۷۲، پرچمدار این سری، تجربه کرده است. این مدل تصاویر را با صفحهنمایش ۶.۵ اینچی TFT با وضوح تصویر ۷۲۰ در ۱۶۰۰ پیکسل به کاربر نشان میدهد. ماژول پشتی A32 5G میزبان لنزهای ۴۸ مگاپیکسلی واید (اصلی)، هشت مگاپیکسلی اولتراواید، پنج مگاپیکسلی ماکرو و ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق است. باتری حجیم ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی این مدل با قدرت ۱۵ وات شارژ میشود. ای ۳۲ روی مرز بین گوشیهای میانرده و پایینرده قدم میزند و امکانات خوبی نسبت به قیمت به کاربر ارائه میکند.
گوشی دیگری با عنوان قاتل پرچمدار در این لیست: وانپلاس نورد ۲.
وانپلاس با عرضه این مدل سعی دارد ویژگیهای یک پرچمدار را با قیمت یک گوشی میانرده به کاربران عرضه کند. هرچند میدانیم که تحقق این امر به صورت کامل، در حال حاضر غیرممکن است؛ اما وانپلاس با تولید وانپلاس نورد ۲ 5G تمام تلاش خود را کرده است. نورد ۲ چندین پیشرفت نسبت به نورد ۱ داشته است، سختافزاری سریعتر به لطف تراشه Dimensity 1200، دوربین اصلی با سنسور جدید Sony IMX766، اسپیکر دوکاناله و باتری حجیمتر ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی که از قابلیت شارژ سریع برخوردار است و با آداپتور ۶۵ واتی شارژ میشود. صفحهنمایش ۶.۴۳ اینچی Fluid AMOLED با نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی، تصاویر را به کاربر ارائه میدهد. دوربینهای این گوشی نیز شامل یک لنز ۵۰ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی، هشت مگاپیکسلی اولتراواید و ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق است. در قسمت جلویی نیز دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی در سمت چپ و بالای صفحهنمایش قرار گرفته است.
اکسپریا پرو آی یک وسیله جانبی نیست، بلکه یک گوشی کامل است که همانطور که از سونی انتظار میرود بر دوربین تاکید بسیار دارد. در Pro-I، سونی یک سنسور یک اینچی ۲۰ مگاپیکسلی تعبیه کرده است، این اولین سنسور به این بزرگی با فوکوس خودکار تشخیص فاز در یک گوشی است. موردی که سونی به آن اشاره نکرده این است که Pro-I فقط از ۱۲ مگاپیکسل آن استفاده میکند. نکته این است که دوربین اصلی این گوشی عالی است.
دوربینهای دیگر پرو آی آنقدرها هم خاص نیستند اما یک مجموعه سهگانه توانمند را کامل میکنند. این مدل از یک فوکوس خودکار فوق عریض بهره میبرد. پرو آی از صفحهنمایش ۶.۵ اینچی OLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی بهره میبرد. سونی در این مدل از تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ بهره برده و آن را با حافظه رم ۱۲ گیگابایت و فضای ذخیرهسازی ۵۱۲ گیگابایتی روانه بازار کرده است. البته توجه داشته باشید که این گوشی با قیمت ۱۷۰۰ دلار یک گوشی گرانقیمت به حساب میآید و مشتریان خاصی که طرفدار پروپا قرص سونی هستند برای در دست داشتن این گوشی باید هزینه زیادی صرف کنند.