آیا برونسپاری تولید موبایل، تولید ملی است؟ نظر وزارت صمت شاید تغییر کند
وزارت صمت در نامهای به مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسبکار اعلام کرد…
۵ آذر ۱۴۰۳
۱۷ آذر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
دهها پناهنده روهینگیا در انگلستان و آمریکا طی شکایتی از فیسبوک درخواست ۱۵۰ میلیارد دلار غرامت کرده و معتقدند این غول شبکه اجتماعی بستری برای نفرتپراکنی علیه آنها فراهم کرده است.
به گزارش پیوست، پناهندگان مدعیاند پلتفرمهای این شبکه اجتماعی به ترویج خشونت علیه این اقلیت کمک کرده است.
برآوردها نشان میدهد بیش از ۱۰ هزار مسلمان روهینگیا طی اقدامی نظامی از سوی اکثریت بودایی میانمار در ۲۰۱۷ کشته شدند. متا یا همان فیسبوک سابق هنوز عکسالعملی نسبت به این اتهامات نشان نداده است.
این شرکت به «ترویج شایعات نفرتپراکنانه و خطرناک در سالهای متمادی» متهم شده و یکی از شرکتهای حقوقی بریتانیا که به نمایندگی از پناهندگی در این پرونده حضور یافته در نامهای به فیسبوک مدعی شد:
در آمریکا هم وکلایی طی یک شکایت علیه فیسبوک در سانفرانسیسکو مدعی شدند این شرکت «حاضر است جان مردم روهینگیا را با نفوذ بهتر در کشور کوچکی در جنوب شرقی آسیا عوض کند».
شاکیان به پستهایی اشاره میکنند که در بررسی آژانس خبری رویترز ارائه شده است، از جمله یکی از پستها که در ۲۰۱۳ با این متن منتشر شد: «ما باید همانطور که هیتلر با یهودیها جنگید با آنها بجنگیم.»
فیسبوک بیش از ۲۰ میلیون کاربرد در میانمار دارد و برای بسیاری این وبسایت مجرای اصلی دریافت و اشتراکگذاری خبر است.
فیسبوک در ۲۰۱۸ اعتراف کرد که اقدامات کافی برای جلوگیری از ترویج خشونت و نفرتپراکنی علیه روهینگیا انجام نداده است.
پس از این گزارش هم در یک بررسی مستقل با همکاری فیسبوک اعلام شد این پلتفرم «محیطی فعال» برای سوءاستفاده حقوق بشری فراهم کرده است.
مردم روهینگیا در میانمار مهاجر غیرقانونی تلقی میشوند و چندین دهه تبعیض را از سوی دولت و اجتماع میانمار تحمل کردهاند.
پس از حمله خونبار شبهنظامیان روهینگیا به پستهای پلیس میانمار، ارتش میانمار در ۲۰۱۷ دست به سرکوبی خشونتآمیز علیه این مردم زد.
هزاران نفر کشته شدند و ۷۰۰ هزار نفر به کشور همسایه یعنی بنگلادش گریختند. این حوادث با اتهامات گسترده حقوق بشری از جمله قتل، تجاوز و سوزاندن زمین همراه بود.
سازمان ملل متحد در ۲۰۱۸ فیسبوک را به داشتن سرعتِ پایین و اقدامات بیثمر در مواجهه با نفرتپراکنی آنلاین متهم کرد.
فیسبوک بر اساس قانون آمریکا مسئولیتی در قبال محتوای پستشده از سوی کاربران ندارد اما این شکایت جدید مدعی است در این پرونده باید قانون میانمار مبنا باشد.
منبع: BBC