چگونه میتوان با هوش مصنوعی مولد سازمانها را متحول کرد
تحولات جدید در دنیای کسبوکار با ورود هوش مصنوعی مولد (Gen AI) در حال شکلگیری…
۱۹ مهر ۱۴۰۳
ایلان ماسک تصمیمگیری برای فروش سهام خود در تسلا را در توییتر به رای گذاشت
۱۷ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا که چندی پیش ثروتش به عنوان ثروتمندترین فرد جهان از جف بزوس فراتر رفت به تازگی سرنوشت ۲۱ میلیارد دلار سهام تسلا را به یک رایگیری توییتری گره زده است. کاربران توییتر در این رایگیری به فروش یا عدم فروش ۱۰ درصد از مجموع سهام ایلان ماسک در تسلا رای دادند. ایلان ماسک با ۱۷۰.۵ میلیون سهام در تسلا بیش از ۲۱۰ میلیارد دلار سهام این شرکت را در اختیار دارد و براساس نتایج پایانی این رای گیری که با حدود ۳.۵ میلیون رای به پایان رسید ماسک باید سهام خود را بفروشد.
به گزارش پیوست با توجه به رای مثبت ۵۷.۹ درصد از شرکت کنندگان این رایگیری توییتری، ماسک باید سهام خود را به فروش برساند. ماسک میگوید : «من آماده بودم پاسخ رایگیری هرچه باشد بپذیرم».
مدیرعامل تسلا در اقدامی بی سابقه روز شنبه از کاربران توییتری خواست تا درمورد ۱۰ درصد از سهام او در تسلا تصمیم گیری کنند. این اولین باری است که سرنوشت این حجم از پول به دست کاربران توییتر از سراسر جهان سپرده میشود.
یکی از دلایل این رایگیری را میتوان فشار رسانهها و قانونگذاران برای پرداخت مالیات بیشتر از سوی ثروتمندان دانست. سناتور ران وایدن، رئیس کمیته امور مالی سنا، چندی پیش اعلام کرد که برخی میلیاردرها هیچ مالیاتی پرداخت نمیکنند زیرا به جای فروش سهام میتوانند در ازای آن قرض بگیرند.
ماسک در پاسخ به نقدهایی که درمورد عدم پرداخت مالیات از وی میشد در توییتی گفت: «توجه داشته باشید که من هیچ پولی به عنوان حقوق یا پاداش از هیچ جایی دریافت نمیکنم. من تنها سهام میگیرم و به همین دلیل تنها راه پرداخت مالیات برای من فروش سهام است.» با اینکه این سهام ارزشمند عمده ثروت ماسک را تشکیل میدهد اما پیش از فروش سهام مالیاتی به آن تعلق نمیگیرد. بنابراین اگر فروش سهام تسلا نهایی شود، ماسک حالا باید حجم زیادی مالیات پرداخت کند.
براساس مستندات SEC درمورد شرکت تسلا، ماسک هر سهام تسلای خود را ابتدا حدود ۴۹ سنت خریداری کرده و بعدها هرسهام این شرکت به ۵ سهام تقسیم شد که یعنی هرسهام تسلا کمتر از ۱۰ سنت برای ماسک آب خورده است. با این حال اگر مدیرعامل تسلا وعده خود برای فروش ۲۱ میلیارد دلار سهام را عملی کند به گفته فوربز باید حدود ۵ میلیارد دلار آن را به عنوان مالیات به دولت بپردازد.
از زمان عرضه عمومی سهام تسلا در سال ۲۰۱۰، ماسک تنها دو مرتبه اقدام به فروش سهام کرده است. یکی در سال ۲۰۱۶ که او ۲.۷ میلیون سهام را به قیمت ۵۹۳ میلیون دلار فروخت تا مالیات داراییهای اختیار معامله یا «Option» خود را بپردازد. ماسک همچنین در جولای ۲۰۱۰ نیز همزمان با عرضه عمومی سهام، بیش از ۱.۴ میلیون سهام را به ارزش ۲۴ میلیون دلار پیش از اعمال مالیات به فروش رساند.
سنای دموکرات آمریکا پیشنهادی را ارائه کرده که دولت برای سهام میلیاردرها و دیگر داراییهای قابل معامله مالیات قائل شود و از طریق آن هزینههای اجتماعی دولت بایدن را تامین کند. از نگاه سناتورهای دموکرات این طرح راه فرار مالیاتی را بر ثروتمندان میبندد.
ماسک با انتقاد از این پیشنهاد گفته است که «نهایتا، پول بقیه مردم تمام میشود و آنها به سراغ شما میآیند.»
بایدن که پیشنهاد مالیات بر سهام را ارائه کرده گفت: «نباید یک رایگیری توییتری سرنوشت پرداخت مالیات را برای ثروتمندترین فرد جهان مشخص کند.زمان آن رسیده که ثروتمندان مالیات پرداخت کنند.»
ماسک در مجموع و با احتساب داراییهای اختیار معامله یا Optionها حدود ۲۳ درصد از سهام تسلا را در اختیار دارد. تسلا اواخر ژوئن سال ۲۰۲۰ دیگر رقبای صنعت خودرو سازی خود را پشت سر گذاشت و برای اولین بار با ارزش ۲۰۸ میلیارد دلاری به ارزشمندترین شرکت خودروسازی جهان تبدیل شد. این سازنده خودروهای الکتریکی حالا با ارزشی بیش از ۱ هزار ملیارد دلار از لحاظ ارزش بازار با غولهای تکنولوژی دنیا مثل فیسبوک رقابت میکند. رقابتی که برای دیگر شرکتهای خودرو سازی حتی تصورش هم ممکن نیست.
ایلان ماسک تنها عضو خانواده نیست که سهمی از بزرگترین خودرو سازی جهان دارد. کیمبال ماسک برادر ماسک هم یکی از سهام داران تسلا است. کیمبال جمعه گذشته ۸۸ هزار و ۵۰۰ سهام این شرکت را به فروش رساند و در حدود اوج قیمت بخشی از سرمایهگذاری پیشین خود را نقد کرد.
مدیرعامل تسلا علاوه بر اینکه یکی از چهرههای تاثیرگذار عرصه تکنولوژی و تولید است، از سلبریتیهای معروف توییتری هم محسوب میشود. توییتهای ماسک چندین مرتبه تیتر اخبار شدهاند و تنها یک هفته پیش از این رایگیری جنجال برانگیز جدال او با مدیر برنامه جهانی غذا (WFP) هم خبرساز شد.
ماسک در این رشتو به دیوید بیزلی، مدیر برنامه جهانی غذا که پیشتر گفته بود تنها با دو درصد از داراییهای ماسک میتوان به میلیونها نفر گرسنه کمک کرد و مشکل غذای جهان را پایان داد گفت: «اگر برنامه جهانی غذا بتواند دقیقا در توییتر توضیح دهد که چگونه ۶ میلیارد دلار میتواند مشکل گرسنگی جهان را حل کند، من سهام تسلا را همین الان میفروشم.»
او افزود: «لطفا هزینههای فعلی و پیشنهاد خود را با جزئیات شرح دهید تا مردم دقیقا ببینند که پول به کجا میرود. شفاف سازی چیز شگفت انگیزی است. این کا را واضح و شفاف انجام دهید تا مردم بتوانند دقیقا ببینند که پول چگونه خرج میشود.»
بیزلی مدیر برنامه جهانی در پاسخ به توییت ماسک به جای توضیح توییتر به او پیشنهاد ملاقات حضوری داد. بیزلی گفت که برنامه جهانی غذا یک سیستم شفاف و باز دارد و او این موضوع را تضمین میکند.
گری بلک، مدیر مالی صندوق سرمایه Future Fund و از طرفداران تسلا، میگوید که فروش ۱۰ درصد از سهام ماسک احتمالا به یک «فشار متوسط فروش به مدت ۱ تا ۲ روز» منتهی میشود اما به گفته او با توجه به تقاضای شرکتها و موسسات نسبت به خرید این سهام مشتاق هستند.