skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

نوآور نوستالژیک

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی Z Flip 3

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲۵ مهر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰

گلکسی زد فلیپ ۳

نزدیک به سه سال از عرضه اولین گوشی‌های هوشمند تاشو می‌گذرد و حالا جایگاه این گوشی‌ها در میان پرچمداران کمپانی‌های بزرگ ثابت شده است. گوشی‌های سری Fold و Flip سامسونگ در مقایسه با اندک گوشی‌های تاشوی دیگر بازار بسیار موفق‌تر عمل کرده‌اند. زد فلیپ ۳ (Z Flip 3) دومین گوشی سامسونگ از این سری است که در کنار گوشی‌های سری Fold به عنوان گوشی‌های تاشوی سامسونگ در سال ۲۰۲۱ به بازار عرضه می‌شوند. به نظر می‌رسد گوشی‌های تاشو که تداعی‌کننده حس نوستالژیک گوشی‌های تاشوی قدیمی هستند، در حال ورود جدی‌تر به بازار تلفن همراه هستند. زد فلیپ ۳ یکی از این گوشی‌هاست که می‌توان آن را گجتی مدرن و نوآور و در عین حال نوستالژیک دانست.

به گزارش پیوست، شاید تا چند سال پیش قابلیت تاشو بودن برای یک گوشی هوشمند، ایده‌ای از مد افتاده و ناکارآمد به نظر می‌رسید. اما سامسونگ با عملی کردن این ایده نشان داد که پیشرفت‌ گوشی‌های هوشمند تنها در زمینه سخت‌افزاری ضروری نیست؛ بلکه می‌توان با استفاده از یک ایده به ظاهر قدیمی، در طراحی ظاهری گوشی‌های هوشمند نیز جسورانه عمل کرد. شیائومی، هواوی، ZTE و موتورولا کمپانی‌های دیگری هستند که به سمت گوشی‌های هوشمند تاشو گام برداشته‌اند اما آن چه تا به امروز دیده شده، نشان می‌دهد سامسونگ در این بازار حرف اول را می‌زند.

Galaxy Z Flip 3
نمایشگر ثانویه در نسخه دوم سری فلیپ بزرگ‌تر و کارآمدتر شده است.

زد فلیپ ۳ دومین محصول از سری Flip است. دلیل این نام‌گذاری، معرفی همزمان نسل دوم گلکسی زد فلیپ با نسل سوم گلکسی زد فولد بود. سامسونگ برای هارمونی و هماهنگی بیشتر این محصولات با یکدیگر، از نام گلکسی زد فلیپ ۲ گذشت تا هر دو محصول با پسوند ۳ به بازار عرضه شوند.

زد فلیپ ۳، بی‌نظیر در طراحی

چیزی که در نگاه اول زد فلیپ ۳ را از بقیه گوشی‌های هم‌نسلش متمایز می‌کند طراحی منحصر به فرد آن است. طبیعی است که اولین عنصر جالب توجه در طراحی این گوشی تاشو بودن آن است ولی حتی اگر بخواهیم از این ویژگی عبور کنیم زد فلیپ ۳ دقیقا آن چیزی است که یک تلفن همراه هوشمند نیاز دارد تا زیبا و خوش‌استیل به نظر بیاید.

سامسونگ در طراحی زد فلیپ ۳ نسبت به نسخه اول گلکسی زد فلیپ تغییر خاصی اعمال نکرده است. تغییر مهم، بزرگ شدن اندازه صفحه نمایش پشتی است که از ۱.۱ اینچ به ۱.۹ اینچ رسیده و باعث شده کار با آن راحت‌تر باشد. همچنان نمایشگر اصلی ۶.۷ اینچ قطر دارد و رزولوشن ۲۶۴۰ در ۱۰۸۰ با رفرش ریت ۱۲۰ هرتز در اختیار کاربر قرار می‌دهد. بیشینه روشنایی این گوشی تاشو نیز ۱۲۰۰ نیت است که رقم بالایی به حساب می‌آید و باعث شده کار با آن زیر نور خورشید راحت‌تر باشد. این گوشی ۱.۳ میلی‌متر کوتاه‌تر، ۱.۴ میلی‌متر کم‌عرض‌تر و ۰.۳ میلی‌متر نازک‌تر شده است. اما بدون تغییر وزن، همچنان ۱۸۳ گرم باقی مانده است. بزرگ‌ترین دستاورد در زمینه طراحی این گوشی هوشمند، موفقیت سامسونگ در دریافت گواهی IPx8 است که به این ترتیب با وجود لولای وسط گوشی، می‌توان آن را به مدت ۳۰ دقیقه‌ در عمق ۱.۵ متری داخل آب نگه داشت.

Z Flip3
زد فلیپ ۳ در حال بسته به یک محصول جمع‌وجور و کوچک تبدیل می‌شود که به‌راحتی در دست و جیب کاربر قرار می‌گیرد و فضای زیادی را اشغال نمی‌کند

سامسونگ این گوشی را با رنگ‌های مشکی، سفید، خاکستری، سبز، صورتی، بنفش و کرم به بازار عرضه می‌کند. یکی دیگر از جذابیت‌های طراحی بدنه نیز مربوط به تفاوت رنگ مشکی براق پشت صفحه گوشی (محل قرارگیری دو سنسور دوربین و صفحه نمایش ثانویه) و بدنه است.

فریم دور زد فلیپ ۳ و لولایی که کمک می‌کند گوشی خم شود از جنس آلیاژی به نام Armor Aluminium است. بدنه را شیشه‌ گوریلا گلس ویکتوس پوشانده که نسبت به نسل قبلی گوریلا گلس، دو برابر در مقابل خش‌پذیری مقاوم است. روی نمایشگر اصلی اما به دلیل تاشو بودن گوشی، لایه‌ای به نام گلاستیک قرار دارد. اصطکاکی که این لایه به وجود می‌آورد تا حدی از تجربه لمس مطلوب یک پرچمدار می‌کاهد اما این مقاومت به اندازه‌ای نیست که نشود به آن عادت کرد. هر چند این ویژگی برای گیمرهای حرفه‌ای موبایل اصلا خوشحا‌ل‌کننده نیست و تجربه بازی طولانی‌مدت را با مشکل مواجه می‌کند. اثر ناخن روی این لایه را نیز نباید نادیده گرفت. بعید است هر چقدر هم که حواستان باشد بتوانید از خط انداختن ناخن‌تان روی لایه بیرونی نمایشگر اصلی جلوگیری کنید.

شاید دل بعضی از کاربران برای گوشی‌هایی که هم هوشمند و هم از تلفن‌های امروزی کوچک‌تر بودند تنگ شده باشد. هنگامی که زد فلیپ ۳ را از وسط ببندید با چنین چیزی مواجه می‌شوید. گوشی هوشمندی که نه صفحه نمایش کوچکی دارد و نه پایین‌رده و حتی میان‌رده به حساب می‌آید اما در حالت بسته، بسیار جمع و جور و خوش‌دست است و به راحتی در جیب جای می‌گیرد.

Flex Mode دوست داشتنی

تاشو بودن زد فلیپ ۳ تنها یک ویژگی ظاهری نیست. Flex Mode حالتی است که باعث می‌شود تاشو بودن این گوشی دوست‌داشتنی‌تر به نظر بیاید. مثلا در این حالت می‌توانید تجربه جالب‌تری از عکاسی داشته باشید. اگر گوشی را بین ۷۵ تا ۱۱۵ درجه باز کنید نیمه بالایی نمایشگر سوژه‌ عکاسی شما را نشان می‌دهد و با استفاده از نیمه پایین می‌توانید از کلیدهای دوربین استفاده کنید. وقتی نیاز به ثابت بودن دوربین دارید تاشو بودن زد فلیپ ۳ به خوبی مانند یک پایه ثابت به کمک شما می‌آید.

حالت Flex در گوشی گلکسی Z فلیپ ۳
حالت Flex گلکسی زد فلیپ قابلیت‌های جالبی به‌خصوص در هنگام عکاسی دارد.

قوی مثل یک پرچمدار

سخت افزار زد فلیپ ۳، آن چیزی که از یک پرچمدار انتظار می‌رود را به کاربر ارائه می‌کند. زد فلیپ ۳ از رم ۸ گیگابایتی و حافظه داخلی ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت در مدل‌های مختلف پشتیبانی می‌کند. همچنین تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ کوالکام که در حال حاضر قوی‌ترین پردازنده برای گوشی‌های اندرویدی است مهمان این گوشی شده است. این تراشه مجموعا ۸ هسته دارد و از ماژول Adreno 660 برای پردازش‌های گرافیکی استفاده می‌کند. نتایج بنچمارک‌های مختلف به وضوح نشان می‌دهد زد فلیپ ۳ از لحاظ عملکرد سخت‌افزاری به پای بهترین پرچمداران بازار گوشی‌های هوشمند مانند سامسونگ S21 Ultra، شیائومی می ۱۱ و حتی پوکو F2 pro نمی‌رسد. اما عملکرد پایین‌تر سخت‌افزاری این گوشی به نسبت سایر رقبا باعث شده هنگام اجرای برنامه‌ها و بازی‌های سنگین دمای گوشی به شکل غیرمعمولی بالا نرود و این مورد برگ برنده سامسونگ به شمار می‌آید.

دوربین زد فلیپ ۳

کنار صفحه نمایش ثانویه زد فلیپ ۳ دوربین واید ۱۲ مگاپیکسلی مجهز به فوکوس خودکار و لرزشگیر اپتیکال و دوربین اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی با زاویه دید ۱۲۳ درجه‌ای به چشم می‌خورد. دوربین سلفی این گوشی نیز به سنسور ۱۰ مگاپیکسلی مجهز است. کیفیت فیلمبرداری زد فلیپ ۳ تا 4K و با نرخ‌های ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه برای دوربین اصلی در دسترس است. قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 4K به وسیله دوربین سلفی با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه نیز وجود دارد.

دوربین دوگانه Z فلیپ ۳
دوربین دوگانه گلکسی زد فلیپ ۳ اگرچه به پای دوربین پرچمداران نمی‌رسد اما می‌تواند رضایت کاربر را جلب کند.

اگر از دوربین زد فلیپ ۳ انتظار دارید عملکردی در حد بهترین دوربین‌های بازار ارائه دهد احتمالا ناامید خواهید شد. زوم اپتیکال دوربین این گوشی تنها یک برابر است و زوم دیجیتال نیز تا ۱۰ برابر بالا می‌رود که البته کیفیت قابل قبولی در حد پرچمداران دیگری مثل S21 Ultra یا iPhone 12 pro max ندارد. طبیعی است که سامسونگ لازم نمی‌داند برای گوشی‌ای مانند زد فلیپ ۳ تا اندازه دیگر پرچمدارانش روی دوربین تمرکز کند.

البته نمایشگر ثانویه مزیتی در تجربه عکاسی با این گوشی به وجود آورده. اگر خواستید با دوربین اصلی سلفی بگیرید نمایشگر ثانویه به شما در انجام این کار کمک می‌کند. این قابلیت ما را به یاد دایره فلزی پشت گوشی‌های قدیمی سونی اریکسون می‌اندازد که زمانی که دوربین جلو در میان گوشی‌های همراه رایج نبود به کاربر برای سلفی گرفتن کمک می‌کرد.

باتری و شارژ

باتری زد فیلپ ۳ آن چنان که باید قدرتمند نیست. ظرفیت این باتری ۳ هزار و ۳۰۰ میلی‌آمپرساعت است که تقریبا نسبت به همه پرچمداران مطرح بازار ظرفیت کم‌تری است. همچنین مانند زد فلیپ، خبری از شارژ سریع ۲۵ واتی نیست و امکان شارژ، حداکثر با شارژر ۱۵ واتی وجود دارد. برای شارژ کامل این دستگاه نیاز به یک ساعت و نیم وقت است که اگرچه نسبت به زد فلیپ کمتر است اما به طور کلی عملکرد مطلوبی به شمار نمی‌آید. همچنین امکان شارژ با شارژر بی‌سیم ۱۰ واتی نیز وجود دارد. سامسونگ قراردادن شارژر در جعبه این گوشی را نیز از کاربران دریغ کرده است. بزرگ‌ترین پیشرفت زد فلیپ ۳ در زمینه شارژ و باتری اضافه شدن قابلیت شارژ بی‌سیم معکوس است که به کمک آن می‌توانید دستگاه‌های دیگر را به وسیله زد فلیپ ۳ شارژ کنید.

جمع‌بندی

با توجه به انتقال قلم اس پن به سری اس و فولد و بازنشستگی سری محبوب نوت سامسونگ، این شرکت به‌دنبال جایگزینی برای این سری محبوب است. گوشی‌های تاشوی سامسونگ آمده‌اند تا با ایده‌های نوآورانه، موفقیت سری نوت را تکرار کنند و حتی از آن پیشی بگیرند.

قیمت گلکسی زد فلیپ در نسخه جدید تا حدی زیادی پایین آمده است. زد فیلپ با قیمت پایه هزار و ۳۸۰ دلاری عرضه شد اما قیمت زد فیلپ ۳ از هزار دلار شروع‌ می‌شود. این کاهش قیمت در کنار امکانات سخت‌افزاری به خوبی نشان می‌دهد سامسونگ برای سری فلیپ استراتژی مشخصی دارد. استراتژی‌ که به دنبال عرضه یک پرچمدار جذاب و دلربا است اما می‌داند لازم نیست از لحاظ امکانات سخت‌افزاری تلاش زیادی برای رسیدن به بهترین‌های بازار انجام دهد. زد فلیپ ۳ عملکرد قابل‌قبول و راضی‌کنند‌ه‌ای در بخش‌های پردازشی و دوربین از خود نشان‌ می‌دهد اما آن چه که تجربه‌ای منحصر به فرد در کار با زد فلیپ ۳ را رقم می‌زند، قابلیت‌هایی‌ست که تاشو بودن گوشی و نمایشگر ثانویه آن ایجاد کرده‌ است.

https://pvst.ir/b2u
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو