مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۷ مهر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۸ مهر ۱۴۰۰
صداوسیما با راهاندازی سامانه الماس به صورت مستقیم مسئول صدور مجوز ساخت برای فیلم و سریالهایی شد که قرار است از طریق پلتفرمهای آنلاین نمایش فیلم مانند فیلیمو و نماوا پخش شود.
به گزارش پیوست، تشکیل شورای محتوایی صدور مجوز تولیدات حرفهای در زیرمجموعه ریاست سازمان صداوسیما فصل آخر اختلاف وزارت ارشاد و صداوسیما بر سر صدور مجوز ساخت برای فیلم و سریالهایی بود که قرار است در شبکه خانگی و از طریق پلتفرمهای آنلاین نمایش فیلم پخش شود. اختلافی که از زمان تشکیل ساترا میان وزارت ارشاد و صداوسیما شکل گرفته بود و بسیاری امیدوار بودند با تغییر دولت صدور مجوز ساخت فیلم و سریال در این بسترها دوباره به وزارت ارشاد بازگردد. حال مشخص شد که به صورت کامل در زیرمجموعه سازمان صداوسیما قرار گرفته است.
طبق ساختار تعریف شده این شورا، شورای صدور مجوز تولیدات حرفهای، مجوز ساخت فیلم و سریالهایی که قرار است از طریق شبکه نمایش خانگی و پلتفرمهای نمایش آنلاین پخش شود را برعهده دارد و ساترا، سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر، پروانه نمایش در بستر این پلتفرمها را صادر میکند و نظارت بر این پلتفرمها را برعهده خواهد داشت.
این در حالی است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با فارس خبر از برگزاری جلساتی فشرده با صداوسیما و شورای عالی فضای مجازی داده بود تا مجوز ساخت فیلم و سریال برای نمایش خانگی به وزارت ارشاد بازگردانده شود. او اعلام کرده بود: «در یک ماهه اخیر گفتوگوهای خوب و فشردهای داشتیم و تقریبا در حال جمعبندی است تا در مراکز قانونی تصمیمگیری این کار اتفاق بیفتد. ما معتقدیم جایگاه نظارتی و شأن وزارت ارشاد و سازمان سینمایی و امر نظارت و مباحث مربوطه قطعاً در مسیری که تا به حال بوده باید ادامه پیدا کند و اگر ابهامی هست و مسائل جدیدی پیش آمده که امروز نیازمند تصمیم گیری جدید است باید با رعایت همه قوانین موجود درباره آن تصمیم گیری شود.»
حال سیدغلامرضا میرحسینی، دبیر شورای محتوایی صدور مجوز تولیدات حرفهای در گفتوگو با خبرگزاری مهر اعلام کرد که سامانه الماس به آدرس «http://almas.irib.ir/» تازهترین مسیر برای دریافت مجوز سریالهای خانگی است. این مجوز از طریق شورای محتوایی صدور مجوز تولیدات حرفهای صادر میشود و بر این اساس ابتدا طرحها ارائه شده و سپس مورد ارزیابی قرار میگیرند.
میرحسینی افزود: «آثاری که به سامانه «الماس» ارائه میشوند در صورت صحت و نداشتن نقص بلافاصله به کارگروههای تخصصی ارسال میشود که در چند حوزه کودک، حادثهای و اکشن، طنز و ملودرام فعالیت دارند. حداقل سه نفر در هر کارگروه باید طرح را بخوانند و نظرات کارشناسی خود را ارائه کنند. از این پس مجوز محتوایی آثار نمایشی صرفاً با شورای محتوایی است و هیچ مجوزی نه ارشاد و نه نهاد دیگر نخواهد داد و اگر بدهد قانونی نیست.»
او ادامه داد: « بعد از این مرحله شورا بررسی میکند و اگر تأیید شد برای موافقت اصولی و نگارش فیلمنامه میرود. بعد از اینکه محتوای سریال تأیید شد تولید کننده موظف است طبق فیلمنامه اثرش را بسازد البته درصدی از تغییرات همیشه قابل پیش بینی است. بررسی و انطباق تولید صورت گرفته با فیلم نامه مصوب از وظایف این شوراست.»
او با اشاره به نقش فضای مجازی برای نمایش فیلمها و سریالها گفت :«در حوزه تولید مجموعههای نمایشی و ترکیبی که تخصص اصلی رسانه ملی است مدتی است فضای مجازی و پلتفرمها ورود کردهاند که مورد استقبال مردم مواجه شده است البته دلیل اقبال بخشی از مخاطبان میتواند ضعف برخی آثار تولیدی و محدودیتها و مشکلات صداوسیما باشد همین امر موجب شده تا فضای مجازی وراد حوزه سریال سازی و برنامه سازی شود. در هر حال نیاز است مراقبت فرهنگی جدیتری نسبت به این تولیدات شکل بگیرد. تولیدات نباید رها باشند و البته این به معنای محدودیت ایجاد کردن نیست.»
دبیر شورای محتوایی صدور مجوز تولیدات حرفهای تاکید کرد: «این شورا زیر نظر خود ریاست صداوسیماست تا خللی در روند کاری آن با معاونت سیما یا سیمافیلم بوجود نیاید. ما اماده هر نوع تعاملی هستیم.»