ترامپ در اولین تماس با شی جینپینگ درمورد تیکتاک صحبت کرد
گزارشی از فایننشال تایمز میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا، اولین تماس خود را…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۷ شهریور ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۸ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
تلاش هواوی برای عرض اندام در بازار لپتاپها منجر به تولید سری میتبوک شده است. میتبوک D15 2021 یکی از جدیدترین لپتاپهای میانرده هواوی است که به پردازنده نسل یازدهم اینتل مجهز شده و امکانات قابل توجهی دارد. در ادامه با بررسی این لپتاپ همراه ما باشید.
به گزارش پیوست، هواوی در یکی دو سال اخیر بخش قابلتوجهی از بازار تلفنهای همراه را به دلیل تحریمهای ایالات متحده آمریکا به رقبایش واگذار کرده؛ اما به نظر میرسد با افزایش فروش در بازار لپتاپها، اوضاع هواوی در این بازار کمی بهتر است. بهطوری که براساس گزارش سال پیش Gizmochina هواوی در سال ۲۰۲۰ با حضور غولهایی مانند لنوو، اچپی و دل، رشد ۱۰۰ درصدی در بخش لپتاپ داشته و به دومین برند پرفروش لپتاپ در بازار چین تبدیل شده است. این کمپانی چینی با گذشت نزدیک به ۶ سال از ورودش به این بازار توانسته تا حد قابلقبولی انتظارات کاربران در این زمینه را برآورده کند. مرداد ماه امسال، موسسه Chinabrand اعلام کرد این برند چینی پس از چند سال توانسته با کنار زدن اپل بالاترین آمار رضایتمندی مشتریان حوزه لپتاپ را به دست آورد. لپتاپ میتبوک D15 2021 دومین لپتاپ هواوی از سری D15 است که به عنوان یک لپتاپ میانرده با پردازنده نسل یازدهم اینتل، 16 گیگابایت رم DDR4، پردازنده گرافیکی Intel Iris Xe و صفحه نمایش فول اچدی در بین گزینههای موجود در بازار حرفهایی برای گفتن دارد. اگر چه این محصول هواوی نیز مانند نسل قبلی خود بدون نقص نیست.
لپتاپهای سری D هواوی در دسته لپتاپهای میانرده و اقتصادی این شرکت قرار میگیرند. هواوی میتبوک D15 2021 برای کاربرانی که در این رده به دنبال گزینهای برای خرید هستند جذابیتهای خاص خود را دارد. در اولین مواجهه با این لپتاپ، طراحی ظریف و شیک این محصول در کنار وزن سبک آن برای کاربران جذاب است. در بخش طراحی بدنه آلومینیومی این لپتاپ با نسخه سال گذشتهاش آنچنان تفاوتی ندارد. D15 2021 همانند نسل قبلی، ۱۶.۹ میلیمتر ضخامت دارد که یکی از فاکتورهای ظاهری فریبنده آن محسوب میشود. طول ۳۵۷.۸ میلیمتری و عرض ۲۲۹.۹ میلیمتری آن نیز دستنخورده باقی مانده تا همچنان با یک لپتاپ مناسب برای جابهجایی و خوش اندازه برای قرار دادن در کیف و کولهپشتی طرف باشیم. وزن این لپتاپ ۱.۵۶ کیلوگرم است که آن را نه در میان سبکترینها اما در بخش لپتاپهای سبکوزن بازار قرار میدهد.
یکی از ایرادات طراحی D15 2021 لکپذیری بالای بدنه آن است. این موضوع تا حدی جدی است که حتی اگر لپتاپ را یک بار بلند کنید، رد انگشتانتان روی بدنه لپتاپ به شکل واضحی باقی میماند.
تاچپد دستگاه هم با آنکه از نظر ابعاد و محل قرارگیری مناسب است اما هنگام کار با آن گاهی متوجه میشوید بعضی از Gestureهای تاچپد به خوبی عمل نمیکنند. مثلا ممکن است گاهی دو بار ضربه زدن روی تاچپد عملکرد راستکلیک را انجام ندهد.
هواوی برای این لپتاپ پورتهای خوب و کارآمدی تعبیه کرده است. در سمت راست بدنه، ۲ درگاه USB 2.0 و یک جک ۳.۵ میلیمتری وجود دارد. در سمت چپ نیز سه پورت به چشم میخورد. یک درگاه USB 3.2 ، یک پورت HDMI و یک پورت USB تایپ C که به کاربر این امکان را میدهد که تنها با یک شارژر استاندارد ۵ واتی لپتاپش را شارژ کند. پورت Type C به کاربر این امکان را میدهد تا از این پس برای گوشی و لپتاپ فقط یک شارژر همراه خود داشته باشد. مشکلی که در مورد درگاههای USB این لپتاپ برطرف نشده، سفت بودن بیش از حد آنهاست. این درگاهها به اندازهای سفت هستند که هنگام قطع کردن اتصال دانگل ماوس، کیبورد یا فلش باید حواستان به ناخنهایتان باشد تا آسیب نبینند.
هواوی برای این لپتاپ نمایشگری 15.6 اینچی IPS با کیفیت فول اچدی و نسبت تصویر ۱۶:۹ در نظر گرفته است. این نمایشگر FullView به مانند سال گذشته تنها ۵.۳ میلیمتر حاشیه دارد که باعث میشود نسبت صفحه نمایش به بدنه، عدد قابل توجه ۸۷ درصد را نشان میدهد. نمایشگر کمحاشیه میتبوک D15 در زیبایی این لپتاپ تاثیر بهسزایی گذاشته است.
هواوی برای نمایشگر این لپتاپ از موسسه آلمانی TÜV Rheinland دو گواهی «حذف اثر فلیکر» و «کاهش نور آبی» دریافت کرده است. این مساله تا حد زیادی از آسیب و خستگی چشمان کاربر در استفادههای طولانیمدت محافظت میکند.
امکانات ارتباطی لپتاپ هواوی را میتوان متنوع و کاربرپسند توصیف کرد. فناوری وایفای نسل ششم این لپتاپ امکان آپلود و دانلود تا سقف سرعت ۲.۴ گیگابیت بر ثانیه را فراهم کرده که ۲.۷۶ برابر از نسل قبلی سریعتر است. این دستگاه از بلوتوث نسخه ۵.۱ نیز بهره میبرد.
دو قابلیت احراز هویت به کمک تشخیص چهره و همچنین سنسور اثر انگشت نیز از امکانات متمایزکننده این لپتاپ از بسیاری از رقبایش است. روی دکمه پاور لپتاپ، سنسور اثر انگشت قرار گرفته که با عملکرد مطلوب خود به سرعت و سادگی کاربر را احراز هویت میکند.
دوربین D15 2021 با کیفیت HD، همچنان بین دکمههای ردیف بالای کیبورد (F6 و F7) مخفی شده است. این مسئله با وجود اینکه ایده خلاقانه و جالبی به حساب میآید و فضای بیشتری برای نمایشگر لپتاپ باقی گذاشته، خالی از اشکال نیست. دوربین تعبیه شده روی کیبورد، استفاده از وبکم را با مشکل مواجه کرده؛ به گونهای که هنگام ویدئو چت صورت کاربر به شکل کامل در تصویر مشخص نیست.
یکی از ویژگیهای ارتباطی کاربرپسند دیگر این لپتاپ قابلیت Huawei Share است. کاربر با استفاده از این قابلیت به سادگی و تنها با نزدیک کردن گوشی هوشمند هواوی خود به علامت Huawei Share روی بدنه لپتاپ میتواند صفحه نمایش تلفن همراه خود را روی لپتاپ مشاهده کند و بهراحتی میان گوشی و لپتاپ فایل جابهجا کند یا حتی به بعضی از نرمافزارهای گوشی خود روی لپتاپ دسترسی داشته باشد.
سختافزار
لپتاپ هواوی D15 2021 برخلاف D15 2020 در بخش سختافزار به جای پردازنده AMD به سراغ Intel رفته است. این لپتاپ مجهز به پردازنده نسل یازدهمی Core i5 اینتل با ۸ مگابایت حافظه Cache است. همچنین در بخش پردازنده گرافیکی هواوی از Intel Iris Xe استفاده کرده است. از دیگر امکانات سختافزاری این لپتاپ باید به 16GB رم DDR4 و ۵۱۲ گیگابایت حافظه SSD اشاره کرد.
با وجود اینکه امکانات سختافزاری این لپتاپ راضیکننده به نظر میرسد اما نباید از این محصول انتظار اجرای برنامهها و بازیهای سنگین داشت. هر چند با پایین آوردن سطح انتظاراتتان میتوانید بازیهای نه چندان سنگین را نیز روی این سیستم اجرا کنید. مثلا امکان اجرای بازی Fortnite روی سطح گرافیکی medium وجود دارد اما نباید به فکر سطحهای بالاتر مانند High و Epic باشید.
هواوی برای نسل جدید D15 از سیستم خنککنندهای موسوم به Shark Fin استفاده میکند. این شرکت ادعا میکند که عملکرد این سیستم خنککننده ارتقا یافته است اما بررسیهای ما صحت این ادعا را اثبات نکرد. بعد از گذشت نزدیک به ۱۵ دقیقه از اجرای بازی Fortnite روی D15 2021، مانند نسل قبل، لپتاپ داغ میکند و صدای بلند فن به گوش میرسد. این مشکل در D14 2020 نیز وجود داشت. مشخص است هواوی برای ارتقای کیفیت فن لپتاپهایش جای کار بیشتری دارد.
منبع انرژی این لپتاپ یک باتری ۴۲ واتساعتی است. این باتری تجربه کاربری مطلوبی در زمینه شارژدهی و شارژ سریع فراهم کرده است. پس بنابراین یکی از نقاط قوت این محصول مانند اکثر لپتاپهای هواوی، باتری آن است. باتری این لپتاپ با شارژ کامل امکان استفاده روزمره برای یک روز کامل را فراهم میکند. همانطور که گفته شد امکان شارژ دستگاه با شارژر استاندارد ۵ واتی وجود دارد اما شارژر اصلی لپتاپ با پشتیبانی از فناوری SuperCharge تا ۶۵ وات توان دارد که این مسئله سبب شده شارژ کامل لپتاپ در زمانی کمتر از یک ساعت انجام شود.
در مجموع میتوان نسل جدید لپتاپهای D15 هواوی را گامی رو به جلو برای این شرکت توصیف کرد. درست است که سختافزار این لپتاپ به اندازهای قدرتمند نیست که برای اجرای بازیهای سنگین یا رندرگیری مناسب باشد اما پردازنده مرکزی (CPU)، پردازنده گرافیکی و رم این لپتاپ میانرده، بدون کندی و اختلال امکان تجربه کاربریهای عمومی را به کاربران میدهد. اساسا فلسفه وجودی لپتاپهای میانرده کاربری عادی و نه استفاده حرفهای است و نباید از لپتاپی با این قیمت و مشخصات فنی، انتظار بالاتری داشت.
هواوی مزیتهای قابلاعتنا و چشمگیری در زمینه امکانات ارتباطی فراهم کرده است. همچنین طراحی مینیمال دستگاه و باتری قدرتمند آن از امتیازهای D15 2021 است که میتواند کاربران عادی را برای خرید این لپتاپ ظریف میانرده متقاعد کند.