استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
طبق گزارش چهارساله اعتبار سنجی مرآت:
۱۶ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
گزارش چهارساله سامانه اعتبار سنجی مرآت نشان میدهد مردان بیشتر از زنان تقاضای تسهیلات بانکی میکنند و ساکنان سه استان هرمزگان، چهارمحال و بختیاری و خراسان رضوی نسبت به سایر استانها خوش حسابتر هستند.
به گزارش پیوست، سامانه اعتبار سنجی مرآت به عنوان سرویسدهنده به بانکها وارائه دهندگان خدمات مالی و اعتباری، از زمان آغاز فعالیتش در اردیبهشت ماه ۹۶ تا اسفندماه ۹۹ بیش از ۲ میلیون ۸۰۰ هزار نفر را بیش از ۳ میلیون ۷۰۲ هزار بار اعتبار سنجی کرده و افراد اعتبار سنجی شده از سوی این سامانه تا کنون بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات خرد دریافت کردهاند.
سامانه اعتبارسنجی مرآت در گام نخست فعالیت خود، خدمات اعتبارسنجی را در اختیار بانک قرضالحسنه رسالت قرار داده و در نظر دارد این خدمات را در اختیار دیگر مراکز ارائهکننده تسهیلات یا کسبوکارهای فروش اقساطی نیز قرار دهد.
طبق گزارش منتشر شده از سوی مرآت بیشترین افرادی که متقاضی اعتبارسنجی برای دریافت تسهیلات بودند در بازه سنی ۳۰ تا ۳۹ سال سن قرار داشتند. در این بازه سنی در حدود یک میلیون و ۴۸ هزار نفر اعتبار سنجی کردهاند. پس از این گروه سنی بین ۴۰ تا ۴۹ سال و پس از آن افراد بین ۵۰ تا ۵۹ سال بیشترین میزان تسهیلات را دریافت کردهاند.
اعتبار افراد توسط سیستمهای هوش مصنوعی و کارشناسان سامانه اعتبارسنجی محاسبه میشود و گزارش اعتبار سنجی علاوه بر اینکه برای شخص متقاضی قابل مشاهده است، نهاد ارائه کننده تسهیلات نیز از طریق این سامانه میتواند به وضعیت متقاضی اعتبار دسترسی پیدا کند.
این گزارش نشان میدهد که مردان بیشتر از زنان درخواست تسهیلات کردهاند، که این تفاوت میان میزان تسهیلات دریافتی از سوی مردان و زنان بسیار چشمگیر است. در این میان فقط ۲۸ درصد تسهیلات گیرندگان را زنان تشکیل میدهند و ۷۲ درصد متقاضیان دریافت تسهیلات را مردان شامل میشوند.
این سامانه بیشترین میزان اعتبارسنجی برای پرداخت تسهیلات را سال گذشته انجام داده و میزان اعتباری سنجی این سامانه در سال گذشته به یک میلیون و ۴۶۳ هزار عدد میرسد.
اعتبار افراد با شاخصهایی مثل نوع شغل، پایداری شغل، میزان درآمد، محل سکونت، رفتار اعتباری و عملکرد مالی محاسبه میشود. بخشی از این اطلاعات توسط افراد و به صورت خوداظهاری و با ارائه مدارک در سامانه جمع آوری میشود و بخشی دیگر از اطلاعات از سایر بانکهای اطلاعاتی مانند سامانه مرکز اصناف، مرکز آمار و بانک مرکزی جمعاوری میشود و صحت اطلاعات ارائهشده راستیآزمایی میشود.
این گزارش نشان میدهد سه استان تهران، کرمان و خراسان رضوی بیشترین میزان تسهیلات را دریافت کردهاند. طبق این گزارش ایلام و سمنان با فاصله زیادی از تهران و کرمان قرار دارند و در میزان اعتبار سنجی صورت گرفته در پایین جدول قرار گرفتهاند.
یکی از آمار قابل توجه گزارش اعتبار سنجی مرآت، شغل افراد اعتباری سنجی شده است. طبق این گزارش بیشترین متقاضیان دریافت وام و تسهیلات که اعتبار سنجی شدهاند در بخش دولتی یا عمومی غیر دولتی مشغول به فعالیت هستند. تقریبا یک میلیون و ۵۶۳ هزار نفر در گروه شغلی کارمند بخش دولتی یا عمومی غیردولتی اعتبار سنجی شدهاند و ۶۳۹ هزار و ۲۹۸ نفر نیز از کارمندان بخش خصوصی مجوز برای دریافت تسهیلات اعتبار سنجی شدهاند.
گزارش مرآت نشان میدهد که از میان کسانی که تقاضای اعتبارسنجی کردهاند ۷۰۰ هزار و ۸۴۸ نفر آنان درآمدی بیش از ۵ میلیون تومان داشتهاند و تقریبا ۷۳ هزار نفر نیز با درآمدی زیر یک میلیون تومان تقاضای اعتبارسنجی برای دریافت تسهیلات را دادهاند.
بر همین اساس بیشترین گروه درآمدی که برای دریافت وام اعتبارسنجی شدهاند درآمدی بیش از ۵ میلیون تومان داشتهاند.
در این گزارش به تفکیک استان میانگین درآمد افراد که اعتبارسنجی شدهاند نیز مشخص شده است. براین اساس ساکنان هرمزگان که تقاضای اعتبارسنجی برای دریافت تسهیلات را کردهاند میانگین درآمدشان به ۶ میلیون ۳۹۶ هزار تومان میرسد پس از هرمزگان، ساکنان بوشهر و البرز بیشترین میانگین درآمدی را به خود اختصاص دادهاند.
متن کامل گزارش چهارساله اعتبارسنجی مرآت