پویان عطاآبادی مدیرعامل بهین فردا شد
پویان عطاآبادی از سوی هیئتمدیره شرکت توسعه فناوران بهین فردا به سمت مدیرعامل این شرکت…
۲۰ شهریور ۱۴۰۳
۱ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
بانک مرکزی در نامهای از شرکتهای لیزینگ خواسته تا با ارائه دهندگان خدمات فروش اقساطی کالا و خدمات در فضای مجازی همکاری نکنند.
به گزارش پیوست، در نامه ارسالی از سوی بانک مرکزی به شرکتهای لیزینگ اعلام شده که این شرکتها به صورت غیر مجاز اقدام به جذب منابع از عموم مردم و در نهایت مداخله در نظام پولی و بانکی کشور میکنند.
در سالهای گذشته با توسعه فناوریاطلاعات و ارتباطات و رشد فعالیت فینتک در کشور، فعالیت شرکتها در حوزه لندتک یا ارائه خدمات مربوط به وامدهندگان در فضای مجازی افزایش یافته است. لندتک استفاده از فناوریهای جدید برای جذب و انتقال سرمایه وامدهندگان به سمت متقاضیان وام، از طریق یک پلتفرم دیجیتال است. با استفاده از لندتک، افراد به صورت فردبهفرد در یک پلتفرم امن، به مبادله وام میان وامدهندگان و متقاضیان وام، میپردازند. متقاضیان وام میتوانند مردم عادی و یا کسب و کارهای کوچک و بزرگ باشند. حال بانک مرکزی در نامه خود اعلام کرده که شرکتهای لیزینگ با لندتکها همکاری نکنند.
در نامه بانک مرکزی آمده است که برخی افراد وشرکتها که از طریق فضای مجازی در زمینه فروش اقساطی کالا و خدمات فعالیت میکنند به صورت غیرمجاز با جذب وجوه متنابهی از عموم و ارائه تسهیلات به اشخاص اقدام به مداخله در نظام پولی و بانکی کشور کردهاند.
در این نامه با اشاره به همکاری شرکتهای لیزینگ با شرکتها و استارتآپهایی که اقدام به فروش اقساطی کالا در فضای مجازی میکنند تذکر داده شده که شرکتهای لیزینگ در یک فعالیت غیرمجاز وارد شدهاند و از سویی برخلاف دستورالعمل شرکتهای لیزینگ آنان عاملیت انعقاد قرارداد برای اعطای تسهیلات را به شرکت دیگری واگذار کردهاند.
در این نامه تاکید شده که هر گونه همکاری میان شرکتهای لیزینگ و شرکتهای فعال در فضای مجازی برای فروش اقساطی یا همان لندتکها ممنوع است و اگر در شرایط فعلی همکاری صورت میگیرد باید این همکاری متوقف شود.
این نامه در شرایطی از سوی بانک مرکزی برای شرکتهای لیزینگ ارسال شده است که همواره طی سالهای گذشته فعالیت شرکتهای استارتآپی فعال در زمینه ارئه دهنده خدمات فروش اقساطی یا وامهای خرد (lendtech) با چالشهای فراوانی مواجه بوده و بانک مرکزی به صورتهای مختلف مخالفت خود را با این نوع فعالیت اعلام کرده، هرچند هیچگاه ممنوعیت قطعی در این زمینه قرار نداده است. حال با ارسال نامهای به شرکتهای لیزینگ سعی کرده که تا فعالیت این شرکتها را محدودتر کند.
مدیرعامل لندو، فعال در زمینه فروش اقساطی کالا در این خصوص به پیوست گفت: «هیچ وجهی از مشتری و کاربر دست ما نگهداری نمیشود بلکه ما بیشتر واسطه هستیم و مشتریان را به سمت لیزینگ یا بانک طرف قرارداد خود هدایت می کنیم.»
امیر حقرنجبر تاکید کرد که قرارداد با شرکت لیزینگ یا بانکی که تسهیلات ارائه میدهد منعقد میشود و منابع نیز نزد آنها نگهداری میشود و مبلغی در اختیار ما قرار ندارد ما فقط کارمزد خود را دریافت می کنیم.» طبق گفته او آنها فقط کارمزدی بابت خدمات تسهیلگری که ارائه میدهند دریافت میکنند.
مدیرعامل زنبیل، فرشاد وکیلزاده، نیز در این خصوص گفت به نظر میرسد نامه بانک مرکزی برخی از شرکتها که تسهیلات با نرخ بالا را در اختیار مشتریان قرار میدهد هدف قرار گرفته است.
طبق نظر او برخی از شرکتها با همکاری شرکتهای لیزینگ و بانکها تسهیلات را با نرخهای بالا در اختیار مشتریان قرار میدهند و چون مشتریان نیز به صورت دقیق از نرخ بهره انها مطلع نیستند از این تسهیلات استفاده می کنند.
او در خصوص تسهیلات برای فروش اقساطی در اختیار مشتریان خود قرار میدهد گفت: »ما به تازگی فروش اقساطی را آغاز کردهایم و با استفاده از تسهیلاتی که از بانک دریافت کرده و همچنین منابع داخلی خود تسهیلات در اختیار مشتریان خود قرار میدهیم تا آنان بتوانند به صورت اقساطی اقدام به خرید کالا کنند.»