مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
رگولاتوری در گزارشی اعلام کرده است که میزان ثبت شکایتها در سامانه ۱۹۵ ( سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایتها) نسبت به سال گذشته دو برابر شده است. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با مقایسه میزان شکایتها تاکید کرده که در بین اپراتورها میزان شکایتها از مخابرات افزایش قابل توجهای داشته است.
به گزارش روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، این سازمان بدون اشاره به شکایتها از سایر اپراتورهای ارتباطی اعلام کرده که سهم شرکت مخابرات ایران از کل شکایتهای ثبت شده در سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایتها از ۳۴ درصد در سال ۹۸ به بیش از ۴۲ درصد در سال ۹۹ افزایش پیدا کرده است.
پیمان قره داغی، مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف کننده رگولاتوری با اشاره به افزایش دو برابری تعداد شکایتها ثبت شده در سامانه (۱۹۵) گفت: «در سال گذشته ۲۱۴ هزار و ۸۱۸ شکایت و در سال ۹۸، ۱۱۸ هزار و ۷۸۷ شکایت در سامانه ۱۹۵ ثبت شده که سهم شرکت مخابرات ایران در سال گذشته ۹۱ هزار و ۳۷۸ شکایت و در سال ۹۸، ۴۱ هزار و ۱۰۴ شکایت بوده است.»
او بدون اشاره به سهم سایر اپراتورهای ارتباطی با تاکید بر اینکه در سال ۹۸، ۲۳ هزار و ۷۵۴ شکایت و در سال ۹۹، ۴۳ هزار و ۷۱۰ شکایت در سامانه ۱۹۵ درباره اینترنت شرکت مخابرات ثبت شده، ادامه داد: «عدم تضمین کیفیت سرویس ارایه شده، ارایه خدمات پشتیبانی نامطلوب، عدم جمع آوری سرویس، تاخیر در نصب و راه اندازی و… از شکایتها پرتکرار این حوزه هستند.»
مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف کننده رگولاتوری شکایتها ثبت شده در حوزه تلفن ثابت ر ا در سال ۹۸، ۱۷ هزار و ۳۵۰ شکایتاز شرکت مخابرات ایران عنوان کرد که این رقم به کفته او در سال ۹۹ به ۴۷ هزار و ۶۶۸ مورد افزایش پیدا کرده است. قطع ارتباط، ارایه خدمات پشتیبانی نامطلوب، عدم تامین کابل سرقت شده، عدم واگذاری خط تلفن ثابت ثبت نام شده و… از موضوعات شکایات پر تکرار حوزه تلفن ثابت شرکت مخابرات بودهاند.
قره داغی با اشاره به وضعیت عملکرد مناطق مخابراتی این شرکت، عنوان کرد: «استانهای تهران با ۳۱ درصد، خراسان رضوی با ۱۴ درصد و خوزستان با ۷ درصد، به ترتیب بیشترین سهم و استان های چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام با درصد زیر یک، کمترین سهم از کل شکایتهامربوط به شرکت مخابرات ایران در سال ۹۹ را دارا بودند.»
براساس توضیحات او متوسط زمان پاسخگویی این شرکت، از ۹ روز در سال ۹۸ به ۱۵ روز در سال ۹۹ افزایش پیدا کرده ، در حالی که متوسط زمان پاسخگویی به شکایتها سایر اپراتورها از ۱۱ روز در سال ۹۸ به ۹ روز در سال ۹۹ کاهش یافته است.
به گفته او استان های گلستان با ۵۳ روز، گیلان با ۴۰ روز و البرز با ۲۶ روز بیشترین متوسط زمان پاسخگویی و استان های سمنان، یزد، قزوین و ایلام با کمتر از دو روز، کمترین متوسط زمان پاسخگویی را در سامانه ۱۹۵ در سال ۹۹ دارا بودهاندند.
قره داغی در پایان از برگزاری جلسههای مختلف با مخابرات برای کاهش این میزان شکایت خبر داد و بدون اعلام جزییات بیشتر گفت: «با توجه به آمارهای سامانه ۱۹۵، رگولاتوری در سال گذشته جلسههایی با شرکت مخابرات ایران و مناطق مخابراتی برگزار کرد. در این جلسهها بر تدوین برنامه عملیاتی برای ارتقای خدمات، رفع شکایتها با موضوعات پرتکرار و کاهش زمان پاسخگویی به شکایتها تاکید شد.»