skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی:

دیگر تب طلا تمام شد

آرش برهمند تحریریه
سونیتا سراب‌پور نویسنده میهمان

۱۶ تیر ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۱۵ دقیقه

شماره ۶۹

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸

راهروها و طبقات برج‌شیشه‌ای صندوق نوآوری و شکوفایی نسبت به سال گذشته در همین زمان، که برای پرونده ارزش‌گذاری شرکت‌های استارت‌آپی و گفت‌وگو با رئیس هیات عاملش به آن آمده بودیم، بسیار خلوت‌تر است و کمترین رفت‌وآمد را در طبقات دارد. اگر روزهای شلوغ و افراد پرونده به دست را در حال رفت‌وآمد در طبقات صندوق دیده باشید، حتماً این سکوت در یکی از ساعات کاری روز گرم بهاری برایتان بسیار تعجب‌برانگیز خواهد بود. وقتی به اتاق علی وحدت برای مصاحبه وارد می‌شویم یکی دیگر از موارد حیرت‌انگیز، پرنور شدن و کوچک شدن اتاقی است که رئیس هیات عامل صندوق نوآوری در آن کارهایش را پیگری می‌کند؛ جایی که به جای میز بزرگ و همیشگی، یک میز کنفرانس جمع و جور جای گرفته و چند مبل هم احتمالاً برای پذیرایی از مهمانان در گوشه دیگری از اتاق دیده‌ می‌شود. وقتی وحدت با آن لهجه یزدی درباره صندوق صحبت می‌کند می‌توان فهمید این تغییرات نه تنها در ظاهر ساختمان و اتاق‌های صندوق که در تیم مدیریتی آن هم اتفاق افتاده است. با علی وحدت، رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، در مورد سیاست‌گذاری‌های جدید این صندوق برای حمایت از اکوسیستم استار‌ت‌آپ به گفت‌وگو نشسته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

  به عنوان فردی که دیتای بازار را در اختیار دارد، چقدر این برداشت را درست می‌دانید که شاهد فضای حاصلخیز یک دهه پیش در اکوسیستم استارت‌آپی نیستیم تا نسل دوم شرکت‌های استارت‌آپی شکل بگیرد. فضایی که زمینه شکل‌گیری شرکت‌های استارت‌آپی‌ای را مهیا کرد که حالا نقش قابل توجهی در اقتصاد کشور دارند. البته من خودم را کارشناس ذی‌صلاح این حوزه نمی‌دانم که بخواهم در مورد آن نظر بدهم اما به عنوان یک ناظر بیرونی، شاید به خاطر بکر بودن فضا زمانی شرکت استارت‌آپی بیشتری شکل گرفت. چیزی وجود نداشته و عده‌ای پیشگام بوده‌اند. این موضوع در دنیا هم به همین صورت بوده است، به همین دلیل در ارائه برخی سرویس‌ها می‌بینید که از دنیا عقب نیستیم. بنابراین کاملاً طبیعی است که مانند هر اتفاقی، این بخش هم یک دوران اولیه داشته باشد و مثل هر جریان رشدیافته‌ای دوره بلوغ خود را بگذراند و ممکن است به یک سطحی هم برسد. این احساس خیلی غیرطبیعی نیست که شاید فکر می‌کنیم حجم ورود اولیه کم شده است. حالا هم باید به سمت حوزه‌های جدید رفت و در همان حوزه‌های قدیمی به سمت اتصال به بخش‌هایی که امکان گسترش بازار را فراهم می‌کنند پیش رفت. شرکت‌های بزرگ استارت‌آپی که حالا در بازار نقش تعیین‌کننده‌ای دارند زمانی شکل گرفتند که در اکوسیستم سرمایه‌ای وجود نداشت؛ همین صندوق برای حمایت مالی فعالیت نمی‌کرد و ساختار حاکمیت به اهمیت این موضوع توجهی نداشت. وقتی اکنون این فضا به وجود آمده قاعدتاً باید شرایط برای نوآوری بیشتر از گذشته فراهم باشد، اما چرا در نهایت اتفاقی که باعث ایجاد تغییر و دگرگونی در بازار می‌شود رخ نمی‌دهد؟ من احساسم این است که یک سیر طبیعی در این زمینه وجود داشته که این سیر طی شده است؛ یعنی یک دوره‌ انقلابی داشته که آن را طی کرده و حالا به آرامشی رسیده که این اتفاق هم مختص...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۶۹ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۶۹ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/22v
آرش برهمندتحریریه

    روزنامه‌نگاری را از ابراراقتصادی شروع کردم و مدت کوتاهی در شرق، همشهری نوشتم و در برنامه‌های تلویزیونی فناوری اطلاعات کار کردم. در مورد فناوری و تاثیرش بر زندگی و کسب و کار می‌نویسم و تاریخ شفاهی و استارت‌آپ‌ها از حوزه‌های مورد علاقه من هستند. معتقدم رسانه پل مهمی است میان انسان‌ها، تصمیم‌سازها و کسب و کارهای جهان امروز.

    تمام مقالات
    سونیتا سراب‌پورنویسنده میهمان

      سال ۸۵ و با انتخاب رشته‌ دانشگاهی که نقشی در آن نداشتم وارد حوزه روزنامه‌نگاری شدم و حالا عاشق این کارم. ۱۲ سال است که به صورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می‌کنم؛ ۸ سال از این مدت به کار در تحریریه روزنامه‌های دنیای اقتصاد و ایران گذشت و با روزنامه‌های سرمایه، هم‌میهن، همشهری و اعتماد نیز همکاری داشتم. از سال ۹۷ مسیر فعالیتم تغییر کرد و در نهایت رسیدم به تحریریه پیوست.

      تمام مقالات

      0 نظر

      ارسال دیدگاه

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      *

      برای بوکمارک این نوشته
      Back To Top
      جستجو