انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۴ بهمن ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
چهار ماهواره دوستی، ظفر ناهید ۲ و پیام در صف پرتاب به فضا قرار گرفتهاند.
به گزارش پیوست وزیرارتباطات وفناوری اطلاعات با اعلام این خبر افزود:« طنین پیام دوستی ما در هفتههای پیشرو با ماهواره دوستی به فضا مخابره میشود.»
محمد جواد آذری جهرمی در مراسم گرامیداشت دهمین سالگرد روز فناوری فضایی اعلام کرد: «دقت تصویر برداری ماهواره دوستی ١٠ متر خواهد بود که میتواند تجربه خوبی برای ماهواره ظفر باشد که سال آینده به فضا پرتاب میشود.» آذری جهرمی همچنین در این مراسم با اشاره به پرتاب ناموفق پیام به فضا از آماده سازی مجدد این ماهواره برای قرار گرفتن در مدار خبر داد و گفت: «در مدار قرار نگرفتن ماهواره پیام یک شکست نبود بلکه یک موفقیت کامل بود. این ماهواره تا ۳ سال دیگر با قدرتی ۴۰ برابر نسخه اول آن به فضا پرتاب خواهد شد.»
او همچنین در این مراسم با مخاطب قرار دادن مسوولان فضایی کشور در سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی تاکید کرد که ماهواره ظفر نیز تا شهریور ۹۸ باید به فضا پرتاب شود.وزیر ارتباطات از پیگیری جدی برای آمادهسازی ماهواره ناهید ۲ هم خبر داد و اعلام کرد که این ماهواره اولین ماهواره عملیاتی مخابراتی ایران خواهد بود که میتواند پایه ساخت منظومههای مخابراتی در کشور باشد.
براساس اظهارات او ارسال این ماهواره به فضا میتواند به درخواستهایی در زمینه مخابراتی، ناوبری و هواشناسی پاسخ دهد. براساس اطلاعات منتشر شده در سایت سازمان فضایی کشور این ۴ ماهواره از مجموعه ماهوارههای توسعه فناوری کشور محسوب میشوند.
همچنین جهرمی در این مراسم از تلاش این وزارتخانه برای واگذاری امور اجرایی و سرمایهگذاری در بخش فناوری فضایی به بخش خصصوصی خبر داد و گفت : «واگذاری این عرصه به بخش خصوصی با جدیدت در حال پیگری است. در این خصوص گفتوگوهای فشردهای با کنسرسیومهای مختلف برای حضور در این زمینه در جریان است و تلاش میکنیم پروانههای فعالیت در این زمینه را برای اپراتورهای بخش خصوصی به زودی صادر کنیم.»
در ادامه سخنرانی وزیر ارتباطات در مراسم روز فناوری فضایی، او به سوالهایی که کاربران مدام از او در شبکههای اجتماعی در مورد ماهوارهها میپرسند اشاره کرد و گفت:« کاربران در شبکههای اجتماعی این موضوع را مطرح میکنند که این فناوری پرهزینه چه کاربردی برای مردم دارد؟ در ابتدا باید این موضوع را روشن کنم که سرمایهگذاری در این صنعت پرهزینه نیست. در طول ۱۰ سال ۱.۲ میلیون یورو روی مورد ماهواره پیام سرمایهگذاری صورت گرفت و هزینه در مورد سایر ماهوارهها هم به همین صورت است. این هزینهها، هزینههای کلان نیستند و خروجیهای پرکاربردی برای همه صنایع کشور دارند.»
او در ادامه با اشاره به این کاربردها افزود:« در حال حاضر و با آزاد سازی دادههای ماهوارهای که از ۴۰ سال پیش تنها در اختیار خود سازمان فضایی بود کمکهایی بسیاری به بخشهای کشاورزی، مدیریت منابع آب، پایش سرزمینی و غیره شده است. دادههای ماهوارهای آنقدر با ارزش است که حالا پلیس هم از ما تقاضا دارد تا از دانش فضایی برای پیشبرد ماموریتهایش کمک بگیرد.»او تاکید کرد که فناوری فضایی میتواند در خدمت شاففیت، بهبود در مدیریت و ایجاد شغل باشد.
جهرمی با اشاره به آزادسازی دادههای ماهوارهای اعلام کرد: «آزادسازی این دادهها به شکل گیری شرکتهای نوپا کمک شایانی کرده است تا جایی ه در حال حاضر نزدیک به ۱۰۰ استارتآپ کشاورزی بر پایه دادههای اطلاعاتی فضایی ایجاد شدهاند.»
وزیر ارتباطات با اشاره به این موضوع که کمک صنعت فضایی علاوه بر تاثیرات قابل توجه در داخل کشور تاثیرات بینامللی هم داشته گفت: «اعلام میشود که فعالیتهای ماهوارهای ما صلح آمیز نیست و اهداف موشکی را دنبال میکند؛ اما این یک دروغ محض است و حتی چند مرجع بینالمللی هم تاکید کردهاند که ماهوارههای فضایی کشور صلحآمیز و برای کمک به صنایع مختلف کشور طراحی شده است.»
در حاشیه این مراسم خبر ناخوشایندی نیز از سمت وزیر ارتباطات مطرح شد که براساس آن در یک سانحه در پژوهشگاه فضایی ۳ نفر جان خود را از دست دادهاند.
محمد جواد آذری جهرمی در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران در مورد این سانحه گفت:«این سانحه آتشسوزی در پژوهشکده سامانههای حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی رخ داده است. در آن روز به دلیل برگزاری مراسم کسی متوجه این حریق نشده و به همین دلیل در این حادثه سه نفر از افرادی که این ساختمان مشغول فعالیت بودند جان خود را از دست دادند.» به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارش کامل این سانحه تاکنون اعلام نشده است.