مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۲ دی ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲ مرداد ۱۴۰۱
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در واکنش به خبرهای منتشر شده مبنی بر واگذاری پروژه جویشگر بومی به این سازمان اعلام میکند که هنوز چنین واگذاری رخ نداده؛ اما در صورت تحقق این واگذاری، برنامه مفصلی برای آن در نظر گرفته شده است.
امیر ناظمی در گفتوگو با پیوست درباره زمان دقیق آغاز به کار سازمان فناوری اطلاعات روی این طرح گفت: «زمان دقیق آن هنوز مشخص نیست اما اگر این موضوع به ما ابلاغ شود این برنامه را شروع میکنیم و جزییات آن را اطلاعرسانی خواهیم کرد. »
او در پاسخ به این سوال که آیا سازمان فناوری اطلاعات به تنهایی این پروژه را دنبال خواهد کرد یا خیر، اعلام کرد: «پارسیجو در پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات دنبال میشد و یوز قبلا به سازمان فناوری اطلاعات سپرده شده بود. اما در صورت به کارگیری طرح جدید در خصوص جویشگرهای بومی ما ترجیح میدهیم آن را با همراهی مرکز ملی فضای مجازی پیش ببریم.»
ناظمی با تاکید بر اینکه در طرح جدید جویشگر بومی باید به راهی برویم که خودمان را نه رقیب گوگل بلکه مکمل موتورهای جستجوی جهانی بدانیم ادامه داد: «میخواهیم در طرح جدید جویشگر بومی، نقشی به آن بدهیم که هم جامعه پژوهشی و هم جامعه فناوری کشور آن را معقول بداند. از سوی دیگر متضمن دادن رانت به هیچ گروهی نباشد و هر گروهی بتواند در آن مشارکت کند و دارای یک مدل کسبوکاری باشد که خودش بتواند از پس هزینههای خود بربیاید.»
رییس سازمان فناوری اطلاعات در پاسخ به این سوال که آیا علاوه بر یوز و پارسیجو امکان حضور سایر جویشگرها برای فعالیت در مدل جدید جویشگر بومی وجود خواهد داشت یا خیر، گفت: «اگر قرار باشد سازمان فناوری اطلاعات این پروژه را پیش ببرد حتما با این شروط این کار را میکند تا امکان حضور سایر جویشگرها هم فراهم باشد. ما هیچ علاقهای به ادامه طرحی نداریم که مدل کسبوکار و پیشفرضهای آن را دچار اشکال میبینیم.»
ناظمی در مورد حمایتهایی که در الگوی جدید جویشگر بومی در نظر گرفته شده به پیوست گفت: «سالهاست حمایتها از جویشگرهای بومی صورت گرفته است. اگر قرار بود با این حمایتها موفقیتی حاصل شود تاکنون این کار صورت گرفته بود. از سالها پیش امکانات زیرساختی در اختیار آنها گذاشته شده بود. باید بدانیم مدل کسبوکار آنها به چه صورت است، چه اصراری برای ادامه کار خود دارند و چگونه میخواهند کاربر جذب کنند تا در نهایت برای آنها تصمیمگیری شود.»
چندی پیش علیرضا یاری، دبیر پیشین شورای راهبری پروژه جویشگر بومی در گفتوگو با پیوست از توقف طرح جویشگر بومی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و واگذاری آن به سازمان فناوری اطلاعات ایران خبر داده و گفته بود: «به دلیل تخصیص نیافتن حمایت مالی لازم، کار روی این پروژه در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات متوقف و ادامه کار به سازمان فناوری اطلاعات واگذار شده است.»
پروژه جویشگر یا موتور جستجوی بومی یکی از مهمترین پروژههای تعریف شده از سوی وزارت ارتباطات در دولت دهم است که به دلیل اهمیت آن در افزایش تولید محتوای فارسی در وب، در پروژههای اقتصاد مقاومتی نیز تعریف شد. این طرح که با الگو قرار دادن جویشگرهایی همچون بایدو در چین و یاندکس در روسیه، به دنبال ارائه جایگزینی برای موتورهای جستجوی خارجی همچون گوگل بود، علی رغم صرف ۵۲ میلیارد تومان بودجه تا کنون نتوانسته در جذب کاربران و رقابت با گوگل به موفقیتی دست یابد.