نسل آینده POSها، دستگاههای هوشمندی با امکاناتی فراتر از پرداخت هستند
نسل آینده پایانههای پرداخت الکترونیکی بانکی شامل دستگاههای هوشمندی خواهند بود که امکاناتی فراتر از…
۴ آذر ۱۴۰۳
۶ آذر ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
کاربران در حالی طولانیترین زمان قطعی دسترسی به اینترنت روی گوشی تلفنهمراه را پشت سر میگذارند که از ابتدای هفته جاری و با اتصال اینترنت ثابت کاربران خانگی، گزارشهایی در مورد خسارتهای ناشی از این محدودیت دسترسی از سمت بخشهای مختلف فعال در صنعت ICT روی کسبوکارشان منتشر میشود.
به گزارش پیوست، بعد از جلسات رئیس سازمان فناوری اطلاعات با کسبوکارهای آنلاین، نمایندگانی از سازمان نظام صنفی رایانهای، اتحادیه کسبوکارهای مجازی و اتاق بازرگانی و اعلام جزییات این خسارتها، حالا کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران گزارشی از برآورد خسارتهای وارد شده به کسبوکارهای اینترنتی از محل تراکنشهای اینترنتی در زمان قطع اینترنت منتشر کرد. براساس این گزارش کسب وکارهای اینترنتی در زمان قطع اینترنت ۲هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان خسارت دیدهاند.
کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نصر با استناد به گزارشهای غیر رسمی دریافت شده از PSPهای کشور، از کاهش تعداد کل تراکنشهای انجام شده در درگاههای پرداخت اینترنتی و موبایلی در دو روز اول قطعی اینترنت خبر داده و اعلام کرده که پس از رفع مشکلات توسط شرکتهای پرداخت، تعداد تراکنشهای روزانه در ۵ روز بعدی (تا زمان اتصال اینترنت ثابت) حدود ۴۸.۵ درصد متوسط تعداد تراکنشهای روزانه در هفتههای قبلی بوده است.
در این گزارش با اشاره به اطلاعات منتشر شده در گزارش سالانه مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت آمده است: «حجم کل گردش مالی تجارت الکترونیکی کشور در سال گذشته ۲۰۸ هزار میلیارد تومان یا به عبارتی روزانه حدود ۵۷۰ میلیارد تومان بوده است. با احتساب کاهش تعداد تراکنشها، گردش مالی روزانه این حوزه با کاهش ۲۹۳ میلیاردی، حدود ۲۷۷ میلیارد تومان تخمین زده میشود. در نهایت نیز پس از اتصال اینترنت ثابت، تعداد تراکنشهای روزانه درگاههای پرداخت به حدود ۷۳ درصد حالت قبلی رسیده و همچنان ۲۷ درصد کاهش تعداد تراکنشها را در قطع اینترنت موبایل شاهد هستیم.»
این گزارش کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نصر با استناد به این دادهها کاهش پرداختهای اینترنتی و موبایلی در ۱۰ روز گذشته را بیش از ۲ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان تخمین زده است.
همچنین در این گزارش از دادههای دریافتی کسبوکارهای مختلف فعال در حوزه آیتی نیز استفاده شده است. در بخشی از گزارش با اشاره به دادههای دریافتی از کسبوکارهای آنلاین اعلام شده است: «کسبوکارها به واسطه شناخت برندشان توسط مشتریان با کمترین کاهش فروش (حدود ۳۰ درصدی) روبرو بودهاند، با احتساب این کاهش و در نظر گرفتن نسبت حجم بازار، تخمین زده میشود کسبوکارهای متوسط و کوچک اینترنتی با کاهش فروش بیش از ۸۰ درصدی در روزهای قطعی کامل اینترنت روبرو بودهاند.»
این گزارش کاهش تعداد تراکنشهای پرداختیارهای ارائه کننده دستگاه واسط را هم مورد توجه قرار داده که در نهایت منجر به کاهش درآمد کسبوکارهای خرد و خانگی شده است. در این زمینه در گزارش کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نصر آمده است: «در یک هفته قطع اینترنت ارائهکننده درگاه واسط با کاهش ۹۸ درصدی در ۲ روز اول، بیش از ۸۰ درصدی در ۵ روز بعدی و حدود ۵۰ درصدی بعد از اتصال اینترنت ثابت مواجه شدند که نشان دهنده این است که کسبوکارهای خرد و خانگی متحمل بیشترین ضرر از محل کاهش فروش شدهاند. این حوزه بیشترین تعداد کسبوکارهایی را شامل میشود که عمده کانال فروش آنها شبکههای اجتماعی است.»
در ادامه گزارش به هزینههای غیر مستقیم کسبوکارها با قطع یک هفتهای اینترنت اشاره و اعلام شده است: «خسارت حاصل از کاهش فروش تنها یکی از خسارتهای مستقیم وارده به کسبوکارهای تجارت الکترونیکی است. هزینههای اجاره زیرساختها و سرویسهای لازم، نیروی انسانی بدون فعالیت، توقف کمپینها و برنامههای بازاریابی، از دست دادن جایگاه در موتورهای جستجو، عدم امکان ارائه سرویس به مشتریان خارج از کشور، از دست دادن اعتماد مشتریان وپیامدهایی از این دست سرفصلهای دیگر خسارتهای وارده به کسبوکارهای اینترنتی به شمار می روند. میزان این خسارتها بیش از ۱۰ برابر خسارت اولیه حاصل از کاهش فروش تخمین زده میشود.»
اینترنت کاربران خانگی از ابتدای هفته جاری (۲ آذر) و بعد از نزدیک به هفت روز قطعی دسترسی به اینترنت برقرار شد. براساس اعلام وزارت ارتباطات قرار بود با رایزنیهای لازم دیتای تلفنهمراه کاربران نیز از شنبه هفته جاری متصل شود که در آخرین واکنش وزارت ارتباطات به قطع دیتای موبایل اعلام شده که این وزارتخانه برای اتصال مجدد دیتای تلفنهمراه منتظر مجوز نهادهای امنیتی است.
همچنین شب گذشته (۵آذر) وزیر کشور در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد اتصال اینترنت ثابت در تمام کشور رخ داده و اینترنت موبایل هم در ۱۰استان (خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، سمنان، همدان، یزد، ایلام، چهارمحال بختیاری، اردبیل و زنجان)باز است. عبدالرضا رحمانی فضای اعلام کرده که امروز (۶آذر) هم در جلسه با شورای امنیت برای اتصال اینترنت موبایل تصمیمگیری خواهد شد. او در این برنامه تاکید کرده که با گسترش اغتشاشات ، دستور داده تا اینترنت مسدود سازی شود. او تاکید کرده که قطع اینترنت با مصوبه شاک (شورای امنیت کشور) و سپس دستور او بوده که این تصمیم به قطع اینترنت هم به صلاح مردم بوده است.