مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
رئیس هیاتمدیره پونیشا در نشست خبری جذب سرمایه این استارتآپ اعلام کرد:
۱۰ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
شاید مهمترین و البته امیدبخشترین خبر برای اکوسیستم استارتآپی کشور، آن هم در واپسین روزهای کرونازده سال ۹۹، خبر جذب سرمایه پونیشا از صندوق باسابقه سرمایهگذاری فیروزه بود. بزرگترین پلتفرم فریلنسرینگ (آزادکاری) توانست آنطور که در خبر هفته گذشته درز پیدا کرد، ۸ میلیارد تومان سرمایه از صندوق فیروزه جذب کند. حالا امروز (۱۰ اسفند) در یک نشست خبری با حضور رئیس هیاتمدیره پونیشا همانطور که پیشتر وعده داده شده بود جزییات بیشتر این جذب سرمایه اعلام شد. در این نشست مشخص شد که جذب سرمایه اصلی ۱۸ میلیارد تومان بوده و صندوق سرمایهگذاری فیروزه، شرکت سرمایهگذاری ایران و فرانسه و نیما نورمحمدی، بنیانگذار و رییس هیات مدیره پونیشا، به عنوان سه سرمایهگذار اصلی این پلتفرم معرفی شدند. ورود به بازارهای جدید داخلی و خارجی، توسعه محصول، جذب نیروی متخصص و رشد کمی و کیفی پروژهها در پونیشا از اصلیترین برنامههای این کسبوکار پس از جذب سرمایه خواهد بود.
به گزارش پیوست، نیما نورمحمدی، رئیس هیات مدیره پونیشا در نشست خبری جذب سرمایه پونیشا از جذب سرمایه ۱۸ میلیاردی این استارتآپ پس از ۹ سال فعالیت خبر داد. به گفته او این اولین جذب سرمایه پونیشا است که در تاریخ ۱۵ بهمن ماه امسال از طرف سه سرمایهگذار یعنی صندوق سرمایهگذاری جسورانه فیروزه، شرکت سرمایهگذاری ایران و فرانسه و همچنین شخص نیما نورمحمدی، بنیانگذار پونیشا انجام شده است. آنطور که نورمحمدی اعلام کرد، صندوق سرمایهگذاری فیروزه مبلغ ۸ میلیارد تومان، شرکت سرمایهگذاری ایران و فرانسه، مبلغ ۷ میلیارد تومان و شخص نیما نورمحمدی مبلغ ۳ میلیارد تومان روی پونیشا سرمایهگذاری کردهاند.
نورمحمدی در توضیحات خود برای این اتفاق و اینکه چرا پس از ۹ سال اقدام به جذب سرمایه کرده گفت: «پونیشا با سرمایه شخصی شروع به فعالیت کرد و خیلی زود از طریق بوتاسترپ به درآمد رسید. این یعنی مانند خیلی از استارتآپهای دیگر نیازمند جذب سرمایه نبود.» او ادامه داد: «از طرفی بازار جدید VCها در حال شکلگیری بود و ما ترجیح دادیم نظارهگر نوع سرمایهگذاری و تعامل آنها با استارتآپها باشیم تا بهترین صندوق سرمایهگذاری را برای همکاری انتخاب کنیم.» به گفته نورمحمدی پونیشا یک کسبوکار درآمدزا و سودده است و نیازی به جذب سرمایه برای نیازهای مالی نداشته و ندارد. هدف پونیشا رشد و توسعه است و این جذب سرمایه میتواند باعث رشد پونیشا باشد.
نورمحمدی علت همکاری با صندوق فیروزه را خصوصی بودن مجموعه، اعتبار بالا و سرمایهگذاریهای موفق در استارتآپهای دیگر اعلام کرد و توضیح داد: «از ۲ سال پیش با مجموعه فیروزه آشنا شدم؛ اما آن زمان به دنبال جذب سرمایه نبودیم تا سه ماه قبل که به دنبال سرمایهگذار بودیم، فیروزه یکی از گزینههای ما بود.» به گفته او صندوق فیروزه برای این همکاری اعلام آمادگی کرده و کل فرآیند جذب سرمایه و عقد قرارداد بهصورت آنلاین ، تنها در ۲ ماه اتفاق افتاده است.
نورمحمدی در پاسخ به سوال پیوست مبنی بر این که این جذب سرمایه عمدتا روی چه بخشهایی از کسبوکار پونیشا صرف خواهد شد گفت: «تمرکز ویژه ما روی خود پونیشا است. یکی از مهمترین KPIهای ما تعداد پروژههاست. تعداد پروژهها نیز مستقیما روی درآمد و تعداد فریلنسرها تاثیرگذار خواهد بود. جدا کردن تمرکز از پروژههای کوچک و ورود به بخشهای جدید بازار و تمرکز روی پروژههای بزرگتر و Enterprise از دیگر برنامههای این استارتآپ است.» او ادامه داد: «یکی دیگر از مواردی که خیلی برای ما اهمیت دارد ورود به بازار خارج از ایران است. به همین دلیل بخشی از این سرمایه به بخش تحقیق و توسعه برای ورود به بازار کشورهای دیگر و بینالمللی اختصاص پیدا میکند.»
آنطور که نورمحمدی اعلام کرد پونیشا از قبل خود را برای ورود به بازارهای جهانی آماده کرده و در حال حاضر ایرانیان خارج از کشور برای برونسپاری پروژههای خود میتوانند از طریق PayPal و رمزارزها حساب خود را شارژ کنند. بخش دیگری از این سرمایه طبق توضیحات نورمحمدی برای جذب نیروی انسانی و بزرگتر کردن پونیشا و اهداف مارکتینگی هزینه خواهد شد.
در این نشست خبری هیچ نمایندهای از گروه فیروزه و شرکت ایران فرانسه حضور نداشتند؛ اما در متنی آماده، رادمان ربیعی؛ نایب رئیس هیئت مدیره صندوق سرمایهگذاری جسورانه فیروزه، در رابطه با دلیل این سرمایهگذاری نوشته است: «پونیشا به عنوان یکی از استارتاپهای مطرح زیستبوم فناوری کشورمان توانسته موفقیتهای بسیار خوبی از ابتدای فعالیتش داشته باشد و آغاز این همکاری میتواند بیش از پیش، مسیر نقشآفرینی و ارزشآفرینی این استارتاپ برای تمامی ذینفعان از جمله جامعه استارتاپی، کارفرمایان و فریلنسرها را هموارتر سازد.»