مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۰ بهمن ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
وزیر ارتباطات خبر داد امروز عصر با قرار دادن ماهواره «ظفر» بر ماهوارهبر سیمرغ این ماهواره مخابراتی و تصویربرداری در مدار زمین قرار میگیرد.
به گزارش پیوست، ماهواره سنجشی ظفر قرار است عصر امروز از پایگاه امام خمینی (ره) سمنان به فضا ارسال شود. از مأموریتهای این ماهواره، مخابره پیامهای صوتی و تصویری است. براساس اعلام وزارت ارتباطات اولین پیام تصویری که این ماهواره با قرار گرفتن در مدار ۵۳۰ کلیومتری زمین مخابره خواهد کرد تصویر سردار قاسم سلیمانی خواهد بود.
همچنین این ماهواره قرار است ۴۰۰ فایل صوتی که از بین پیامهای مردم در همین زمینه جمعآوری شده را نیز در فضا مخابره کند.
ماهواره ظفر۱ و ۲ به سفارش سازمان فضایی توسط دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شده است. ظفر، یک ماهواره تحقیقاتی تصویربرداری به صورت زمان واقعی و ذخیره اطلاعات، ذخیره و ارسال پیام و نیز ارتباط صوتی یک طرفه بین دو کاربر است. این ماهواره قرار است در مدار LEO با باند فرکانس S&F قرار بگیرد. وظیفه این ماهوارهها تهیه نقشههایی در زمینه کاربری اراضی، پایش توسعه شهری، مرز پهنههای کشاورزی، پایش تغییرات در عرضههای طبیعی و جنگلی، پهنههابندی و پایش تغییرات دریاچههای دائمی و فصلی، شناسایی مناطق تخریب شده بعد از بحران در نواحی شهری، بهروزرسانی نقشههای ساختاری ( شناسایی گسلها، چینها و …) است.
ماهواره ظفر، ۹۴ ساعت پس از قرار گرفتن در مدار زمین وارد آسمان ایران میشود. براساس گزارشهای اعلام شده از سوی سازمان فضایی این ماهواره در ۱۳ ساعت اولیه قرار گرفتن در مدار به دلیل باز نشدن پنلهای خورشید ممکن است اکشن عملیاتی نداشته باشد. قرارست درصورت قرار گرفتن موفقیتآمیز ماهواره ظفر در مدار، دادههای آن به صورت رایگان در اختیار کسبوکارها قرار بگیرد.
وزیر ارتباطات در توییتر خود هزینه ساخت ماهوارههای ظفر یک و دو را کمتر از دو میلیون یورو اعلام کرده است. به گفته جهرمی عمر مفید این ماهوارهها دو و نیم سال است و ارزش عکسهای ارسالی توسط ظفر در حدود ۱۰ میلیون یورو محاسبه شده است.
ابتدای بهمن ماه و در مراسم تحویل دو ماهواره ظفر ۱و۲ به سازمان فضایی کشور مرتضی براری، معاون وزیر ارتباطات و رئیس این سازمان در مورد ساخت ۲ مدل از ظفر اعلام کرد که برای این از ماهواره ظفر دو نمونه ساخته شده که در صورت قرار نگرفتن ماهواره ظفر ۱ در مدار، ظفر ۲ بلافاصله برای پرتاب و قرار گیری در مدار آماده شود.
ماهواره ظفر دومین تلاش دولت دوازدهم برای ارسال ماهواره به فضا است. سال گذشته نیز ماهواره «پیام» توسط وزارت ارتباطات برای ارسال به فضا آماده شد که ارسال و قرار گرفتن آن در مدار موفقیتآمیز نبود.
آنطور که وزیر ارتباطات چندی پیش در توییت خود اعلام کرده بود به جز ماهواره ظفر ۱، ۵ ماهواره دیگر(ظفر۲،ناهید۱و۲،پارس ۱و۲) در صف پرتاب به فضا قرار دارند.