skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

ماهواره «ظفر» در غیاب وزارت دفاع به سازمان فضایی تحویل داده شد

تحریریه پیوست

۲۹ دی ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸

صبح امروز (۲۹ دی) ماهواره ظفر بعد از پشت سر گذاشتن تست‌های نهایی راهی پایگاه فضایی برای طی کردن مراحل پرتاب شد. به گزارش پیوست، مراسم تحویل این ماهواره برای قرار گرفتن در ماهواره‌بر «سیمرغ» در غیاب وزیران ارتباطات و فناوری اطلاعات، دفاع و علوم صورت گرفت.

از سوی دیگر برخلاف روند‌های پیشین در این زمینه، ماهواره ظفر به جای تحویل به مسئولان وزارت دفاع برای پرتاب به سازمان فضایی کشور تحویل داده شد. در این مراسم رئیس سازمان فضایی کشور در مورد ساخت ظفر ۱ و ۲ توضیح داد که از این ماهواره دو نمونه ساخته شده که در صورت قرار نگرفتن ماهواره ظفر ۱ در مدار، ظفر ۲ بلافاصله برای پرتاب و قرار گیری در مدار آماده شود. همچنین در این مراسم رئیس سازمان فضایی کشور در پاسخ به پیوست در مورد سرنوشت ماهواره «پیام» که سال گذشته در مدار قرار نگرفت خبر از شروع کار تحقیقاتی جدید به کمک دانشگاه امیر‌کبیر برای ساخت یک ماهواره با فناوری پیشرفته را داد. او در این زمینه به پیوست گفت:‌« در پروژه پرتاب ماهواره پیام توفیق نداشتیم که حالا با کمک تیم دانشگاه صنعتی امیر‌کبیر قرار است روی ساخت ماهواره‌ای با فناوری جدید کار کنیم.»

در صورت قرار نگرفتن ظفر ۱ در مدار،ظفر ۲ پرتاب میشود

ماهواره ظفر۱ و ۲ که به سفارش سازمان فضایی از سوی محققان و دانشمندان فضایی دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شده یک ماهواره تحقیقاتی تصویربرداری به صورت زمان واقعی و ذخیره اطلاعات، ذخیره و ارسال پیام و نیز ارتباط صوتی یک طرفه بین دو کاربر است. این ماهواره قرار است در مدار LEO  با باند فرکانس S&F قرار بگیرد. در مراسم تحویل این ماهواره به سازمان فضایی،مرتضی براری، معاون وزیر ارتباطات و رئیس این سازمان اعلام کرد که برای این از ماهواره ظفر دو نمونه ساخته شده که در صورت قرار نگرفتن ماهواره ظفر ۱ در مدار، ظفر ۲ بلافاصله برای پرتاب و قرار گیری در مدار آماده شود.

برای این از ماهواره ظفر دو نمونه ساخته شده که در صورت قرار نگرفتن ماهواره ظفر ۱ در مدار، ظفر ۲ بلافاصله برای پرتاب و قرار گیری در مدار آماده شود. این کار به کاهش نگرانی جامعه کمک می‌کند.
مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی کشور

او در این زمینه توضیح داد: «ظفر ۱ و ۲ ماهوارهای یکسان هستند. در طول مسیر طراحی ساخت ظفر یک به فناوری با دقت بالا دست پیدا کردیم و در این زمینه متناسب با نقشه راهمان یک ماهواره ظفر ۱ با دقت تصویربرداری ۲۵ متر و ظفر ۲ با دقت تصویربرداری ۱۶ متر طراحی شداو در ادامه گفت: «مسیر توسعه فناوری فضای مسیر پیچیدهای است که در حین طی کردن آن تجارب خوبی را هم میتوان کسب کرد. در تلاش هستیم که ماهواره ظفر ۱ با کمک ماهواره بر ایرانی در مدار قرار بگیرد؛ اما اگر به هر دلیلی این اتفاق رخ نداد ظفر ۲ بلافاصله برای پرتاب آماده خواهد شداو تاکید میکند که این سیاست برای کاهش نگرانی جامعه در نظر گرفته شده است.

براری  همچنین در پاسخ به سوال هزینه صرف شده برای این ماهواره هم اعلام کرد: «هزینهزیادی در این زمینه صورت نگرفته امااطلاعرسانیهای لازم صورت خواهد گرفت
آنطور که در مراسط تحویل این دو ماهواره به سازمان فضایی کشور عنوان شد وظیفه این ماهوارهها تهیه نقشههایی در زمینه کاربری اراضی، پایش توسعه شهری، مرز پهنههای کشاورزی، پایش تغییرات در عرضههای طبیعی و جنگلی، پهنههابندی و پایش تغییرات دریاچههای دائمی و فصلی، شناسایی مناطق تخریب شده بعد از بحران در نواحی شهری، بهروزرسانی نقشههای ساختاری ( شناسایی گسلها، چینها و …) است.

ماهواره پیام بهروزرسانی میشود

اواسط مهر ماه سال جاری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته جهانی فضا اعلام کرده بود که سه ماهواره ظفر، ناهید ۱ و پارس ۱ تا سه ماه دیگر برای پرتاب به فضا آماده خواهند شد و حالا آنطور که رئیس سازمان فضایی کشور به پیوست اعلام میکند گویا پرتاب این ماهوارهها با تاخیر همراه شده است. او در این مورد به پیوست گفت: «یکی از این ماهوارهها که ظفر بود، برای پرتاب امروز تحویل داده شده و کارهای ساخت ماهواره ناهید۱هم کامل و ساخت ماهوارهبر آن در حال پیگیری است. همچنین کارهای ساخت ماهواره پارس ۱ هم تا دو ماه آینده تمام و بعد از انجام تستهای لازم برای سازگاری با ماهوارهبر تحویل داده خواهد شد

اما در بین ماهوارههای ساخت ایران، ماهواره «پیام» بعد از قرار نگرفتن در مدار از سال گذشته مورد توجه بسیاری از رسانههای داخلی و حتی خارجی قرار گرفت. در همان زمان بعد از پرتاب ناموفق این ماهواره به فضا وزیر ارتباطات گفته بود: «در مدار قرار نگرفتن ماهواره پیام یک شکست نبود؛ بلکه یک موفقیت کامل بود. این ماهواره تا ۳ سال دیگر با قدرتی ۴۰ برابر نسخه اول آن به فضا پرتاب خواهد شد 

حالا هم رئیس سازمان فضایی کشور در پاسخ به پیوست در مورد سرنوشت «پیام» که ماهواره‌ای با ماموریت تصویربرداری از اراضی و اندازهگیری از تشعشعات فضایی بوده اعلام میکند که قرار است تیم ساخت این ماهواره روی یک ماهواره جدید با فناوری بالا کار کند. او در این مورد به پیوست توضیح داد: «این هفته شاهد عقد قرار داد با دانشگاه صنعتی امیرکبیر خواهیم بود تا کار ساخت یک ماهواره با فناوری بالا را شروع کنیمبه گفته او این ماهواره که در آینده نزدیک تکمیل و تحویل آن برای پرتاب تمام خواهد شد یکی از ماهوارههای مهم ایرانی است که برای ساخت آن از فناوریهای پیشرفته استفاده شده است. 

http://pvst.ir/7a7

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو