مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۴ آذر ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۳ دی ۱۳۹۹
شهرداری برای تولید سنسورهای هوشمند و اجرای بخشی از پروژههای تعریف شده در برنامه شهر هوشمند نیازمند تولیدکننده داخلی است.
به گزارش پیوست، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران در پنجمین صبحانه بیستونی سازمان نظام صنفی رایانهای با اعلام این نیاز در جمع نمایندگان بخش خصوصی گفت: «تولید سنسورهای مورد نیاز برای هوشمندی شهر برای شهرداری اهمیت زیادی دارد؛ اما در حالحاضر به دلیل افزایش نرخ ارز و مساله تحریمها وارد کردن هر یک از این سنسورها بیش از ۱۰۰ یورو هزینه خواهد داشت، به همین خاطر تولید داخلی آن بسیار به صرفه خواهد بود.»
محمد فرجود با اشاره به برنامه شهرداری برای باز کردن دادههای در اختیار این نهاد اعلام کرد: «برای اینکه بدانیم کدام دادهها را میتوانیم باز کنیم پیش نویس سند حکمرانی داده شهرداری تهران را تدوین کردهایم و به زودی به شورای عالی سیاستگذاری آمار شهرداری ارائه میشود.» به گفته او با تصویب این سند تکلیف بسیاری از دادهها مشخص میشود و دیگر نگرانی بابت آزاد کردن داده وجود نخواهد داشت.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران در ادامه توضیح داد: «از انتهای سال ۹۶ وظیفه راهبردی شهرهوشمند به این سازمان محول شده و از ابتدای ۹۷ برنامهریزی برای آن آغاز شده است.» براساس اظهارات او امسال اولین سال برنامه است و تا سال گذشته برنامه شهر هوشمند در فاز پایلوت قرار داشت. فاز اول برنامه شهر هوشمند تا پایان سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت.
فرجود تاکید کرد که سازمان فناوری اطلاعات یکسال درگیر آمادهسازی زیرساخت برای ارائه سرویسهای شهرهوشمند مانند «تهران من» بوده و در سال ۹۹ تمرکز این سازمان روی ارائه سرویسها نوین شهری خواهد بود.
در این جلسه فرهاد توکل، کارشناس ارشد مرکز و دبیرخانه تهران هوشمند هم در خصوص دادههایی که روزانه در شهر تهران تولید و پردازش میشود گفت: «در حال حاضر روزانه ۱۰ ترابایت تولید داده، ۲۵ میلیون تراکنش تبادل داده و ۹ میلیون پردازش تصویر در شهرداری تهران انجام میشود. تولید این میزان داده نیازمند سازوکاری برای مدیریت آن است.»
او در ادامه با اشاره به نتایجی که تاکنون در پروژه شهرهوشمند به دست آمده ادامه داد: «پلتفرم «تهران من» در حالحاضر دو و نیم میلیون کاربر به خود اختصاص داده است. از همین رو به دلیل میزان اتصال بالای مردم به این پلتفرم شهرداری تبدیل به یکی از برترینهای دنیا در این حوزه شده است.» او با اشاره به سرویسها و دادههایی که در اختیار کسبوکارها قرار میگیرد گفت: «در حال حاضر API حدود ۶۰ سرویس در اختیار کسبوکارها قرار گرفته است و با توجه به بازخوردهایی که از کسبوکارها به دست ما رسیده قرار است API سرویسها براساس نیاز آنها باز شود.»
طبق گفته توکل شهرداری تاکنون توانسته ۱۵ هزار پارکینگ حاشیهای را در منطقه ۲ فعال کند و قرار است ۳۷ هزار پارکینگ در مرکز تهران نیز به این طرح افزوده شود. او با اشاره به طرح دوچرخه اشتراکی که هماکنون با برند بیدود فعالیت میکند کفت: «در حال حاضر ۲۰۰ هزار کاربر دوچرخههای بیدود در تهران هستند. ما مشتاق حضور شرکتهای بخش خصوصی در این بخش هستیم.»
کارشناس ارشد مرکز و دبیرخانه تهران هوشمند اعلام کرد که پروژه امضای الکترونیکی هم از دیگر پروژههایی است که به زودی در شهرداری تهران اجرایی میشود و روی سامانههای پرکاربرد مانند سامانه معملات مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
توکل با اشاره به دیگر پروژههایی که برای اجرای آن برنامهریزی صورت گرفته است گفت:«سامانه جامع پرداخت خرد شهری و پرداخت الکترونیکی کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از جمله برنامههای مرتبط با شهر هوشمند است که در دستور کار شهرداری قرار دارد. یکی دیگر از پروژههایی که قرار است از سوی شهرداری در راستای هوشمندسازی شهر تهران اجرایی شود پروژه هوشمندسازی علائم و المانهای شهری است که اجرای آن نیازمند مشارکت بخش خصوصی است.»