skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

وزیر ارتباطات: کاربران می‌توانند کیفیت شبکه را رصد کنند

تحریریه پیوست

۲ شهریور ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام می‌کند که به زودی کاربران از طریق یک اپلیکیشن امکان دسترسی به وضعیت کیفیت شبکه ارتباطی در سراسر کشور را خواهند داشت.

محمدجواد آذری جهرمی در گفت‌وگو با پیوست ضمن اعلام این خبر گفت:‌ «مدام و در لحظه در حال پایش منطقه به منطقه کیفیت شبکه هستم. یکی از نکات مهمی که در این دوره پایه‌ریزی کرده‌ایم این است که شرایطی فراهم کنیم که مردم در قالب یک اپلیکیشن روی گوشی‌های تلفن‌همراه کیفیت شبکه ارتباطی سراسر کشور را مشاهده و با یکدیگر مقایسه کنند. با اینکار به عنوان یک کاربر می‌توانید در جریان باشید که در نقطه‌ای که حالا در آن قرار گرفته‌اید کیفیت اپراتورها چگونه است.»

او در ادامه افزود: «این کار را تبدیل به محصولی کرده‌ایم که می‌خواهیم به عنوان یک داشبورد به مردم عرضه کنیم. اینکه من بتوانم موضوع قیمت و کیفیت اینترنت را از طریق سازمان تنظیم به صورت شفاف در اختیار مردم بگذارم برایم مهم است.» آنطور که جهرمی اعلام می‌کند این اپلیکیشن برای دسترسی به وضعیت شبکه ارتباطی کشور به زودی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

فیلترینگ تلگرام عامل اختلال اینترنت

براساس آمار اعلام شده توسط شرکت ارتباطات زیرساخت، ظرفیت انتقال شبکه داخل به بیش از ۲۰ ترابیت بر ثانیه رسیده و ظرفیت لایه سه به بالا بیش از ۱۰ ترابیت بر ثانیه گزارش شده است. ظرفیت در حوزه بین‌الملل نیز حدود ۲/۲ ترابیت بر ثانیه است که این میزان در ابتدای شروع کار محمد جواد آذری جهرمی به عنوان وزیر ارتباطات ۲/۱ ترابیت بر ثانیه بوده است.

جهرمی با اتکا به این آمار مدعی است که زیرساخت‌های شبکه ارتباطی کشور در دوسال گذشته رشد قابل توجه‌ای داشته است. این ادعا در حالی از سوی وزیر ارتباطات مطرح می‌شود که کاربران در چند ماه گذشته نسبت به کاهش و سرعت و اختلال در شبکه اینترنت انتقاد‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی مطرح کرده‌اند. وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال پیوست که چرا با توجه به افزایش میزان پهنای باند و بهبود کیفیت شبکه ارتباطی کاربران همچنان تجربه خوبی در استفاده از سرویس‌ اینترنت خود ندارند گفت:‌ «این اتفاق به خاطر فیلترینگ تلگرام رخ می‌دهد. وقتی کاربران شبکه‌های اجتماعی مورد استفاده‌شان در دسترس‌شان بود و از آن استفاده می‌کردند هیچ نیازی به استفاده ابزارهای دور زدن فیلترینگ نداشتند و مشکلی هم در سرویس اینترنت خود احساس نمی‌کردند.» او در ادامه اعلام می‌کند: «امروز تجربه شما و کیفیتی که از اینترنت انتظار دارید در زمانی است که فیلترشکن شما روشن است تا به شبکه‌های اجتماعی دسترسی داشته باشید. در اینجا ما دیگر مقصر نیستیم چون شاخص‌های کیفی شبکه سرجای خودش است. نه تنها در شاخص‌های کیفی شبکه افتی نشان داده نمی‌شود؛ بلکه نماینگر رشد است.»

اشتباهات زیرساخت و اختلال در اینترنت

درحالی وزیر ارتباطات اختلال و کاهش کیفیت سرعت اینترنت کاربران را فیلترینگ تلگرام ارتباط می‌دهد که در چند ماه گذشته اختلال در شبکه زیرساخت نیز باعث کاهش و گاهی قعطی سرویس اینترنت کاربران شده است. برای نمونه عصر جمعه گذشته (۱ شهریور) برای حدود یک ساعت دسترسی به برخی درگاه‌های بانکی و همچنین شبکه‌های اجتماعی نظری اینستاگرام، تلگرام و توئیتر غیر ممکن بود و برخی از کاربران نیز اعلام می‌کردند که امکان استفاده آنها از فیلتر شکن در این ساعات امکان‌پذیر نبوده است.

بعد از برطرف شدن این اختلال‌ها حساب توئیتری سرویس ابری «ابر آروان» با منتشر کردن تصویری از وضیعت شبکه ارتباطات زیرساخت در ساعات قطعی( ۱۹تا ۲۰:۱۸) اعلام کرد که اختلال در شبکه بسیار وسیع بوده و امکان دسترسی به بسیاری از دیتاسنترهای داخلی نیز فراهم نبوده است.

در نهایت نیز نایب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در توییتی اعلام کرد که دلیل اختلال در شبکه اینترنت کشور در به  تنظیم default route ازسوی یک تامین کننده بین‌الملل و نیز اشکالاتی در تنظیمات گذرگاه بین‌الملل زیرساخت،  به وجود آمده است.

بعد از این توییت هم وزیر ارتباطات در توییتی دیگر ضمن تاکید این موضوع که اختلال در شبکه ارتباطی کشور به دلیل تعلل شرکت ارتباطات زیرساخت بود از تنبیه هیات مدیره و مدیران زیرساخت  با حذف کارانه‌شان خبر داد.

در حالی جهرمی از برخورد با مدیران شرکت‌ ارتباطات زیرساخت می‌گوید که هنوز خبری از گزارش رگولاتوری برای اختلال‌های ماه گذشته و اعلام میزان پرداخت خسارت زیرساخت به شرکت‌های اینترنتی که ماه گذشته وزیر ارتباطات وعده آن را داده بود منتشر نشده است.

این اولین بار نیست که اختلال در شبکه ارتباطات زیرساخت یا مشکل در مدیریت این شرکت باعث اختلال در سرویس‌های اینترنتی کاربران می‌شود. اردیبهشت ماه سال جاری نیز بعد از ۲ ماه اختلال در شبکه اینترنت کشور وزیر ارتباطات در گفت‌وگو با پیوست ضمن اعلام اینکه این اختلال‌ها ربطی به مشکل زیرساخت برای تامین پهنای باند نداشته اعلام کرده بود که این اختلال به خاطر یک ناهماهنگی در زیرساخت برای تمدید خرید پهنای باند کشور بوده که برای مدت کوتاهی به قطع و وصل در شبکه اینترنت ختم شده است. در همان زمان جهرمی اعلام کرد که  از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خواسته که با شرکت زیرساخت به دلیل مشکل به وجود آمده برخورد کند. همچنین او از زیرساخت خواسته بود تا بیشتر در مورد موضوعات مربوط به این شرکت شفاف باشد.

* نسخه کامل گفت‌وگو با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را در شماره ۷۱ پیوست بخوانید.

http://pvst.ir/64s

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو