skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

نوبیتکس و اکسیر پس از یک سال رفع فیلتر شدند؛ بازگشت رمز‌ارزی‌ها

تحریریه پیوست

۷ خرداد ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

رفع فیلتر شدن دو پلتفرم خرید و فروش رمزارز در هفته گذشته، بار دیگر موضوع بررسی دلیل فیلتر شدن کسب‌وکارهای نوپا را بر سر زبان‌ها انداخت.
به گزارش پیوست، پلتفرم‌های اکسیر و نوبیتکس فعال در حوزه مبادلات رمز ارز که اردیبهشت ماه سال گذشته به دلیل بخشنامه صادر شده بانک مرکزی در دی ماه سال ۹۶، فیلتر شدند تقریبا یک سال پس از فیلتر شدنشان ابتدای خرداد ماه رفع فیلتر شدند. صدور این بخشنامه که فقط بانک‌ها و صرافی‌ها را از فعالیت در حوزه رمزارز منع کرده بود در آن زمان موجب شد برای یک دوره‌ فعالیت استارت‌آپ‌ها در این حوزه را نیز تحت شعاع قرار دهد و در نهایت موجب فیلتر برخی از آنها شود.

هم‌بنیان‌گذار نوبیتکس در مورد جزییات فیلتر شدن این پلتفرم به پیوست می‌گوید: «ما همان زمان با کمک وکیلی که معاونت علمی ریاست جمهوری به ما معرفی کرد اقداماتی را انجام دادیم و همان زمان نیز وکیل ما اعلام کرد که بخشنامه صادر شده مشمول کسب‌وکارهایی مانند ما نمی‌شود اما تمام این فعالیت‌ها موجب رفع فیلتر ما نشد.» 
امیرحسین راد می‌افزاید: «دلیل فیلتر شدن نوبتکس را با استناد به بخشنامه بانک مرکزی، فاقد مجوز بودن کسب‌وکار ما عنوان کردند. این در شرایطی است که هنوز هیچ مجوزی برای فعالیت‌های مشابه ما وجود نداشت.»

هر چند پس از گذشت مدتی با رویکرد مثبتی که بانک مرکزی به رمزارز نشان داد استارت‌آپ‌های دیگر در این حوزه فیلتر نشدند؛ اما همین اقدام بانک مرکزی نتوانست آنهایی را که فیلتر شده بودند را رفع فیلتر کند. به گونه‌ای که اکسیر در بهمن ماه گذشته در همایش «بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت» جایزه استارت‌آپ برتر را در شرایطی دریافت کرد که هنوز فیلتر بود.

ناشناخته بودن فعالیت و سکوت قانون

در بسیاری از مواقع فیلتر کسب‌وکارهای نوپا به دلیل ناشناخته بودن بستر فعالیتشان و سکوت قانون در آن خصوص صورت می‌گیرد. شاید به همین دلیل است که حاضران در جلسه انجمن فین‌تک با معاون فضای مجازی دادستانی (جلسه ای که منجر به رفع فیلتر این دو پلتفرم در حوزه رمزارز شد)  از جواد جاویدنیا نقل می‌کنند که قرار شده تا تدوین نشدن قانون مشخص برای حوزه ای  فیلتر کسب و کارهای فعال در آن حوزه به دلیل نداشتن مجوز، به شرط منتشر نکردن محتوای مجرمانه در پلتفرم‌ها ، از دستور کار کمیته تعیین مصادیق مجرمانه خارج شود.»

شاید همین گفته بخش عمده‌ای از کسب‌وکارها را از خطر فیلتر شدن نجات دهد. فیلتری که نه تنها موجب کم شدن کاربران آنها نمی‌شود بلکه موجب می‌شود فعالیت‌ها به بخش زیرزمینی و غیر شفاف کشیده شود.

احسان قاضی‌زاده هم‌بنیان گذار و مدیر عملیات اکسیر در مورد اثرات فیلترینگ بر این نوع کسب‌وکار به پیوست می‌گوید: «در دوره یک ساله فیلتر پلتفرم اکسیر نه تنها از تعداد کاربران ما کاسته نشد بلکه به خاطر تغییراتی که در این دوره زمانی روی قیمت بیت‌کوین ایجاد شد ثبت‌نام در پلتفرم افزایش یافت و ما در نهایت تیم احراز هویت خود را افزایش دادیم.»

او با اشاره به اینکه پلتفرم‌هایی مانند اکسیر امکان فعالیت شفاف را فراهم می‌کنند می‌افزاید: «در این پلتفرم بدون حضور شخص سوم افراد درخواست خود را ثبت می‌کنند و به صورت خودکار خرید و فروش انجام می‌شود. این فرایند بسیار امن‌تر و شفاف‌تر از شرایطی است که افراد برای خرید به صورت حضوری اقدام کنند و پول را کارت به کارت کنند.»

او معتقد است: «اگر پلتفرم‌هایی مانند ما فعالیت نکنند خیلی طبیعی است که فعالیت مردم در حوزه رمزارز زیرزمینی شود و مردم به سمت استفاده از پلتفرم‌های خارجی بروند. این در حالی‌ است که ما می‌توانیم این فعالیت‌ها را شفاف کنیم و در صورت نیاز با بخش دولتی همکاری کنیم.»

قاضی‌زاده به قطع دسترسی کاربران ایرانی به «بیت‌رکس» (صرافی بین‌المللی رمزارز) و بلوکه شدن پول آنها اشاره می‌کند و می‌گوید: «فعال نبودن پلتفرم‌هایی مانند ما موجب می‌شود که پول این افراد به سمت پلتفرم‌های خارجی برود، حال فرض کنید که «لوکال‌بیت‌کوینز» نیز پول افراد را بلوکه کند و در این میان هیچ‌کس جوابگو نخواهد بود.»

نتیجه‌بخش بودن برگزاری جلسه انجمن فین‌تک با معاون فضای مجازی دادستان موجب شده تا انجمن فین‌تک برگزاری مرتب جلسات برای رفع مشکلات حقوقی فین‌تک‌ها را در دستور کار خود بگذارد. مهدی عبادی دبیر انجمن فین‌تک در این خصوص به پیوست گفت: « اولین جلسه انجمن فین‌تک با معاون فضای مجازی دادستان برگزار شد و آن جلسه منجر به رفع فیلتر این دو پلتفرم شد ما تصمیم داریم تا برای رفع چالش‌های حقوقی کسب و کارهای فین‌تک به صورت دوره‌ای و مرتب با معاون دادستان جلساتی برگزار کنیم.»

http://pvst.ir/5yg

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو