وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۱۹ اسفند ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۰ دی ۱۳۹۹
صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای برنامه تمرکززدایی خود و با هدف حمایت از کسبوکارهای نوپا، با امضای تفاهمنامهای، ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات و ۷۰۰ میلیارد تومان خط اعتباری به ۱۲ صندوق پژوهش و فناوری اعطا کرد.
به گزارش پیوست، علی وحدت، رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در مراسم رونمایی از برنامه همکاری این صندوق با صندوقهای پژوهش و فناوری اعلام کرد: « هدف از این همکاری با صندوقهای پژوهش و فناوری، افزایش تأثیرگذاری این دو نهاد در حوزه علم و فناوری و کمک به رشد و توسعه صنایع دانشبنیان است.»
او با یادآوری اینکه برنامه صندوق نوآوری و شکوفایی در دوره جدید، تمرکززدایی از این صندوق است گفت: «به دنبال استفاده از ابزارهای مالی موجود در کشور برای کوتاه کردن فرآیندهای موجود هستیم. صندوقهای پژوهش و فناوری یکی از بهترین ظرفیتها را در این حوزه داشتند.»
براساس اظهارت رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی تأمین مالی برای صندوقهای پژوهش و فناوری از طریق ارائه تسهیلات است و بحث سرمایهگذاری در مراحل بعدی اجرایی خواهد شد.
در این برنامه صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور حمایت از استارتآپها هم تفاهمنامهای را با صندوقهای پژوهش و فناوری امضا کرد که براساس آن تسهیلات و اعتبارات صندوق نوآوری از طریق این صندوقها به کسبوکارهای نوپا اعطا خواهد شد.
به گزارش پیوست، رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی مهمترین دستاورد این همکاری را تحت پوشش قرار گرفتن مجموعههایی همچون استارتآپها دانست و گفت: «این کسبوکارها لزوماً دانشبنیان نبودند و نمیتوانستند به صورت مستقیم با صندوق نوآوری و شکوفایی تعامل داشته باشند؛ اما با بستر فراهم شده در صندوقهای پژوهش و فناوری میتوانیم از آنها هم حمایت کنیم.»
پیشتر وحدت در نخستین نشست خبری خود به عنوان رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در خصوص برنامههای این صندوق در حمایت از شرکتهای استارتآپی اعلام کرده بود: «صندوق نوآوری و شکوفایی به دلیل اساسنامه خود به طور مستقیم نمیتواند به موضوع شرکتهای خلاق، استارتآپی و شرکتهای فناور مستقر در پارکها وارد شود. به همین دلیل از نهادهای واسطی همچون صندوقهای جسورانه و صندوقهای پژوهش و فناوری برای کمک به شرکتهای خلاق، فناور و استارتآپی استفاده میکند.»
در ادامه این مراسم منصور غلامی، وزیر علوم،تحقیقات و فناوری هم با تاکید بر اینکه تأثیرگذاری فعالیت صندوقهای پژوهش و فناوری با این همکاری افزایش خواهد یافت اعلام کرد: «برنامههای قبلی صندوقهای پژوهش و فناوری بازنگری شده و با نگاه آیندهنگرانه همراه شدهاند تا شاهد حرکات جدی در این حوزه باشیم.»
غلامی با اشاره به اینکه حمایت از ایدههای دانشبنیان نیاز به سرمایهگذاری ریسکپذیر دارد تاکید کرد که این ظرفیت در صندوقهای پژوهش و فناوری وجود دارد.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری هم به عنوان سخنران دیگر در این مراسم، با یادآوری اینکه یکی از تقاضاهای همیشگی صندوقهای پژوهش و فناوری، پیدا کردن جایگاه واقعی خود در اکوسیستم شرکتهای دانشبنیان و استارتآپی بوده اعلام کرد: «پول تنها عامل رشد این حوزه نیست و بیشتر از هر چیز در این بخش نیازمند ساختن اکوسیستم هستیم.»
او بیان اینکه رسیدن صندوقها به جایگاه فعلی، مسئولیتهای سنگینی دارد تاکید کرد: «پولی که در اختیار آنها برای رشد این حوزه قرار میگیرد پول نفت نیست. باید تمام کشور باور کند این صندوقها با روشهای جدید سرمایهگذاری، از اقتصاد دانشبنیان حمایت خواهند کرد.»
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با یادآوری اینکه قرار نیست صندوقهای پژوهش و فناوری، ضمانتهای سیستم سنتی مانند زمین و ملک را از این جوانان بگیرند ادامه داد: « دانش و آبرو تضمین فعالان دانشبنیان است. صندوقهای پژوهش و فناوری این مسئولیت متفاوت را مدنظر قرار دهند و بدانند این یک مسئولیت دو طرفه است؛ چرا که عدهای برای تحقق آن هزینه میدهند. صندوقها هم باید هزینه بدهند.»