skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

شبکه علمی ایران به شبکه علمی اروپا متصل شد

تحریریه پیوست

۷ اسفند ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

شبکه علمی ایران (شعا) به شبکه علمی اروپا (GEANT) متصل شده است.
به گزارش پیوست، سادینا آبایی، مدیرعامل سیمرغ سامانه که اپراتور شبکه عملی ایران است در نشست خبری خود با اعلام این خبر گفت: «در حال مذاکره با سایر اپراتورهای علمی دنیا هم هستیم تا شبکه ایران را به آنها متصل کنیم. این کاری است که هیچ تحریمی بر آن وجود ندارد.»

آبایی همچنین اعلام کرد پروژه شبکه علمی ایران از میان ۱۱۲۶ پروژه ارائه شده به اجلاس جهانی سران جامعه اطلاعاتی (WSIS) توانسته است بین ۶ کاندیدای جایزه نهایی باشد؛ که ۱۶ فروردین ماه سال آینده نتیجه برندگان آن اعلام می‌شود.

همچنین محمدحسن مقدم‌فر، مدیر اجرایی شبکه علمی ایران هم در این مراسم اعلام کرد تاکنون با ۲۰۰ دانشگاه و مرکز علمی کشور، قراداد اتصال به شبکه علمی امضا شده و عملیات اجرایی آن در حال انجام است. به گفته او این اپراتور اکنون می‌تواند در ۱۸ مرکز استان، به متقاضیان سرویس دهد و برای بقیه استان‌ها نیز تجهیزات تهیه شده و در حال نصب است. مقدم‌فر در ادامه گفت: «در حال حاضر ترافیک ما در سمت مشترک، حداقل ۵ گیگابیت بر ثانیه است که در سه مورد به ۱۰ گیگابیت بر ثانیه هم  رسیده است.» او هدف از ایجاد شبکه علمی را نه درآمدزایی برای شبکه‌ساز که ایجاد یک «اکوسیستم اقتصاد علم» دانست که براساس آن، داشته‌های علمی به اشتراک گذاشته شود و مراکز عملی بتوانند درآمدزایی داشته باشند. براساس اظهارات مقدم‌فر این اکوسیستم، ۷.۵ میلیون نفر مشترک خواهد داشت که این موضوع نشان می‌دهد فرصت زیادی برای کار و درآمدزایی وجود دارد.

مدیر اجرایی شبکه علمی ایران، محصول نهایی این شبکه را «عدالت آموزشی» دانست که با استفاده از آن می‌توان تبعیض علمی میان دانشگاه‌ها مختلف و شهرهای گوناگون ایران را از میان برد.

شبکه علمی کشور در سال ۷۷ برای اولین بار با حدود ۲۵۰ نقطه مشترک دانشگاهی عمدتاً در شهر تهران به وجود آمد؛ اما با توجه به نیاز روزافزون دانشگاه هاو موسسات تحقیقاتی به شبکه علمی مستقل، از سال ۹۴ سازمان پژوهش های علمی وصنعتی کشور دست اندر کار ایجاد این شبکه با قابلیت اتصال به سایر شبکه های معتبر علمی شد. در نهایت نیز در سال ۹۶ بهره‌برداری از دوره سوم شبکه علمی ایران (شعا) در تهران آغاز شد. اپراتور اجرای این شبکه، ارتباط میان مراکز علمی، آموزشی، پژوهشی و حوزه‌های علمیه سراسر کشور را تأمین می‌کند و بدین ترتیب این مراکز می‌توانند ارتباطات علمی میان یکدیگر را به صورت مستقیم برقرار کنند.

http://pvst.ir/5t6

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو