skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

جزئیات «برنامه نوآفرین» منتشر می‌شود

تحریریه پیوست

۳ مهر ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

در راستای برنامه‌های وزارت ارتباطات برای حمایت از کسب‌وکارهای نوپا، نوآور و کارآفرین حوزه فناوری اطلاعات، جزئیات «برنامه نوآفرین» در قالب ۱۲ بسته تا پایان هفته جاری منتشر خواهد شد. امیر ناظمی، عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات، در گفت‌وگو با پیوست ضمن اعلام این خبر در مورد هدف طراحی این برنامه می‌گوید‌:‌ «با توجه به تغییر رویکرد سازمان فناوری اطلاعات ایران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه سیاستگداری و هدایت کسب‌وکارهای نوپا، ۱۲ بسته مجزا در قالب نوآفرین اجرا می‌شوند تا نهایتا منجر به ثروت آفرینی و افزایش سهم این بخش در GDP کل کشور شوند.» براساس اظهارات ناظمی، توسعه‌ سرمایه‌گذاری‌های جسورانه به عنوان موتور محرک در شکل‌گیری اکوسیستم نوآوری، تسهیل مکان استقرار با تاکید بر مکان‌های مشترک همکاری و فضاهای کار اشتراکی، استفاده از مشوق‌های دولتی، بهبود تعاملات ملی و بین‌المللی شامل شرکت در رویدادها، نمایشگاه‌ها و همایشها از محورهای اصلی این برنامه هستند.

 او در توضیح بسته‌های حمایتی طرح نو‌آفرین می‌افزاید:‌ «توسعه اکوسیستم نوآوری از طریق تقویت هر یک از اعضای اکوسیستم و تقویت ارتباطات میان آنها یکی از بسته‌های اصلی این برنامه حمایتی است. به همین منظور تفاهم‌نامه‌هایی با هدف ساماندهی ورود بخش دولتی و شبه‌دولتی با سازمان‌ها و دستگاه‌های فعال، دارای توانمندی و منابع مناسب تدوین شده است. این تفاهم‌نامه‌ها تقاضای ورود این بخش‌ها را در قالب برنامه‌های مشترک زمینه‌سازی می‌کنند. علاوه بر این باید کارگزارانی ملی ایجاد شوند تا شکل‌دهی به اکوسیستم نوآوری را با تمرکز بر اصول آمایش در سطح ملی و با توزیع مناسب جغرافیایی هدف قرار ‌دهند.»

بنا بر گفته‌های ناظمی، یکی دیگر از بسته‌های برنامه نوآفرین به تسری خدمات و مزایای دانش‌بنیان‌ها به استارت‌آپ‌ها اختصاص دارد. او در این خصوص تاکید می‌کند:‌ «به دلیل تشابه برخی از شرکت‌های نوپا با شرکت‌های دانش‌بنیان، طی همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در صورتی که یک شرکت نوپا به عنوان «دانش‌بنیان نوپای نوع۲» شناخته شود، از تمامی ویژگی‌های دانش‌بنیان، به جز معافیت مالیاتی برخوردار می‌شود.»

اما صدور پروانه‌های بهره‌برداری کوتاه مدت (دوساله) یکی دیگر از بسته‌های این برنامه است. عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات در توضیح این بسته نیز می‌گوید:‌ «از آنجایی که عدم صدور پروانه‌های بهره‌برداری برای شرکت‌های نوپا آنها را با مشکلاتی روبه‌رو می‌کند، در توافق‌نامه وزارت صنعت و معدن و تجارت با وزارت ارتباطات و با نمایندگی سازمان فناوری اطلاعات ایران پروانه‌های بهره‌برداری موقت و آزمایشی به منظور بهره‌مندی از بخشی از مشوق‌ها برای شرکت‌های نوپا و با شرایط بسیار ساده‌تر فراهم می‌شود.»

 ناظمی با اعلام این که در این بسته‌ها به یکی از مشکلات اساسی شرکت‌های استارت‌آپی یعنی معضل بیمه آن‌ها نیز توجه شده است می‌افزاید: «در راستای حمایت بیمه‌ای نیز موانع بیمه‌ای در تفاهم‌نامه مشترک با سازمان تامین اجتماعی برداشته می‌شود. همچنین خروج قراردادهای فاقد رابطه‌ مزدبگیری از شمول قانون تامین اجتماعی برای دانشجویان، به‌رسمیت شناخته شدن قراردادهای دورکاری، به‌رسمیت شناختن فضاهای کار اشتراکی از جمله اقداماتی هستند که در این راستا باید انجام شوند.»

براساس گفته‌های او در زمینه شرکت‌های سرمایه‌گذاری جسورانه نیز که از پیشرانان اکوسیستم استارتاپی هستند آیین‌نامه‌ای برای همکاری با آنها در حال تدوین است.  ناظمی تاکید می‌کند که تشکیل کمیته‌ سرمایه‌گذاری جسورانه و مجوز تخصیص وجوه اداره‌شده به سرمایه‌گذاری جسورانه از دیگر محورهای این بسته حمایتی هستند.

استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد به عنوان نماینده‌ شرکت‌های نوپا هم از دیگر بسته‌های حمایتی طرح نوآفرین است که در راستای تضمین حکمرانی مناسب و تشویق شرکت‌های نوپا به شفافیت و رسمی‌سازی این کسب‌وکارها در نظر گرفته شده است. بنا بر توضیحات ناظمی، آیین‌نامه‌ای که با همکاری سازمان نظام صنفی رایانه ایران (نصر) به منظور عضویت این شرکت‌ها و گروه‌ها در سازمان نصر تدوین شده هم همین راستا بوده است.

برنامه نوآفرین بسته حمایتی در زمینه تنظیم مقررات استارت‌آپ‌ها نیز در نظر گرفته است. امیر ناظمی، در توضیح این بسته می‌گوید:‌ «براساس این بسته به جای اعطای مجوز به نوپاها، برای آن دسته از نوپاهایی که مقررات تنظیم‌شده را رعایت می‌کنند، مشوق‌هایی درنظر گرفته می‌شود. در مرحله‌ی بعد، با پایش فعالیت شرکت‌های نوپا، آن دسته از نوپاهایی که حقوق شهروندان را در زمینه‌های خاص رعایت نکنند، اخطارهایی داده خواهد شد، هر چند آن اخطارها تنها جنبه‌ی آگاه‌رسانی برای شهروندان را دارد.» او تصریح می‌کند که به منظور ارتقا مقررات‌گذاری، از رویکرد خود تنظیمی نیز بهره گرفته می‌شود تا شرکت‎ها یا افراد، مسئولیت عضویت و رفتارهای خود را به عهده بگیرند و حاکمیت هیچگونه مداخله‎ای در این امر نداشته باشد. عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات یادآور می‌شود که بخش پایانی برنامه نوآفرین به دو پیشنهاد برای مصوبه هیات دولت با عنوان آیین‌نامه طرح نوآفرین؛ حمایت از شرکت‌های نوپا در اقتصاد دیجیتال و همچنین پیشنهاد قانون اختصاص یافته است.

http://pvst.ir/5gh

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو