skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بررسی گوشی هواوی P30 Pro؛ جدال سنگین‌وزن‌ها

امید اعظمی عضو تحریریه

۲۶ خرداد ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۱۲ دقیقه

شماره ۶۸

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

سال ۲۰۱۹ در حالی شروع شد که یک شرکت بزرگ چینی با مشکلات زیادی دست‌و‌پنجه نرم می‌کرد. از طرفی ممنوعیت فعالیت و فروش در قدرتمند‌ترین کشور دنیا یعنی آمریکا حسابی ضرر مالی به ‌بار آورده بود و از سوی دیگر فشار‌های اتحادیه اروپا و در صدر آنها انگلیس، مبنی بر جلوگیری از نصب و راه‌اندازی تجهیزات و تکنولوژی ۵G به ‌اتهام دسترسی دولت چین به اطلاعات آنها، این فرضیه را پیش آورده بود که مبادا این مسائل باعث شود رقبا گوی سبقت را از آنها بربایند. اما با وجود چنین مشکلاتی، این شرکت بزرگ تسلیم زورگویی و فشار‌های خارجی نشد و به ‌تازگی IDC آماری منتشر کرد که نشان داد در سه ماه ابتدایی سال ۲۰۱۹ سهم شرکت هواوی از بازار فروش به ۱۷ درصد رسیده که این میزان بالاترین سهم این شرکت تاکنون بوده و این در حالی است که آنها حتی حق فروش در بازار بزرگ آمریکا را نیز نداشته‌اند.

همه این موارد حاکی از آن است که هواوی رشدی چشمگیر داشته و به موفقیت بزرگی در بازار فروش گوشی‌های هوشمند دست یافته است. حالا با تمام این اتفاقات، آخرین پرچمدار هواوی یعنی P30 Pro چند ماه قبل در مارس ۲۰۱۹ رونمایی شد و طی همان ماه به عرضه عمومی رسید. این گوشی غول‌پیکر که به ‌دلیل زوم ۵۰ برابری پریسکوپ هشت مگاپیکسلی‌اش سروصدای زیادی به پا کرد، مورد نقد و بررسی بسیاری از سایت‌ها و مجلات مهم قرار گرفت و با نظرات مثبت و منفی زیادی روبه‌رو شد. این گوشی پس از گذشت دو ماه، در شرایطی پرهیجان، توسط روابط‌عمومی هواوی در اختیار پیوست گذاشته شد تا به ‌صورت فشرده مورد بررسی قرار گیرد.

شرکت‌کننده‌ سنگین‌وزن

گوشی درون محفظه‌ای پلاستیکی‌شکل داخل گودی جعبه‌ سفیدرنگ قرار گرفته بود. با بیرون کشیدن گوشی از محفظه‌ پلاستیکی، طراحی آشنا و زیبای هواوی دیده می‌شود. چند باری که گوشی توی دست می‌‌چرخد و پشت و جلوی گوشی مورد بررسی قرار می‌گیرد، وزن زیاد گوشی جلب توجه می‌کند. برای درک بهتر سنگینی گوشی در جدول یک اندازه، ضخامت و باتری هواوی P30 Pro با سایر پرچمداران تازه معرفی‌شده در سال ۲۰۱۹ مقایسه شده است.
همان‌طور که در جدول مشاهده می‌کنید، P30 Pro با توجه به ابعاد، ضخامت و حجم باتری به نسبت رقبا وزن زیادی دارد و این مساله می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد. از طرفی اگر بیشتر زمان استفاده از گوشی آن را روی میز می‌گذارید، باید حتماً برای این گوشی قاب تهیه کنید. زیرا P30 Pro بدون قاب روی سطوح صاف مانند میز به شدت لق می‌زند که البته با توجه به بیرون‌زدگی قاب دوربین سه‌گانه کمی طبیعی است.

نیم میلی‌متر بیشتر به چه قیمت

همان‌طور که قبلاً ذکر شد دوربین سه‌گانه‌ دستگاه در گوشه‌ سمت چپ و بالای پنل پشتی درون قابی برآمده واقع شده و در کنار آن فلش دوگانه و حسگر سه‌بعدی TOF قرار گرفته است. زیر قاب دوربین‌ها عبارت لایکا و در همان راستا در قسمت پایین دستگاه عبارت هواوی، هر دو به صورت عمودی نوشته شده‌اند. در قسمت جلوی دستگاه نیز جز صفحه‌‌نمایش و بریدگی‌اش چیز دیگری وجود ندارد، با این تفاوت که درون بریدگی صفحه‌نمایش تنها دوربین سلفی قرار دارد و نه از سنسور‌ها و حسگر‌های تشخیص چهره خبری هست و نه حتی فضایی برای اسپیکر مکالمه و اسپیکر استریو تعبیه شده است. هواوی در اقدامی جالب و نوآورانه اسپیکر مکالمه را در زیر صفحه‌نمایش قرار داده است و صدای مکالمه از طریق ارتعاش صفحه‌نمایش به‌ گوش می‌رسد. هواوی اسم این نمایشگر را آکوستیک گذاشته است و فناوری به‌کاررفته در نمایشگر آکوستیک Bone Conduction نام دارد.

هواوی با این نوآوری و خلاقیت توانست جایی برای اسپیکر مکالمه پیدا کند اما با فدا کردن اسپیکر استریو، تنها برای داشتن بریدگی صفحه‌نمایش کوچک‌تر و صفحه‌نمایشی بزرگ‌تر، نه‌ تنها خلاقیت و نوآوری‌ خود را کمرنگ کرد بلکه یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های پرچمدارش را به‌ راحتی کنار گذاشت. این مساله برای کاربرانی که روی موسیقی حساسیت دارند چندان خوشایند نیست. از طرف دیگر اگر سری به پایین دستگاه بزنید، متوجه فقدان جک سه و نیم میلی‌متری هدفون خواهید شد. نبود اسپیکر استریو و جک هدفون به ‌طور همزمان تاثیر منفی زیادی روی آن دسته از کاربرانی می‌گذارد که دائماً در حال گوش دادن به موسیقی هستند. البته با نگاه انداختن به جدولی که در ابتدای این مطلب قرار گرفت و بررسی حجم باتری و ضخامت بدنه بین هواوی پی ۳۰ پرو و گلکسی‌اس ۱۰ پلاس، اصلاً دلیلی برای حذف جک هدفون پیدا نمی‌شود. با این وجود هواوی درون جعبه‌ پی ۳۰ پرو هدفونی مجهز به پورت تایپ C قرار داده که از کیفیت لازم برخوردار نیست و برای استفاده از هدفون باکیفیت شخصی، مجبور به خرید مبدل هستید. در بین اقلام حذف‌شده می‌توان به حسگر اثرانگشت نیز اشاره کرد که از آخرین عضو خانواده میت یعنی میت ۲۰ پرو حذف شد و به زیر صفحه‌نمایش آمد. انتقال حسگر اثرانگشت به زیر صفحه‌نمایش موجب کند شدن حسگر شده است و اختلاف سرعت عملکرد اثرانگشت به ‌خصوص هنگام ثبت آن بین Mate 20 و P30 و نسل‌های قبلی قویاً به چشم می‌آید.

بازنویسی قواعد عکاسی؟

این شعاری بود که هواوی برای جدیدترین پرچمدارش از سری P برگزید و سروصدای زیادی هم به‌ پا کرد. اما آیا واقعاً این شعار درخور این گوشی بوده است؟ جواب این سوال به این سادگی‌ها به ‌دست نمی‌آید. اگر بخواهیم با توجه به اعداد و ارقام در مورد دوربین این گوشی حرف بزنیم، پی ۳۰ پرو با کسب امتیاز بسیار بالای ۱۱۹، در بخش عکاسی دوربین اصلی در سایت DxOMARK، با اختلاف فاحش، از دیگر رقبا جلو زده و تقریباً هیچ حرفی برای گفتن باقی نگذاشته است. اما در بخش دوربین سلفی، با وجود لنز ۳۲ مگاپیکسلی، با امتیاز ۸۹، فاصله‌ زیادی با گلکسی‌اس ۱۰ پلاس و امتیاز ۹۶ آن دارد. در مجموع دوربین سه‌گانه، یا به اعتقاد خود هواوی دوربین چهارگانه‌ پی ۳۰ پرو، با امتیاز بالای ۱۱۲ به‌ طور مشترک با گلکسی‌اس ۱۰ ۵G رتبه اول را به خود اختصاص داده است. اما اگر اعداد و ارقام را کنار بگذاریم و به‌ سراغ عکاسی در دنیای واقعی برویم، موضوع کمی فرق خواهد داشت. از آنجا که ماه گذشته پرچمدار مدعی در حوزه‌ عکاسی یعنی گلکسی‌اس ۱۰ پلاس را مورد بررسی قرار دادیم و این ماه نیز هواوی پی ۳۰ پرو را در اختیار داریم، راحت‌تر می‌توانیم در مورد تفاوت عکاسی در این دو پرچمدار بحث کنیم.

پی ۳۰ پرو در محیط‌های تاریک و کم‌نور فوق‌العاده عمل می‌‌‌کند و بر کسی پوشیده نیست که گوشی‌های پرچمدار هواوی با باز نگه داشتن لنز به ‌مدت طولانی نور زیادی از محیط جذب می‌کنند و در نتیجه در محیط‌های تاریک یا کم‌نور عکس‌های به ‌مراتب روشن‌تری نسبت به سایر رقبا ثبت می‌کنند. البته گلکسی‌اس ۱۰ پلاس هم با آخرین آپدیتی که ارائه کرد، حالت عکاسی شب را به امکانات دوربین افزود که جای تحسین داشت و عکس‌های باکیفیت و نور مناسب را در محیط‌های تاریک ذخیره می‌کرد، اما همچنان هواوی با پی ۳۰ پرو در این مورد نسبت به دیگران برتری دارد. در مورد عکاسی روزمره نیز پی ۳۰ پرو به ‌لطف داشتن هوش مصنوعی قوی و هزاران سناریوی از پیش تعریف‌شده، به ‌طور تقریبی تمامی محیط‌ها و حالت‌های مختلف را هنگام عکاسی تشخیص می‌دهد و با توجه به آن فضا، تنظیمات و شرایط عکاسی در همان محیط را خودکار انجام می‌دهد و عکاسی از هر چیزی که فکرش را بکنید آسان‌تر می‌شود. اما قابلیتی که گلکسی‌اس ۱۰ پلاس با خود داشت و نبودش در هواوی پی ۳۰ پرو حس می‌شود، قابلیت تنظیم خودکار قاب و درجه دوربین نسبت به سوژه و افق است که برای کاربران عادی‌ای که عکاسی حرفه‌ای را نمی‌دانند مانند راهنمایی کاربلد و همیشه در اختیار عمل می‌کند و موجب ثبت عکس‌های حرفه‌ای توسط کاربرای عادی می‌شود. سرعت عکاسی در هواوی پی ۳۰ پرو نسبت به گلکسی‌اس ۱۰ پلاس کمتر است و پرچمدار مخوف سامسونگ با سرعت به ‌مراتب بالاتری نسبت به رقیب چینی خود اقدام به عکسبرداری و ذخیره‌سازی تصویر می‌کند. در بحث ضبط ویدئوی ۴K نیز هر دو پرچمدار به ‌خوبی و بی‌نقص عمل می‌کنند، اما هنگام تبدیل ویدئوی ۴K به ویدئوی با کیفیت FHD پی ۳۰ پرو مدت‌زمان زیادی را به این کار اختصاص می‌دهد، در حالی که اس ۱۰ پلاس تقریباً با نصف آن زمان کار تبدیل ویدئو را انجام می‌دهد.

تلسکوپ چینی

قابلیتی که هواوی شدیداً روی آن وقت گذاشته و تمامی تبلیغات پی ۳۰ پرو را حول محور آن تنظیم کرده بود، زوم ۵۰ برابری این پرچمدار است. هواوی در آخرین خانواده سری P از سه دوربین و یک حسگر سه‌بعدی استفاده کرده است. دوربین سه‌گانه‌ پی ۳۰ پرو شامل لنز فوق‌عریض ۲۰ مگاپیکسلی، لنز عریض ۴۰ مگاپیکسلی و دوربین پریسکوپی هشت مگاپیکسلی (دارای دو لنز تله‌فوتو ۸۰ و ۱۲۵ میلی‌متری) به‌ همراه حسگر سه‌بعدی TOF برای محاسبه‌ عمق سوژه است. گشودگی دریچه دیافراگم در این سه لنز به ترتیب ۲/۲، ۶/۱ و ۴/۳ است. حال باید دید دوربینی با این مشخصات و این تبلیغات گسترده تا چه حد توانسته ادعای خود را به اثبات برساند. حقیقت این است که دوربین پی ۳۰ پرو در مقایسه با تمامی پرچمداران حال حاضر زوم دو برابری، سه برابری و پنج برابری فوق‌العاده بهتری دارد. جزئیات، کیفیت و شفافیت در عکس‌های گرفته‌شده به ‌قدری بالاست که اگر عکس را شخص دیگری مشاهده کند، به ‌سختی می‌تواند تشخیص دهد که این عکس چند برابر زوم شده است. در مورد زوم ۱۰ برابری، مخصوصاً زوم ۵۰ برابری، باید گفت دیگر اینها بخش پروپاگاندا و زرق‌وبرق دادن برای جذب مخاطب محسوب می‌شود. این گوشی مخصوص عکاسان تولید نشده است. برای ستاره‌شناسان و شکارچیان نیست، برای کاربر عادی است.

کاربری که ممکن است از پنجره‌ اتاق کارش قصد داشته باشد از یک پرنده روی درخت عکاسی کند، یا عکاسی از فرزندانش حین بازی کردن در حیاط خانه و عکاسی از طبیعت در یک روز آخر هفته. اینها هیچ‌کدام نیاز به زوم ۱۰ برابری و ۵۰ برابری ندارد. در نهایت ذکر این مثال‌ها بدین خاطر است که وجود لنزی با این قابلیت زوم چندان کاربردی در گوشی‌های هوشمند ندارد، به ‌خصوص که هنگام تست این قابلیت چندان شگفت‌زده هم نشدیم. با زوم بیش از ۱۰ برابر، عکاسی به ‌شدت سخت می‌شود چرا که لرزش دست بسیار تاثیر می‌گذارد و حتماً نیازمند پایه عکاسی خواهید بود، درست مانند دوربین‌های حرفه‌ای عکاسی. از طرفی کیفیت تصاویر به‌ قدری افت می‌کند که جزئیات به‌ طور کامل از بین می‌رود و تنها می‌توان تشخیص داد سوژه عکاسی‌شده برای مثال انسان است، درخت است یا گربه. دوربین پی ۳۰ پرو قابلیت عکاسی و فیلمبرداری مطلوبی دارد و امکانات زیادی به کاربر ارائه می‌دهد. این پرچمدار به ‌طور حتم می‌تواند کاربر را بسیار راضی نگه دارد. اما شعار بازنویسی قواعد عکاسی کمی برای حالا زود است. شاید بعدها هواوی بتواند از این شعار به ‌شایستگی استفاده کند، اما هنوز برای گفتن این حرف زود است.

مثل همیشه متعهد

هواوی پی ۳۰ پرو به آخرین شماره اندروید یعنی اندروید ۹ مجهز شده که رابط کاربری اختصاصی هواوی EMUI 9.1 روی آن سوار است. رابط کاربری هواوی سرعت بالایی دارد و کاملاً روان است. لگ و اختلال عملکرد در این گوشی کمتر از هر گوشی دیگری به‌ چشم می‌خورد و به ‌معنی واقعی کلمه سریع است. در اجرای فیلم‌های باکیفیت و بازی‌های سنگین هیچ مشکلی ندارد و به‌ لطف پردازنده هفت نانومتری و سیستم مدیریت هوشمند میزان مصرف باتری کاملاً بهینه است،

به ‌طوری که بعد از یک روز استفاده مداوم و سنگین، نزدیک به ۳۰ درصد شارژ باقی می‌ماند. باتری ۴۲۰۰ میلی‌آمپر ساعتی پی ۳۰ پرو به لطف شارژر ۴۰ واتی ظرف مدت ۳۰ دقیقه از حالت خاموشی کامل و شارژ صفر به شارژ ۷۰ درصد می‌رسد و طی یک ساعت به ‌طور کامل شارژ می‌شود. هواوی گواهینامه TÜV Safety برای شارژر ۴۰ واتی پرچمدارانش دریافت کرده تا خیال کاربران از هرگونه انفجار و سوختگی راحت باشد. همانند نسل گذشته، قابلیت شارژ معکوس درون پی ۳۰ پرو گنجانده شده است که به وسیله آن، گوشی تبدیل به یک پاوربانک می‌شود و تمامی دستگاه‌هایی که قابلیت شارژ وایرلس را داشته باشند به وسیله این گوشی شارژ می‌شوند. اگر آخرین آپدیت نرم‌افزاری هواوی را دریافت کنید، امکانات جالبی به دوربین گوشی اضافه می‌شود؛ از جمله قابلیت اندازه‌گیری طول‌، عرض، ارتفاع و عمق اجسام. هواوی با استفاده از حسگر سه‌بعدی TOF که در زیر فلش دو‌گانه گوشی قرار گرفته به‌ راحتی می‌تواند هر چیزی را با دقت بسیار بالا اندازه‌گیری کند. این قابلیت می‌تواند به‌ مراتب از زوم ۵۰ برابری کاربرد بیشتری داشته باشد. گوشی پی ۳۰ پرو از گواهی IP68 بهره می‌برد و مانند پرچمداران سامسونگ در برابر نفوذ آب و گردوغبار مقام است و به ‌مدت ۳۰ دقیقه تا عمق دو متر زیر آب دوام می‌آورد.

کلام آخر

پی ۳۰ پرو پرچمدار قدرتمندی است که امکانات و توانمندی‌های زیادی دارد و می‌تواند اکثر نیاز‌های کاربران را بدون دردسر پاسخ دهد. پی ۳۰ پرو در طول روز کاری، طی مسافرت‌های طولانی‌مدت، در جشن‌ها و مراسم مختلف کاربرد خود را به‌ خوبی نشان می‌دهد و کاربر را در هیچ زمینه‌ای ناامید نمی‌کند. اگر انتظارات خارق‌العاده‌ای از گوشی نداشته باشید، پی ۳۰ پرو گزینه‌ مناسبی برای کاربران سخت‌پسند به‌ شمار می‌‌آید اما از آنجا که با آخرین نسل خانواده‌ میت تفاوت چندانی ندارد، باید در نظر داشته باشید که پی ۳۰ پرو تنها گزینه‌ موجود نیست. گوشی‌های دیگری نظیر هواوی میت ۲۰، هواوی پی ۲۰ پرو یا حتی گلکسی‌اس ۱۰ پلاس گزینه‌هایی هستند که در رده‌ پی ۳۰ پرو قرار می‌گیرند و می‌توانند هنگام خرید گزینه‌های معقول‌تری باشند. پی ۳۰ پرو با رنگ‌های کهربایی، آبی یخی، شفق آسمانی و مشکی در بازار موجود است.

نکات مثبت

  • صفحه‌نمایش باکیفیت
  • کیفیت ساخت بدنه
  • باتری قدرتمند
  • دوربین قوی

نکات منفی

  • کندی حسگر اثرانگشت
  • استفاده از برنامه‌های جانبی پیش‌فرض مانند فیس‌بوک و غیره
  • حذف حسگر سه‌بعدی تشخیص چهره
  • حذف اسپیکر استریو
  • حذف جک سه و نیم میلی‌متری هدفون
  • وزن و ضخامت نسبتاً زیاد

این مطلب در شماره ۶۸ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۶۸ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/8y
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو