skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل موسسه مطالعات اقتصادی بامداد:

درآمد ارزی راه نجات شرکت‌های آی‌تی است

آرش برهمند تحریریه

۱۰ دی ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۱۴ دقیقه

شماره ۶۴

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

در مقابل تحلیلگرانی که تحریم‌ها را سراسر ننگ و شوربختی می‌بینند، برخی نیز معتقدند در شرایط تنگنای اقتصادی هم می‌توان فرصت‌هایی برای رشد صنایع داخلی پیدا کرد. سیامک قاسمی، مدیرعامل موسسه مطالعات اقتصادی بامداد، در همین گروه جای دارد. به بهانه نشستی که این موسسه چندی پیش با همکاری سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران برای شرح وضعیت پیش روی شرکت‌های فناوری برگزار کرده بود به سراغ قاسمی رفتیم تا ضمن زیر ذره‌بین قرار دادن آمارهای جالب توجهی که در آن سمینار اشاره شد، این موضوع را بررسی کنیم که در شرایط تحریم چگونه شرکت‌های آی‌تی می‌توانند خود را زنده نگه‌ دارند. در ادامه با شرح این گفت‌وگو همراه‌مان باشید.

شما در جلساتی که اخیراً برای برخی از اعضای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای برگزار شد به آمارهایی مقایسه‌ای از سهم فاوا در تولید ناخالص داخلی اشاره کردید. برای بسیاری از مدیران حاضر در آن جلسات این سوال مطرح شد که شاخص‌های مبنایی این آمارها چه بود؟ منبع این آمارها مرکز آمار ایران است. کسانی که در صنعت آی‌تی فعال هستند باید قدری دانش اقتصاد داشته باشند. اما چون چنین دانشی ندارند این آمارها برای آنها عجیب به نظر می‌رسد. وقتی درباره سهم فاوا از تولید ناخالص داخلی صحبت می‌کنیم برخلاف فهم مدیران بنگاه‌های بزرگ اقتصادی، این تولید ناخالص داخلی میزان فروش نیست. آماری که من در آن سمینار اعلام کردم از منظر فرایند ارزش افزوده‌ای بود که صنعت فاوا ایجاد می‌کند. صنعت فاوا طبق دستبه‌بندی مرکز آمار ایران، به دو بخش ارتباطات و سایر حوزه‌های فناوری تقسیم می‌شود. تمرکز ما بر بخش دوم یعنی سهم ارزش افزوده فناوری اطلاعات از تولید ناخالص داخلی بود. بخشی از صنعت فاوا به دلیل ماهیت آن نرخ رشد بالاتری دارد. اساساً هر قدر صنعتی خدماتی‌تر باشد ارزش افزوده بیشتری برای اقتصاد خلق می‌کند. ضمن اینکه صنعت فاوا صنعت جوان، گسترده و پراکنده‌ای است. عطش بالایی برای بخش خدمات در بازار آی‌تی وجود دارد و چون در دوره گذار از کسب‌وکارهای سنتی به سمت کسب‌وکارهای مدرن به سر می‌بریم انتظار می‌رود میزان ارزش افزوده آن نیز دوچندان شود. بله دقیقاً همین‌طور است. هر کدام از حوزه‌های آی‌سی‌تی، یعنی شرکت‌های نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و استارت‌آپ‌ها، سرنوشت متفاوتی در شرایط اقتصادی پیش‌ رو خواهند داشت. یکی از پیشنهادهای شما در آن جلسه روی آوردن شرکت‌های آی‌تی به درآمد ارزی بود. اما بسیاری از آنها توانایی این کار را ندارند. برخی نیز راه رسیدن به بازار بین‌المللی را تسخیر بازار داخلی می‌دانند. بسیاری نیز مزیت خود را در ماندن در بازار ایران می‌بینند. چون کسب‌وکارشان برای پاسخگویی به نیازهای...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۶۴ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۶۴ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/2ad
آرش برهمندتحریریه

    روزنامه‌نگاری را از ابراراقتصادی شروع کردم و مدت کوتاهی در شرق، همشهری نوشتم و در برنامه‌های تلویزیونی فناوری اطلاعات کار کردم. در مورد فناوری و تاثیرش بر زندگی و کسب و کار می‌نویسم و تاریخ شفاهی و استارت‌آپ‌ها از حوزه‌های مورد علاقه من هستند. معتقدم رسانه پل مهمی است میان انسان‌ها، تصمیم‌سازها و کسب و کارهای جهان امروز.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو