حکم توقف فعالیت آپارات اسپرت صادر شد
حکم بدوی دادگاه در خصوص توقف فعالیت آپارات اسپرت صادر شد. به گزارش پیوست در…
۳۱ تیر ۱۴۰۴
۳۱ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
حدود ۱۰ میلیون شهروند به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بحث اقتصاد دیجیتال امرار معاش میکنند. وزیر ارتباطات با اشاره به این موضوع گفت که در هر ۲ روز اقتصاد دیجیتال، یک همت آسیب دید و اشتغال در این حوزه تا ۳۰ درصد کاهش یافت. به گفته او، فیلترشکنها دلیل اصلی آلودگی شبکه و بیکیفیت بودن آن هستند.
به گزارش پیوست، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ستار هاشمی با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، گفت: در دوره جنگ، اقتصاد دیجیتال متحمل زیانی معادل ماهانه ۱۵ هزار میلیارد تومان شد، در هر ۲ روز اقتصاد دیجیتال، یک همت آسیب دید و اشتغال در این حوزه تا ۳۰ درصد کاهش یافت. در بحث اقتصاد دیجیتال حدود ۱۰ میلیون شهروند به صورت مستقیم و غیرمستقیم امرار معاش میکنند که در شرایط جنگ آسیب دیدیم.
او با اشاره به اینکه محدودیتهای اینترنتی بهدلیل صلاحدید نهادهای ذیصلاح و امنیتی اعمال شده بود، توضیح داد: برای جبران این آسیبها، تامین منابعی معادل دو همت در دستور کار قرار گرفت و این روند با همکاری وزارت اقتصاد و معاونت علمی و فناوری ادامه دارد.
وزیر ارتباطات درباره شبکه ملی اطلاعات گفت: درخصوص شبکه ملی اطلاعات تکلیفی که مطابق ماده ۶۵ برنامه هفتم پیشرفت داریم، قرار است تا پایان برنامه این موضوع موفق شود. از نمایندگان خواهش میکنم این سند را با دقت نظر بیشتری مرور کنند. یکی از مولفههای شبکه ملی اطلاعات ارتباط با دنیا با حفظ امنیت است.
هاشمی با اشاره به آلودگی فیلترشکنها گفت: درخصوص بحث آلودگی که وجود دارد استفاده از فیلترشکنهای مجانی در سالهای گذشته باعث شده است که شبکه کشور، آلوده شود. حداقل ۳۰ درصد از درخواستهای مردم ما به واسطه آلودگیهایی که در شبکه وجود دارد به دلیل استفاده از فیلترشکن انجام نمیشود. رضایت مردم مهم است؛ کاهش کیفیت شبکه دلایل مختلفی دارد که یکی از آن سرمایهگذاری است. در سال ۱۴۰۱ محدودیت ایجاد کردند ولی آیا الان دسترسیها محدود شد و فرزندان ما به محتواها دسترسی ندارند. اگر سند تسهیم درآمد محتوا را در این دولت به تصویب رساندیم، اعتقادمان این است که نهضت تولید محتوا باید در کشور عملیاتی شود.
او ادامه داد: با نگاه به ایجاد امنیت روانی و حفظ آرامش در شرایط بحران، همراهی با نهادهای اجرایی برای تداوم خدمات عمومی مانند توزیع سوخت، خدمات پرداخت، بهداشت و درمان و اطلاعرسانی نیز در دستور کار قرار گرفت. از نخستین ساعات جنگ، کارگروه ویژه پایش وضعیت ارتباطات و خدمات عمومی تشکیل شد و بهصورت روزانه، حتی دوبار در روز، جلساتی برای تصمیمگیری فوری برگزار میکرد.
هاشمی با اشاره به جابهجایی گسترده مردم در این ایام و فشار مضاعف بر شبکههای ارتباطی، گفت: ارتباطات پایدار مردم، بهویژه برای اطلاع از حال خانوادهها، اولویت ما بود. در حالی که گستردهترین حملات سایبری تاریخ کشور را تجربه کردیم، زیرساختهای جایگزین بهسرعت فعال شد.
او با بیان اینکه بیش از ۲۰ هزار حمله سایبری در این مدت شناسایی شد،ادامه داد: هدف این حملات، از کار انداختن خدمات آنلاین و ایجاد اختلال در خدمترسانی به مردم بود که در بسیاری موارد با موفقیت دفع شد.
وزیر ارتباطات با اشاره به خدمات مستمر شرکت ملی پست، پستبانک ایران، وزارتخانههایی چون صنعت، جهاد کشاورزی و سازمان صداوسیما در ایام جنگ گفت: همکاران ما حتی در روزهای تعطیل با حضور میدانی به خدمترسانی ادامه دادند.