skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رویارویی دولت بریتانیا و آمریکا بر سر دسترسی به اطلاعات رمزنگاری شده اپل

۳۰ تیر ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

در پی دستور دولت بریتانیا به شرکت اپل برای ایجاد دسترسی به اطلاعات رمزگذاری‌شده کاربران، دولت سر کی‌یر استارمر با فشارهای فزاینده‌ای از سوی دولت دونالد ترامپ مواجه شده و به‌دنبال راهی برای عقب‌نشینی از این رویارویی دیپلماتیک و فناورانه است. به گزارش فایننشال تایمز و به نقل از دو مقام ارشد بریتانیایی، وزارت کشور بریتانیا (Home Office) احتمالا مجبور به عقب‌نشینی از این درخواست خواهد شد.

به گزارش پیوست، این تنش از زمانی آغاز شد که وزارت کشور بریتانیا در ژانویه سال جاری طی صدور یک «اطلاعیه قابلیت فنی»(TCN) به اپل دستور داد یک «در پشتی» برای سرویس ذخیره‌سازی ابری رمزگذاری‌شده خود ایجاد کند، به‌گونه‌ای که نیروهای امنیتی بتوانند به داده‌هایی که حتی خود اپل نیز در حال حاضر به آن‌ها دسترسی ندارد، دست یابند.

به دنبال صدور این دستور، اپل در فوریه سرویس پیشرفته ذخیره‌سازی ابری خود را از بازار بریتانیا خارج کرد و اکنون این شرکت در حال پیگیری پرونده‌ای حقوقی علیه دولت بریتانیا در دادگاه بررسی اختیارات اطلاعاتی است.

به گفته منابع دولتی، واکنش تند ایالات متحده به‌ویژه از سوی جِی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، نقش مهمی در فشار بر دولت استارمر ایفا کرده است. یکی از مقامات وزارت فناوری بریتانیا اظهار داشت: «این مسئله‌ای است که معاون رئیس‌جمهور آمریکا به‌شدت از آن ناراضی است و باید حل‌وفصل شود.»

مقامات هشدار داده‌اند که ادامه فشار بر اپل می‌تواند موجب اختلال در توافقات فناوری بین دو کشور، به‌ویژه در حوزه‌هایی چون هوش مصنوعی و اشتراک‌گذاری داده شود. با این حال یکی دیگر از مقامات دولتی اذعان دارد که وزارت کشور در این پرونده «ضعیف عمل کرده» و اکنون «پشت به دیوار» قرار دارد.

با آنکه قوانین نظارتی بریتانیا، موسوم به «قانون اختیارات تحقیقاتی» توجیه‌گر چنین ابزارهایی برای مقابله با تروریسم و جرایم کودک‌آزاری هستند، اما منتقدان آن را «منشور جاسوسی» می‌نامند. این قانون به دولت اجازه می‌دهد شرکت‌ها را وادار کند قابلیت دسترسی به داده‌های رمزگذاری‌شده را فراهم کنند، اما همزمان شرکت‌ها از اطلاع‌رسانی عمومی درباره این مساله منع شده‌اند.

اختلاف بریتانیا و اپل اکنون به بزرگ‌ترین نبرد حقوقی درباره رمزگذاری در دهه گذشته بدل شده است. در اقدامی بی‌سابقه، واتس‌اپ متعلق به متا نیز در ماه گذشته اعلام کرد که به پرونده حقوقی اپل علیه دولت بریتانیا خواهد پیوست.

در همین حال، مقامات آمریکایی از جمله رئیس‌جمهور ترامپ، مستقیما به نخست‌وزیر بریتانیا اعتراض کرده‌اند. ترامپ در ماه فوریه گفت: «این چیزی است که شما از چین درموردش می‌شنوید.» رئیس جمهور آمریکا در ادامه توضیح داد که به استارمر پاسخ منفی داده و گفته که «نمی‌توانید این کار را انجام دهید.»

تولسی گبرد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، نیز این اقدام را «نقض فاحش حریم خصوصی شهروندان آمریکایی» خوانده که ممکن است توافق‌نامه‌های داده‌ای بین دو کشور را نقض کند.

در این فضای تنش‌آلود، مقامات بریتانیایی تلاش می‌کنند راهی برای خروج آبرومندانه از این بحران پیدا کنند؛ به‌ویژه با توجه به آنکه دولت استارمر برنامه‌هایی گسترده برای همکاری‌های دیجیتالی و تنظیم‌گری در حوزه هوش مصنوعی دارد که ممکن است تحت تأثیر این اختلاف قرار گیرد.

در حالی که دولت بریتانیا هنوز به‌صورت رسمی عقب‌نشینی نکرده است، منابع آگاه می‌گویند گفتگوهای حقوقی در داخل دولت برای یافتن راه‌حل مصالحه‌آمیز ادامه دارد. اپل نیز بار دیگر تاکید کرده است که «ما هرگز هیچ در پشتی یا کلید اصلی برای محصولات‌مان نساخته‌ایم و هرگز نخواهیم ساخت.»

این پرونده، نقطه‌ای حساس در تقاطع سیاست، فناوری و امنیت ملی را آشکار می‌سازد؛ جایی که دولت‌ها به‌دنبال ابزارهایی برای مقابله با تهدیدات هستند، اما شرکت‌های فناوری و حامیان حقوق دیجیتال، حریم خصوصی را خط قرمز می‌دانند.

 

https://pvst.ir/lry

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو