هواوی از سیستم محاسباتی CloudMatrix 384 برای رقابت با انویدیا رونمایی کرد
شرکت هواوی روز شنبه در کنفرانس جهانی هوش مصنوعی (WAIC) شانگهای از سیستم محاسباتی پیشرفته…
۵ مرداد ۱۴۰۴
۵ مرداد ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
همبنیانگذار بازیسازی اندیشه فردا معتقد است اکنون کسبوکارها در شرایطی قرار دارند که نمیتوانند برای آینده برنامهریزی کنند چون احتمال دارد هر روز اتفاق تازهای رخ دهد. در این شرایط که قطعی اینترنت به دلایل رخ دادن احتمالات غیرقابل پیشبینی دور از انتظار نیست، مسیر توسعه بسته است.
حمید عبداللهی همبنیانگذار بازیسازی نردبان اندیشه فردا در گفتوگو با پیوست درباره وضعیت این استودیو در دوره جنگ ۱۲ روزه گفت: در ۱۲ روز جنگ بین یک تا دو سوم درآمد ما کاملا قطع شد. اکنون نیز با مقداری افت درآمد مواجه هستیم و این موضوع آسیبزننده است. مشابه این اتفاق بر درآمد را برای اول زمانی تجربه کردیم که گوگلپلی و اپاستور فیلتر شد و در آن زمان نصف درآمد ما از بین رفت. البته اکنون میتوان گفت شرایط کمی بهبود پیدا کرده است.
عبداللهی افزود: در دوره جنگ به صورت کلی اکثر نیروها دورکار شدند و یکی از مشکلات ما و تمام نیروهای دورکار قطعی اینترنت و فیلترشکنها بود. به همین دلیل ما عملاً ۱۷ روز را از دست دادیم و نتوانستیم هیچ کاری را پیش ببریم چون از طرف دیگر دسترسی به دانش و اطلاعات نیز وجود نداشت. با این تفاسیر میتوان گفت بیشترین ضربه به کسبوکارها و استودیو ما به دلیل قطعی اینترنت بود.
او گفت: ساخت، ارائه، عرضه و درآمد ما به زیرساختهای اینترنتی نیاز دارد و در صورت نبود اینترنت، کسبوکارهای ما بسیار آسیب میبینند. بعد از جنگ تا هفت نفر از نیروهای دورکار ما تعدیل شدند و نیروهایی که به صورت داخلی کار میکردند با استفاده از انواع و اقسام فیلترشکنها که به صورت مداوم قطع و وصل میشد به سختی توانستند کار کنند و محصول را سرپا نگهدارند؛ حتی در حال حاضر نیز به تدریج در حال تعدیل نیرو هستیم.
او ادامه داد: صرفنظر از اینکه برخی درآمدهای ما از خارج از کشور است، تولید بسیاری از سرویسهای بازیهایی که استفاده میکنیم در ایران بسیار هزینهبر و زمانبر است. به همین دلیل از سرویسهایی استفاده میکردیم که در غرب وجود داشت. بازیهایی را تصور کنید که در آن بازیکنان میتوانند با یکدیگر صحبت کنند. برای استفاده از این سرویس ارائهدهندهها برای زیرساخت سرور مانند فوتون استفاده میکردند که آن نیز به صورت کلی قطع شد و این موارد بازیها را کاملا مختل و دچار مشکل میکند.
همبنیانگذار بازیسازی نردبان اندیشه فردا گفت: غیر از مسائلی که در جنگ پیش آمد، در دوران پس از جنگ نیز اینترنت پایدار نیست و دائماً قطع میشود. ما برای تولید یک محصول باید بتوانیم از دانش روز دنیا استفاده کنیم و این دانش در ایران وجود ندارد؛ چون تکنولوژی از سمت غرب به وجود آمده است و ما برای استفاده از آن باید با دنیا ارتباط داشته باشیم.
او افزود: متاسفانه استفاده از این تکنولوژی بسیار محدود است و برای استفاده از آن باید از چند لایه فیلترشکن استفاده کنیم و و هزینههای جانبی بسیاری دارد. دسترسی به اطلاعات بسیار سخت شده است و این موضوع باعث شده هزینه توسعه برنامه و نیروهایی که در حال کار کردن هستند، بیشتر شود و در نهایت محصول تولید شده گرانتر باشد. کمااینکه در ارائه محصول احتمال قطعی اینترنت نیز وجود دارد.
عبداللهی افزود: شرایط ایران حالت اضطراری به خود گرفته است؛ البته سالها در این وضعیت هستیم و با اتفاق افتادن این جنگ، شرایط بدتر نیز شد. در بخش خصوصی هر سودی که حاصل میشود را مجدداً سرمایهگذاری میکنیم تا بتوانیم هزینهها را پرداخت کنیم. اگر این چرخه قطع شود، کسبوکارها مجبور به تعدیل نیرو و رسیدن به تعداد نیروی کمتر و مکان کوچکتر میشوند و این روند کاملاً طبیعی است.
او درباره برنامه کسبوکار خود برای دوره بعد از جنگ گفت: نمیتوان برای آینده برنامهریزی کرد؛ امکان دارد هر روزی که شروع میشود، یک اتفاق تازه بیافتد. این شرایط کسبوکارها بیشتر در حالت زنده ماندن و نجات پیدا کردن قرار دارند و نمیتوان برنامه بلندمدت طراحی کرد؛ نداشتن برنامه بلند مدت و غیرقابل پیشبینی بودن آینده یکی از دلایلی است که میتوان گفت مسیر توسعه اکنون بسیار بسته است؛ مخصوصا برای کسانی که میخواهند تازه وارد این کار شوند.