رئیسجمهور: میخواستیم از اقتصاد دیجیتال حمایت کنیم نه محدودسازی
همزمان با مصوبه شورای عالی فضای مجازی با عنوان آئیننامه اجرایی کمیته تسهیل فعالیت کسبوکارهای…
۲۵ تیر ۱۴۰۴
۲۶ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
مدیران عامل سه شرکت ازکی، بیمه دات کام و بیمه بازار در نامهای به وزیر اقتصاد و دارایی سید علی مدنی زاده نسبت به رویکرد محدود کننده بیمه مرکزی در مقابل اینشورتکها اعتراض کردهاند و ادامه این روند را باعث کاهش کیفیت خدمات بیمه، افزایش انحصار و بی اعتمادی سرمایه گذاران به محیط کسب و کارهای نوآور دانستهاند.
به گزارش پیوست، مدیران عامل سه شرکت ازکی، بیمه دات کام و بیمه بازار که در نامهای به وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات نسبت به رویکرد بیمه مرکزی در مقابل اینشورتکها و حمایت از ساختار سنتی بیمه شکایت کرده بودند. حالا در نامهای مراتب اعتراض خود را به وزیر اقتصاد رساندهاند.
انجمن فینتک در نامهای که به امضای مدیران عامل سه پلتفرم بیمهبازار، ازکی و بیمه داتکام رسیده است. اعتراض خود را نسبت به این موضوع و انتقاد پلتفرمهای آنلاین فروش بیمه را به وزیر اقتصاد و دارایی انتقال داده است.
در بخش ابتدایی این نامه آمده است: پلتفرمهای آنلاین فروش بیمه در سالهای اخیر با اتکا به نوآوری بهرهگیری از فناوریهای نوین و مدلهای کارآمد توانستهاند نقش مهمی در افزایش شفافیت ارتقای تجربه مشتری و گسترش دسترسی مردم به خدمات بیمهای ایفا کنند. این پلتفرمها علاوه بر بهبود ضریب نفوذ بیمه با جذب سرمایه انسانی متخصص و خلق فرصتهای شغلی در حوزه های فناوری و خدمات به موتور محرکهای برای بخشی از اقتصاد دیجیتال کشور تبدیل شده اند.
با این حال تصمیمات اخیر نهاد ناظر صنعت بیمه درباره نحوه تعامل این پلتفرمها با شرکتهای بیمه نگرانیهای جدی را از منظر تضعیف رقابت و محدودسازی بازار به وجود آورده است.
در ادامه آمده است: دخالت مستقیم در نحوه همکاری دو نهاد تجاری بدون توجه به اقتضائات فعلی آنها و تحمیل ساختار سنتی به بازیگران جدید عملاً به توقف نوآوری گسترش انحصار و تضعیف رقابت منجر خواهد شد این رویکرد برخلاف اصول اقتصاد آزاد و متضاد با مسیر نوآوری در ساختار بازار بیمه کشور است.
در اغلب نظامهای اقتصادی پیشرفته نهادهای رگولاتور با تنظیمگری هوشمندانه زمینه را برای رشد فناوریهای مالی و افزایش رقابت فراهم میکنند اما در حال حاضر این فشارهای محدود کننده از سوی نهاد ناظر در صنعت بیمه موجب تضعیف مدل تجاری این پلتفرمها و کاهش جذابیت بازار برای سرمایهگذاری در صنعت بیمه شده است.
ادامه این روند پیامدهایی چون کاهش کیفیت خدمات بیمه افزایش انحصار خروج نیروهای متخصص و بی اعتمادی سرمایه گذاران به محیط کسب و کارهای نوآور را به همراه خواهد داشت.
در بخش پایانی این نامه نیز عنوان شده است: ما این رویکرد را نه صرفاً یک چالش صنفی بلکه یک تهدید برای آینده اقتصاد دیجیتال کشور میدانیم. در شرایطی که اقتصاد دیجیتال کشور نیازمند حمایت و توسعه است چنین رویکردهایی از سوی نهادهای رگولاتور منجر به کاهش رقابت اختلال در مدل کسب و کارهای نوآور و خروج سرمایه انسانی متخصص خواهد شد.
از این رو تقاضا داریم با توجه به نقش راهبردی آن وزارتخانه در سیاست گذاری ،اقتصادی نشست مشترکی با حضور فعالان پلتفرم های دیجیتال و کارشناسان آن وزارتخانه برگزار شود امیدواریم با حمایت و همراهی آن وزارتخانه محترم روند بازگشت به اصول اقتصاد آزاد و رقابتی در این حوزه تسریع شده و مسیر توسعه پایدار این صنعت نوپا هموار شود.
این نامه به امضای حامد ولی پوری مدیر عامل ازکی، محمد طباطبایی مدیرعامل بیمه داتکام محمد کلانتری مدیرعامل بیمه بازار رسیده است.