مدیرعامل زیرساخت: شبکه اینترنت کشور از آلودهترین شبکههاست
محدودیتهای گسترده، ابزارهای دستدوم مورد استفاده، مهاجرت گسترده نیروی انسانی متخصص و سیاستگذاری صفر و…
۲۴ تیر ۱۴۰۴
۲۴ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، قصد دارد طی چهار سال آینده یک میلیارد دلار به اجرای «عملیات تهاجمی سایبری» اختصاص دهد. این اقدام بحثبرانگیز که به عنوان بخشی از قانون بودجه دولت ترامپ لایحه بزرگ موسوم به «One Big Beautiful Bill» یا «لایحه بزرگ و زیبا» به تصویب رسیده است را وزارت دفاع ایالات متحده رهبری خواهد کرد.
به گزارش پیوست به نقل از تککرانچ، در متن این لایحه مشخص نشده است که عملیات تهاجمی دقیقا شامل چه نوع اقدامات یا ابزارهایی خواهد بود، اما طبق بودجه تخصیص یافته، هدف از این هزینه تقویت توانمندیهای بخش فرماندهی هند-آرام (Indo-Pacific Command) ایالات متحده اعلام شده که فعالیت آن بیشتر به منطقه آسیا-اقیانوسیه و بهویژه چین مربوط میشود که رقیب اصلی ژئوپلیتیکی آمریکا است.
با این حال در همین لایحه جدید، یک میلیارد دلار از بودجه دفاع سایبری ایالات متحده نیز کاهش یافته است و همین کاهش بودجه انتقادات شدیدی را از سوی کارشناسان امنیت سایبری و برخی سناتورهای کنگره به دنبال داشته است. سناتور دموکرات ران وایدن، عضو باسابقه کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا، در بیانیهای اعلام کرد که این کاهش بودجه دفاعی در حالی انجام شده که کشور هنوز با تهدیدات سایبری مستمر از سوی کشورهایی مانند چین مواجه است.
وایدن طی یک بیانیه ایمیلی به تککرانچ در این باره گفت: «دولت ترامپ بودجه امنیت سایبری و فناوری دولتی را بهشدت کاهش داده است و کشور ما را در برابر حملات هکرهای خارجی بیدفاع گذاشته است. گسترش گسترده عملیات هکری دولتی ایالات متحده، به تلافیجویی منجر میشود؛ آنهم نهفقط علیه نهادهای فدرال، بلکه علیه بیمارستانهای روستایی، دولتهای محلی و شرکتهای خصوصی که اساسا شانسی برای مقابله با هکرهای تحت حمایت دولت ندارند.»
عملیات تهاجمی سایبری میتواند طیفی گسترده از اقدامات از حملات پیشرفته با استفاده از آسیبپذیریهای روز صفر که به هکرها امکان نفوذ بدون شناسایی به سیستمهای هدف را میدهد تا بهکارگیری نرمافزارهای جاسوسی برای استخراج دادههای حساس از افراد را شامل شود.
افزون بر این، بخش دیگری از این عملیاتها ممکن است شامل ایجاد زیرساختهای لازم برای اجرای حملات سایبری، جمعآوری اطلاعات، یا حتی خرید و تحلیل ترافیک اینترنتی موسوم به «Netflow» باشد و این اقدامات که در ظاهر غیرتهاجمی هستند، نقشی کلیدی در موفقیت عملیاتهای سایبری ایفا میکنند.
با وجود مخالفتهای برخی قانونگذاران و متخصصان امنیتی، دولت ترامپ همچنان بر اولویت دادن به رویکرد تهاجمی در فضای سایبری تاکید دارد و این در حالی است که همزمان برنامههایی مانند قطع بودجه آژانس امنیت سایبری و زیرساخت ایالات متحده (CISA) و اخراج گسترده کارکنان آن در دستور کار قرار گرفته است. با این حال دولت ترامپ به دنبال رای دادگاه فدرال مبنی بر غیرقانونی بودن اخراج ۱۳۰ کارمند، تا حدی از اقدامات تعدیل نیروی خود عقبنشینی کرده است.
این تغییر جهت سیاستی، در واقع بازتابدهنده نگرانیها و منافع ژئوپلیتیکی ایالات متحده در مواجهه با رقبایی چون چین است، اما در عین حال، خطر تشدید تنشهای سایبری و آسیبپذیر شدن زیرساختهای داخلی آمریکا را به دنبال دارد. بسیاری از ناظران هشدار دادهاند که بدون تقویت همزمان دفاع سایبری، تمرکز صرف بر حمله میتواند به فاجعهای امنیتی برای بخشهای حساس اما کمتوان ایالات متحده منجر شود.