مدیرعامل آسیاتک: خطر حذف برخی از اپراتورها وجود دارد
اختلال در سرویسهای اپراتورهای ثابت که به صورت ناخواسته بر آنها تحمیل شد، روند درآمدیشان…
۱۷ تیر ۱۴۰۴
۱۹ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
شرکت مخابراتی «کییفاستار» میگوید اوکراین نخستین کشور اروپایی خواهد بود که خدمات اینترنت موبایل استارلینک را در اختیار مردم خود میگذارد. این پروژه که با همکاری شرکت فضایی ایلان ماسک، «اسپیسایکس»، انجام میشود، شامل راهاندازی خدمات پیامرسانی از طریق ماهواره تا پایان سال ۲۰۲۴ و اینترنت پرسرعت موبایل از اواسط سال ۲۰۲۶ است.
به گزارش پیوست به نقل از رویترز، الکساندر کوماروف، مدیرعامل کییفاستار، در مصاحبهای در رم گفت: «فاز اول خدمات، شامل پیامرسانی از طریق بسترهایی مانند واتساپ و سیگنال است و این بخش تا پایان امسال در دسترس قرار خواهد گرفت.» او در ادامه گفت: «احتمالا در سهماهه دوم سال ۲۰۲۶، اینترنت ماهوارهای موبایل و خدمات صوتی نیز ارائه خواهد شد.»
ارتباطات مستقیم به تلفن همراه از طریق ماهواره، از طریق تجهیز ماهوارهها به مودمهایی صورت میگیرد که مانند دکل مخابراتی عمل میکنند و سیگنالها را مستقیما از فضا به گوشیهای هوشمند ارسال میکنند.
این خبر در آستانه کنفرانس بازسازی اوکراین که با حضور ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در ایتالیا برگزار میشود، منتشر شده است. کوماروف گفت که هدف اصلی او در این نشست، حمایت از دولت اوکراین و توسعه روابط تجاری، از جمله با شرکتهای ایتالیایی مایل به سرمایهگذاری در اوکراین است.
کییفاستار که زیرمجموعه گروه مخابراتی VEON است، همچنین سعی دارد تا در بورس نزدک آمریکا عرضه اولیه سهام انجام دهد. کوماروف گفت که این پروژه در حال پیشرفت است و امیدوار است تا سهماهه سوم سال جاری نهایی شود. او توضیح داد که این عرضه سهامی در صورت نهایی شدن، نخستین عرضه مستقیم سهام یک شرکت اوکراینی در بازار سرمایه آمریکا در زمان جنگ خواهد بود.
در حالی که حملات روسیه به زیرساختهای اوکراین از جمله شبکه برق و خطوط انتقال افزایش یافته، کوماروف تاکید داردکه شبکه مخابراتی این کشور نسبت به گذشته مقاومتر شده است. او میگوید: «در حال حاضر، ما میتوانیم خدمات ثابت و موبایل خود را تا ۱۰ ساعت در شرایط خاموشی، حتی خاموشی سراسری، ادامه دهیم.»
این ابتکار میتواند الگویی برای دیگر کشورهای جنگزده یا دارای زیرساختهای آسیبپذیر باشد و نشاندهنده نقش پررنگ فناوریهای نوین مانند اینترنت ماهوارهای در حفظ اتصال و تابآوری ملی است.