skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل پستکس: فشارها مالیات و بیمه، بقای کسب‌وکارها را دشوارتر می‌کند

۱۶ تیر ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

بقای کسب‌وکارها در شرایط بحرانی در گرو تنفس چندماهه برای بازپرداخت وام‌ها، بدهی‌های سازمان تامین اجتماعی و مالیاتی است؛ مخصوصا برای شرکت‌هایی که در مناطق بحرانی قرار داشته‌اند و زیرساخت کسب‌وکاری آنها خسارت‌های جدی دیده‌اند. به عقیده مدیرعامل پستکس، در این شرایط نه فقط حمایت، بلکه توقف موقت فشارهای قانونی برای تاب‌آوری کسب‌وکارها یک ضرورت است.

به گزارش پیوست؛ با قطع اینترنت و مسدود شدن دسترسی به زیرساخت‌های خارجی، اولویت‌ بسیاری از کسب‌وکارهای دیجیتال به‌سرعت تغییر کرد؛ برنامه‌ریزی برای رشد، جای خود را به تلاش برای بقا داد. وقتی ارتباط با جهان بیرون قطع شد، سفارش‌های شرکت‌های لجستیکی یکی‌یکی حذف شدند و امکان استفاده از سرویس‌های پایه بین‌المللی از بین رفت، سنگینی بحران خود را با وضوح بیشتری نشان داد.

بابک عقیلی‌نسب، مدیرعامل پستکس گفت: در بازه ۱۲–۱۳ روز ابتدایی بحران، ما با چند چالش عمده روبه‌رو شدیم. مهم‌ترین آن قطع یا اختلال شدید اینترنت بود که باعث شد دسترسی به بسیاری از پکیج‌ها و سرویس‌های خارجی برای ما غیرممکن شود. این موضوع عملاً ما را از زیرساخت‌های بین‌المللی‌مان جدا کرد. دومین موضوع، اهمیت حفظ جان نیروی انسانی بود که ناگهان به اولویت اول سازمان تبدیل شد؛ در شرایطی که انسان‌ها در خطر هستند، طبیعتاً هیچ برنامه‌ریزی‌ معنا ندارد. این اتفاق‌ها شوک بزرگی به کل پلان‌های عملیاتی و راهبردی ما وارد کرد.
او گفت: از طرف دیگر، ناگهان با ریزش شدید سفارش‌ها مواجه شدیم؛ اتفاقی که فکر می‌کنم در اغلب کسب‌وکارهای دیگر هم رخ داد. برخلاف تصور بعضی‌ها که معتقد هستند درحال برگشت به شرایط عادی هستیم، من معتقدم تازه وارد قلب بحران شدیم و همچنان در میانه راه هستیم. این بحران فقط آغاز یک مسیر پیچیده و ناپایدار برای کسب‌وکارهای دیجیتال در کشور است.

بابک عقیلی‌نسب، مدیرعامل پستکس

عقیلی‌نسب گفت: به نظر من راه‌حل این بحران دست ما نیست، بیشتر به ساختار کلان کشور و نحوه تعاملات بین‌المللی برمی‌گردد. در سطح سازمانی راه‌حل جامع و درونی‌ای نمی‌بینم، اما تنها کاری که می‌توان انجام داد، این است که سازمان‌ها خودشان را برای حداقل یک سال تاب‌آوری آماده کنند. پیش‌بینی من اینه که حتی اگر بحران تموم شود، بازگشت به شرایط قبل از آن، حداقل ۱۲ ماه زمان می‌برد
او گفت: «این بحران فقط نوک کوه یخه»، وقتی ببینیم شرکت‌های دیگر در چه وضعیتی هستند، عمق مسئله مشخص می‌شود. اولین نشانه‌های آن همین تعدیل‌های گسترده نیرو در بخش‌های مختلف است و به‌نظرم صنعت گردشگری یکی از اصلی‌ترین قربانیان و بعد از لجستیک است. ما در پستکس هم مجبور شدیم برنامه تاب‌آوری تدوین کنیم؛ نه «برای رشد، بلکه فقط برای زنده موندن».
مدیرعامل پستکس در مورد تغییرات برنامه شرکت‌شان گفت: اولین تصمیم ما در این شرایط برای مجموعه، متأسفانه، تعدیل نیرو بود. دومین تصمیم، توقف همه پروژه‌های توسعه‌ای بود که فعلاً اولویت نداشتند.  قدم بعدی هم تمرکز بر تأمین نیازهای ضروری و پایه‌ای برای ادامه حیات شرکت بود. در چنین شرایطی کسب‌وکارها به‌تنهایی از پس همه چیز برنمی‌‌آیند. اینجاست که نقش دولت و نهادهای صنفی مثل ستاد اقتصاد دیجیتال باید پررنگ‌تر شود.
عقیلی‌نسب گفت: یکی از مهم‌ترین پیشنهادهایی که دارم؛ دولت برای کسب‌وکارهای دیجیتال، مخصوصاً اون‌هایی که در شرایط بحرانی قرار دارند، یک تنفس شش‌ماهه برای بازپرداخت وام و بدهی در نظر بگیرد. درحالی که این موضوع فقط برای وام‌های خرد  در یک بازه دوماهه لحاظ شده است. خیلی از شرکت‌ها مثل ما، در همین دوره چند میلیارد تومان خسارت دیدند. فقط در بخش سرورها بیش از دو و نیم میلیارد ضرر مستقیم داشتیم. واقعاً در این شرایط اقتصادی، جایگزینی این زیرساخت‌ها امکان‌پذیر نیست.

مدیر پستکس برای قدم بعدی حمایت‌های دولتی به کاهش فشارهای مالیاتی و سخت‌گیری‌های تأمین اجتماعی اشاره کرد: درحال حاضر تأمین اجتماعی به تنهایی می‌تواند قاتل یک کسب‌وکار باشد. وقتی قوانین کار و بیمه به جای حمایت، مانع حرکت شرکت‌ها می‌شوند، دیگر جایی برای توسعه یا حتی حفظ ساختار باقی نمی‌ماند.

او تاکید کرد: در وضعیت فعلی، حمایت تأمین اجتماعی دیگر لطف نیست، بلکه یک وظیفه حاکمیتی است. حداقل انتظار این است که برای پرداخت بدهی‌ها و حق بیمه‌ها، یک دوره تنفس شش‌ماهه تعریف شود. زمانی که آینده مبهم است، امکان برنامه‌ریزی مالی وجود ندارد و نمی‌توان از شرکت‌ها انتظار داشت با مدل‌های عادی به فعالیت خود ادامه دهند. شرکت‌های دانش‌بنیان هم که در پارک‌های فناوری مستقر هستند، از این آسیب‌ها در امان نیستند و نهایتاً مهاجرت نخبگان و از دست رفتن سرمایه دانشی را شاهد خواهیم بود.

عقیلی‌نسب ادامه داد: مشخصاً در بخش‌هایی مثل مالیات و تأمین اجتماعی، دولت باید به‌صورت فوری ورود کند؛ این موضوع تعارف‌بردار نیست. بدون این حمایت‌ها، حتی بهترین شرکت‌های دیجیتال هم بیشتر از دو ماه توان تاب‌آوری ندارند. او گفت: در مورد مسئله تعدیل نیرو هم، به‌نظرم در چنین شرایطی تنها کاری که یک مدیر می‌تواند انجام بدهد این است که با شجاعت، شفافیت و جوانمردی با تیمش صحبت کند. ما هم در پستکس با توضیح سطح بحران، اعلام کردیم؛ ناچاریم برای مدتی با برخی از همکاران خداحافظی کنیم. این تصمیم، یکی از سخت‌ترین تصمیم‌های دوران مدیریتی من بود، اما برای بقای مجموعه، ناگزیر هستیم.

بابک عقیلی‌نسب گفت: در برنامه‌ریزی‌هایی که از قبل داشتیم، حداقل سه محصول در حوزه رباتیک در دستور کار بود. اما همه این پروژه‌ها فعلاً متوقف شدند. ناچار شدیم همه توسعه‌ها رو متوقف کنیم. الان تمرکز کامل ما روی حوزه‌ی لجستیک پستی باقی مانده است. چون هنوز به‌نوعی یک ساختار حداقلی حمایتی از سمت دولت برای این بخش حداقل روی کاغذ وجود دارد.

او با هشدار نسبت به آینده نزدیک گفت: به‌صراحت می‌گویم اگر دولت در کوتاه‌مدت اقدام مؤثری انجام ندهد، از اواخر شهریورماه شاهد موج گسترده تعطیلی شرکت‌های فعال در این حوزه خواهیم بود. متأسفانه در شرایط فعلی، مسائل اقتصادی کسب‌وکارهای دیجیتال در اولویت دولت قرار ندارد، اما حداقل انتظار می‌رود در زمینه پرداخت مالیات و بدهی‌های بیمه‌ای، دوره‌های تنفس یا تخفیف در نظر گرفته شود.

او درباره وضعیت فعلی بازار نیز چنین توضیح داد: از آغاز بحران تاکنون ۱۲ روز گذشته، اما همچنان هیچ نهادی نمی‌تواند با اطمینان درباره وضعیت هفته آینده اظهارنظر کند. برخی پیش‌بینی‌ها از شعله‌ور شدن مجدد درگیری‌ها حکایت دارد. در چنین فضایی، حتی اداره کسب‌وکار با ۵۰ درصد ظرفیت نیز امکان‌پذیر نیست. ما شخصاً با ریزش ۸۰ درصدی سفارش‌ها روبه‌رو شده‌ایم؛ حال تصور کنید در این شرایط چقدر می‌توان دوام آورد.

عقیلی‌نسب تأکید کرد: وقتی تقاضای بازار که مردم هستند، خریدی نمی‌کنند، دیگر بحث استراتژی و راهکار مطرح نیست. تقاضا عملاً از بین رفته است. تنها امید ما این است که مسئولان بالاخره درک درستی از وضعیت بحرانی فعلی داشته باشند و برای نجات شرکت‌هایی که با زحمت فراوان شکل گرفته‌اند، گام مؤثری بردارند.

https://pvst.ir/lmj

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو