skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل آبان‌تتر: شفافیت، خودش یک لایه از پایداری است

۱۳ تیر ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مدیرعامل آبان‌تتر معتقد است شبیه‌سازی سناریوهای مختلف اختلال پیش از بحران اخیر، به حفظ پایداری این پلتفرم در زمان قطعی اینترنت کمک کرده و شفافیت خود یک لایه از پایداری است.

به گزارش پیوست، سهند حمزه‌ای مدیرعامل صرافی آبان‌تتر در مورد مواجه این پلتفرم با قطعی اینترنت و اختلال در زیرساخت‌های بانکی گفت: در آبان‌تتر با بهره‌گیری از معماری توزیع‌شده و اتصال‌های پشتیبان چندلایه توانستیم در طول بحران اخیر، سرویس‌دهی خود را حفظ کنیم. تیم فنی ما از پیش سناریوهای مختلف اختلال را شبیه‌سازی کرده و با تکیه بیشتر بر شبکه داخلی، زیرساخت را به نحوی طراحی کرده که در برابر اختلالات تاب‌آوری بیشتری داشته  باشد.

به گفته او: در بازه‌ی درگیری اخیر، حتی در روزهایی که برخی از خدمات بانکی یا ارتباطی با اختلال روبه‌رو بودند، بخش عمده‌ای از خدمات ما به‌طور پیوسته در دسترس کاربران بود.

سهند حمزه‌ای مدیرعامل آبان‌تتر

تامین امنیت پس از تجربه بحران

همچنین مدیرعامل آبان‌تتر در مورد همکاری با شرکت‌های تخصصی امنیت سایبری یا سازوکارهای بیمه‌ای پس از تجربه بحران اخیر گفت: امنیت یکی از حوزه‌هایی است که همواره در اولویت ما بوده است. همواره سعی کرده‌ایم که هیچ‌گاه امنیت دارایی کاربران فدای سرعت بالاتر در ارائه خدمات و فیچرها نشود.

به گفته او: بارها در رویدادهای باگ‌بانتی مختلف شرکت کرده‌ایم تا با کمک متخصصان این حوزه و هکرهای کلاه‌سفید نقاط ضعف احتمالی خود را مداوما شناسایی و آن را برطرف کنیم.

حمزه‌ای در مورد سازکار بیمه دارایی کاربران گفت: از طرفی برای افزایش اعتماد کاربران، از چند سال پیش صندوقی به نام «صندوق بیمه دارایی» راه‌اندازی کرده‌ایم که در موارد بسیار نادری که خطری دارایی کاربران را تهدید کند، امکان جبران خسارت وجود داشته باشد. این صندوق از محل بخشی از درآمدهای صرافی تغذیه می‌شود و درواقع نوعی پشتوانه‌ی عملیاتی برای اعتمادسازی بلندمدت ماست.

مدیریت بازار بدون اینترنت

باتوجه به قطعی اینترنت و اختلال، یکی دیگر از ریسک‌های صرافی‌های رمزارزی با هزینه‌های ارزی و نوسانات قیمتی مرتبط بود.

مدیرعامل آبان‌تتر در این مورد گفت: اتفاقی که در این ۱۲ روز افتاد این بود که باوجود اختلالات بانکی، هزینه‌های ارزی کاهش پیدا کرده بود. ما با طراحی مدل‌هایی برای مدیریت هم‌زمان نقدینگی و عملیات درون‌زنجیره‌ای و برون‌زنجیره‌ای، توانستیم این ریسک‌ها را تا حد زیادی کنترل کنیم.

او در مورد برداشت‌های کاربران گفت: در بحران اخیر، بیش از ۵۵ هزار برداشت ریالی موفق انجام شد که نشان‌دهنده‌ی توان ما در مدیریت هم‌زمان ریسک و حفظ خدمات‌رسانی است.

نبود سند بالادستی مشخص، برنامه‌ریزی بلندمدت را دشوار می‌کند

مدیرعامل آبان‌تتر در مورد آسیب خلاهای نظارتی و قانونی برای پایداری کسب‌وکارها معتقد است: نبود چارچوب قانونی شفاف، باعث شده صرافی‌ها با عدم قطعیت دائمی روبه‌رو باشند؛ از تصمیم‌های مقطعی گرفته تا تعلیق‌های ناگهانی. نبود سند بالادستی مشخص، برنامه‌ریزی بلندمدت را دشوار می‌کند و طبیعتاً روی سرمایه‌گذاری‌ها و نوآوری هم اثر منفی می‌گذارد.

پشتیبانی بدون برق و مخابرات

از دیگر چالش‌های صرافی‌ها درگیری با موضوعاتی مانند تاترازی انرژی و قطعی خطوط ارتباط مخابراتی بود که مواردی مانند پشتیبانی را مستقیما تحت تاثیر قرار می‌داد.

به گفته سهند حمزه‌ای: قطع برق و ناپایداری ارتباطات، به‌خصوص در ساعات اوج مصرف، می‌تواند به‌صورت غیرمستقیم بر تجربه کاربران تأثیر بگذارد. ما در بخش سرورها، دیتاسنتر و حتی نیروی انسانی پشتیبانی، تمهیداتی برای استمرار خدمات اندیشیده‌ایم، اما این واقعیت وجود دارد که بخشی از این اختلالات، خارج از کنترل ماست. از طرفی، قطع ارتباط کاربران با اپلیکیشن یا درگاه‌های بانکی باعث افزایش فشار روانی و کاهش اعتماد می‌شود؛ حتی اگر زیرساخت صرافی کاملاً پایدار باشد.

نهادها در بحران چه کردند؟

مدیرعامل آبان‌تتر در مورد همکاری نهادهای مرتبط در زمان بحران گفت: در دوره‌ی اخیر برخی نهادهای ناظر و امنیتی بیشترین ارتباط را با صرافی‌ها در بحث امنیت دارایی‌ها داشتند و عموما این تعامل از این جنس بود که اطلاع می‌دادند در مقاطعی محدودیت‌هایی اعمال شود.

او در ادامه گفت: ما نیز با احترام به قانون و حفظ حقوق کاربران، سعی کردیم این محدودیت‌ها را در چارچوب شفاف به کاربران اطلاع‌رسانی کنیم.
نکته‌ی مهم این است که به جز مواردی که الزام قانونی وجود داشت، ما هیچ محدودیت داخلی بر کاربران اعمال نکردیم و حتی سقف برداشت را باز گذاشتیم. تنها در مقطع کوتاهی سقف برداشت ریالی ۳ میلیارد تومان تعریف شد که در عمل هم برای اکثر کاربران محدودیتی ایجاد نکرد.

همچنین مدیرعامل آبان‌تتر در مورد مدیریت بحران با اطلاع‌رسانی‌ها از سوی پلتفرم برای کاربران گفت: باور داریم که «اعتماد» در بحران ساخته می‌شود، نه در آرامش. به همین دلیل، از اولین روز ناپایداری‌ها، تلاش کردیم از طریق کانال‌های رسمی، شفاف، بدون بزرگ‌نمایی یا سانسور با کاربران در ارتباط باشیم.

او در پایان گفت: گزارش‌های روزانه، اطلاعیه‌های سریع و ارتباط مستقیم با کاربران در شبکه‌های اجتماعی باعث شد بتوانیم بخش زیادی از نگرانی‌ها را پاسخ دهیم. ما معتقدیم شفافیت، خودش یک لایه از پایداری است.

https://pvst.ir/llp

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو