skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فناوری

تحریریه پیوست

کمیسیون تخصصی مجمع تشخیص مصلحت نظام به موضوع «هوش مصنوعی» ورود کرد

تحریریه پیوست

۴ خرداد ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام به موضوع «هوش مصنوعی» که از سوی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شده بود، ورود کرد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام موضوع «هوش مصنوعی» را که از سوی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده بود، با حضور مسئولانی از معاونت علمی، وزارت علوم، وزارت ارتباطات، شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون صنایع مورد بحث و بررسی قرار داد.

در این جلسه، رئیس کمیسیون علمی، با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در سال ۱۴۰۰ مبنی‌بر اینکه «من پیشنهاد می‌کنم این مسئله (هوش مصنوعی) مورد تاکید و توجه و تعمیق واقع شود به نحوی که حداقل به ۱۰ کشور اول دنیا برسیم»، اهمیت این موضوع را یادآور شد.

 در ادامه جلسه، معاون علمی رییس‌جمهور با ارائه توضیحاتی درباره سوابق، اقدامات انجام شده و همچنین اقداماتی که باید در آینده صورت گیرد، به سوالات و ابهامات اعضای کمیسیون و نمایندگان دستگاه‌های ذی‌ربط پاسخ داد و آنها نیز نقطه نظرات خود را مطرح کردند.

توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی با مشارکت دانش‌بنیان‌ها

حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری، در جمع شرکت‌های دانش‌بنیان منتخب توسعه‌دهنده ابزارهای پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی با تاکید بر نقش کلیدی هوش مصنوعی در ارتقای حکمرانی، به تشریح اقدامات و سیاست‌های معاونت در حمایت از توسعه زیرساخت و کاربردهای این فناوری پرداخت و گفت: معاونت علمی، در قالب برنامه‌ای همه‌جانبه و مدون، به دنبال تحقق هوش مصنوعی در عرصه‌های مختلف کشور، از حکمرانی تا بازار و زندگی عموم مردم است. در این راستا، حمایت‌ها و ریل‌گذاری‌ها را در بخش‌های مختلف و ناظر به ظرفیت‌های بومی و همکاری‌های بین‌المللِی، به طور جدی دنبال می‌کند.

افشین با اشاره به دسته‌بندی برنامه‌ها به دو بخش کاربرد و زیرساخت، اعلام کرد: بخشی از حمایت‌ها معطوف به توسعه خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی بوده و در این مسیر، وزارتخانه‌ها نیز برای تحریک بازار و تقاضا، نقش‌آفرینی کرده‌اند.  با هدف کاهش فاصله فناورانه با استانداردهای جهانی، برنامه‌ای همه‌جانبه شامل آموزش، توسعه زیرساخت، نرم‌افزارها و سخت‌افزارها با کمک نخبگان داخل و خارج کشور به ویژه نیروهای متخصص ایرانی فعال در شرکت‌های مطرح جهانی طراحی و در حال پیاده‌سازی است.

معاون علمی ریاست جمهوری گفت که ما باید تولید نیروی انسانی در این حوزه را گسترش دهیم. از مهر سال گذشته، تدریس هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها با حمایت معاونت علمی آغاز شده است و همچنین حمایت از پایان‌نامه‌ها در چهار حوزه اولویت‌دار در دستور کار قرار گرفت. حمایت از پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی در حوزه هوش مصنوعی، به طور ویژه صورت می‌گیرد. به طور مثال، پژوهش‌های دکتری مرتبط با هوش مصنوعی، بدون محدودیت در رشته تحصیلی، به میزان دو برابر حمایت دریافت می‌کنند.

افشین، با ارائه جزئیاتی از برنامه دستیار هوش مصنوعی برای دولت، از اتصال دانشگاه‌ها به وزارتخانه‌ها به عنوان مشتری این خدمات یاد کرد و گفت: در این مسیر، رقابت میان دانشگاه‌ها نیز تقویت شده و به طور مثال، دانشگاه امیرکبیر مسئول توسعه دستیار برای وزارت راه، دانشگاه تهران برای وزارت نفت و دانشگاه تربیت مدرس برای سازمان محیط زیست شده‌اند.

سرمایه‌گذاری جدی دولت چهاردهم در هوش مصنوعی

معاون علمی رئیس‌جمهوری، با اشاره به سرمایه‌گذاری‌ها و حمایت‌های دولت از توسعه هوش مصنوعی ادامه داد: از ابتدای دولت، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های هوش‌مصنوعی با جدیت دنبال شده است. زمانی که دولت چهاردهم کارش را آغاز کرد کل سرمایه‌گذاری در این حوزه زیر یک میلیون دلار، بود. اما در مدت کوتاه فعالیت دولت چهاردهم به بیش از چندصد میلیون دلار آن هم در یک بازه زمانی کوتاه ارتقا یافته است. این روند با استفاده از نقاط دارای ظرفیت بومی، با هدف کاهش فاصله و کارایی برابر با کشورهایی که میلیاردها دلار در هوش مصنوعی هزینه کرده‌اند، ادامه دارد.

https://pvst.ir/l8h

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو