skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آدرس‌های بزرگ، برداشت‌های نادرست؛ چرا داده‌های کیف‌پول صرافی‌ها همیشه سیگنال بازار نیستند؟

۵ خرداد ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۶ خرداد ۱۴۰۴

معامله‌گران خرد، جابه‌جایی‌های عظیم ارزهای دیجیتال در میان کیف‌پول‌ها را معمولاً از جمله سیگنال‌های بازار برای خرید و فروش به حساب می‌آورند. البته در این میان بخش قابل توجهی از این نقل و انتقال‌ها می‌تواند عملیات‌ داخلی صرافی‌ها باشد اما همزمان این تصور را پدید آورد که سرمایه‌گذاران باید در مقابل آنها در معاملات خود دست به اقدامی بزنند. موضوعی که با شفاف‌تر شدن وضعیت کیف‌پول صرافی‌های داخلی به بحث‌های توییتری راه خود را پیدا کرده و برخی از جابه‌جایی‌های این کیف‌پول‌ها را به عنوان سیگنال قیمتی تفسیر می‌کنند.

به گزارش پیوست، شفافیت بلاک‌چین و تحلیل داده‌های آنچین در بازار ارزهای دیجیتال به عنوان ابزاری برای فهم درست آنچه در زنجیره‌ها اتفاق می‌‌‌افتد برای معامله‌گران استفاده می‌شود. بسیاری از کیف‌پول‌های صرافی‌های ارز دیجیتال به همین منظور برچسب‌گذاری شده‌اند که کاربران می‌توانند به‌راحتی متوجه نقل‌وانتقال‌های مرتبط با صرافی‌ها بشوند. موضوعی که با لو رفتن و شفاف‌تر شدن آدرس کیف‌پول‌های صرافی‌های داخلی به بحث‌های جامعه ارزدیجیتال ایران هم اضافه شده و برخی معتقدند بررسی و تحلیل داده‌های این کیف‌پول‌ها می‌تواند نشان‌دهنده وضعیت بازارهای محلی مانند تتر باشد.

برای معامله‌گران پیگیری نقل‌وانتقال‌های قابل توجه در شبکه‌های بلاک‌چینی می‌تواند به معنی رخداد‌های مهم و جهت‌گیری‌های قیمتی باشد. بسیاری از افراد فعال در این حوزه با پلتفرم‌هایی مانند Whale Alert آشنایی دارند. وظیفه این پلتفرم‌ها نشان‌ دادن جابه‌جایی‌هایی است که حجم بالایی دارند و به همین دلیل می‌توانند در حرکت قیمت تاثیرگذار باشند.

در این میان برخی از جابه‌جایی‌ها براساس برچسب‌هایی که برای کیف‌پول صرافی‌ها وجود دارد دسته‌بندی می‌شوند و مشخص است چقدر از آنها تراکنش‌های داخلی و بی‌تاثیر بر بازار هستند و در مقابل چه تراکنش‌هایی را کاربران انجام داده‌اند و باید نسبت به آنها حساسیت بیشتری داشت. اما در ایران و صرافی‌های داخلی موضوع متفاوت است.

آدرس کیف‌پول صرافی‌های داخلی به طور رسمی اعلام نمی‌شود و در توضیح دلیل آن، پلتفرم‌های تبادلی به تحریم‌ها و افزایش ریسک فلگ خوردن آدرس‌ها و دارایی‌ها اشاره می‌کنند. با این حال مدت‌هاست برخی از کیف‌پول‌ها شناسایی شده‌اند و به همین دلیل امکان پیگیری جابه‌جایی دارایی میان این آدرس‌ها فراهم شده است.

اعتبار تحلیل‌ها زیر سوال

محمد حکیمی، مدیرعامل رمزینکس، معتقد است: بسیاری از تراکنش‌های تتر به ریال که در صرافی‌ها اتفاق می‌افتد اثری روی بلاک‌چین ندارد. به این صورت که کاربری می‌تواند به کاربر دیگر مقداری تتر بفروشد اما در بلاک‌چین این تراکنش ثبت نمی‌شود. از طرفی موضوع نقل و انتقال بین کیف پول‌های صرافی هم در میان است و این جابه‌جایی‌ها می‌تواند بین کیف‌پول‌های سرد و گرم به هر دلیل اتفاق بیفتد. به همین دلیل این تعبیر معتبر نیست.

حدیث خسروی، مدیر روابط عمومی نوبیتکس، در این باره به پیوست گفت: داده‌های آنچین تنها شاخص تحلیل بازار نیست و بخش کوچکی از این داده‌ها از جمله جابه‌جایی‌های بین دو کیف پول هم نمی‌تواند شاخص کاملی باشد. جابه‌جایی‌ها شامل متغیر‌های زیادی می‌شود که لزوماً به بازار یا صرافی هم مرتبط نیستند و نمی‌توان از آنها معنای مشخصی برداشت کرد. به این ترتیب داده‌های آنچین و کیف‌پول‌های صرافی‌ها مبنای مشخص و مستقیمی برای تحلیل و آنالیز بازار نیست.

بازار بزرگ تتر در ایران

داده‌های پلتفرم‌های تبادلی نشان می‌دهد تتر از عمیق‌ترین بازارهای ارزدیجیتال در ایران است. هرچند قیمت ارزهای دیجیتال از الگوهای قیمتی جهانی پیروی می‌کند، اما در مورد تتر موضوع متفاوت است. تتر به عنوان یک استیبل‌کوین وابستگی قیمتی به دلار آمریکا دارد و در سطح جهانی ابزاری برای تسهیل معاملات شناخته می‌شود.

البته تتر در ایران جایگاه متفاوتی دارد. با توجه به نرخ برابری تتر با دلار، سرمایه‌گذاری در تتر معمولاً بین کاربران ایرانی شبیه سرمایه‌گذاری در دلار به نظر می‌رسد و قیمت هر واحد تتر به ریال وابستگی بالایی به دلار دارد.

به این ترتیب می‌توان گفت با توجه به عمق بازار ارزدیجیتال در ایران، نقل‌وانتقال‌های صرافی‌های داخلی به عنوان یک سیگنال در حرکت قیمتی ارزهای دیجیتال تاثیر قابل توجهی ندارند. اما در این میان تراکنش‌های مرتبط با بازار تتر به دلیل ماهیت محلی آن می‌تواند برای معامله‌گران جذابیت داشته باشد.

هشدار اشتباه و عذرخواهی کریپتوکوانت

هرچند پیگیری تراکنش‌های آنچین در میان صرافی‌های داخلی موضوعی جدید است، اما رصد این تراکنش‌ها در بازار بین‌المللی تجربه‌های جالبی را نشان می‌دهد. شرکت تحلیل بلاک‌چین کره جنوبی کریپتوکوانت (CryptoQuant) در سال ۲۰۲۱ هشدار داد حدود ۱۹ هزار بیت‌کوین به صرافی Gemini منتقل شده است که این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده فروش به دست نهنگ‌ها باشد.

این اتفاق در یک ماه دو بار رخ داد و این پلتفرم به دستکاری بازار از سوی کاربران متهم شد. در نتیجه اعلام کریپتوکوانت ریزش قیمت بیت‌کوین روی نمودار مشخص شد و شرکت تحلیل بلاک‌چین آلمانی گلس نود (Glassnode) اعلام کرد این جابه‌جایی‌ها مربوط به کیف‌پول‌های این صرافی است و یک انتقال داخلی به حساب می‌آید.

ریزش قیمت بیت‌کوین پس از اشتباه کریپتوکوانت

در نهایت مدیرعامل کریپتوکوانت مجبور به عذرخواهی شد و توضیح داد در رویه‌های اعلام هشدار و برچسب زدن به تراکنش‌ها تغییراتی را برای جلوگیری از خطا اعلام خواهند کرد. با این حال در جریان این اشتباهات بیشتر از ۳.۶ میلیارد دلار کاربران از میان رفت.

https://pvst.ir/l8m

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو