skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

قند پارسی؛ رویداد مدل‌های زبانی فارسی توسط پارت برگزار می‌شود

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت قصد دارد با برگزاری رویداد مدل‌های زبانی فارسی، مسیر پیشرفت و توسعه مدل‌های بزرگ زبانی بومی (Persian Large Language Models ) را بررسی کند. در رویداد «هوش مصنوعی و قند پارسی؛ بر مدار نوآوری‌های پارت» که در روز سوم خرداد ۱۴۰۴ برگزار می‌شود، گروهی از مسئولین سیاست‌گذار، نخبگان، اساتید و فعالان حوزه هوش مصنوعی و مدل‌های زبانی کشور گرد هم جمع می‌شوند و زوایای مختلف این فناوری تحول‌آفرین را بررسی می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت، اولین گردهمایی فعالان و دست‌اندرکاران مدل‌های زبانی کشور توسط این مجموعه اجرا می‌شود و در این رویداد علاوه بر آگاهی‌رسانی درباره این فناوری، مسیر رشد و توسعه هرچه بیشتر مدل‌های بزرگ زبانی فارسی واکاوی می‌شود. برای حضور در این رویداد می‌توانید به صفحه ثبت‌نام هوش مصنوعی و قندپارسی در ایوند مراجعه کنید.

یکی از نیازهای اصلی صنایع کشور، استفاده از ابزارها و زیرساخت‌های هوشمندی است که بتواند پاسخگوی نیاز کسب‌وکارهای داخلی باشد. مدل‌های زبانی فارسی برای پاسخ به این نیاز توسعه پیدا کرده‌اند و موفق شده‌اند طی مدت‌زمان کوتاهی که از عرضه آنها می‌گذرد، راه خود را به بسیاری از پلتفرم‌ها و صنایع کشور باز کنند. یکی از عواملی که می‌تواند در سرعت‌ بخشیدن به رشد LLMهای فارسی تاثیر بسزایی داشته باشد، هم‌افزایی فعالان این حوزه است.

از همین رو، رویداد «هوش مصنوعی و قند پارسی؛ بر مدار نوآوری‌های پارت» قصد دارد تا زمینه‌ساز حرکتی در عرصه مدل‌های زبانی فارسی باشد و ابعاد مختلف این فناوری را به صورت تخصصی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. این رویداد با حضور جمعی از مسئولین کلیدی، محققان، متخصصان و اساتید مجرب دانشگاهی و فعالان صنعتی برگزار می‌شود که علاوه‌بر بیان تجربیات عملی خود در زمینه مدل‌های بزرگ زبانی فارسی، به ارائه راهکارهایی کاربردی برای شکوفایی این فناوری در کشور می‌پردازند.

یکی از مؤلفه‌های اصلی برای سنجش توسعه‌یافتگی اکوسیستم هوش مصنوعی یک کشور، توجه به مدل‌های زبانی اختصاصی آن است. برای نمونه، چین توانسته با ساخت مدل‌های بومی پیشرفته‌ای مانند Qwen و DeepSeek، جایگاه خود را در میان کشورهای فعال در حوزه هوش مصنوعی ارتقا دهد و زیرساخت‌های مناسبی را برای توسعه سرویس‌های هوشمند خود فراهم کند. زیست‌بوم هوش مصنوعی ایران هم از این قافله عقب نمانده و توانسته با عرضه LLMهای قدرتمندی از جمله گروه مدل زبانی «درنا» و «توکا»، در زمان خود، فاصله موجود با دیگر رقبا کمتر و کمتر کند. برگزاری رویدادهای اینچنینی، کمک می‌کند مسیر رشد مدل‌های زبانی داخلی با شتاب بیشتری دنبال شود و در آینده، شاهد جهانی‌شدن مدل‌های بومی باشیم.

https://pvst.ir/l40

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو