دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جریان بازدید از غرفه بنیاد ملی بازیهای رایانهای اعلام…
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
وزیر ارتباطات اعلام کرد حوزه فناوری اطلاعات به صورا مستقیم از ناترازی انرژی تاثیر میپذیرد. به گفت او: اپراتورها بیشتر از هزار میلیارد تومان خسارت دیدهاند.
به گزارش پیوست، ستار هاشمی وزیر ارتباطات، یکی مشکلات مطرح در کشور را ناترازی انرژی اعلام و گفت: ما هم در حوزه ارتباطات از آن متاثر هستیم. تولید به عنوان اولین قسمت از زنجیره ارزش مهم است اما حتما مدیریت در مصرف هم اهمیت دارد.
او در ادامه گفت: مدیریت مصرف به معنی جلوگیری از پرت منابع است. به این معنی که اگر در ارائه گاز پرتی داریم باید جلوی آن را گرفت. هرچند که در این زمینه عدد قابل توجهی پرتی داریم.
به گفته هاشمی: باتوجه به اینکه پروژه هویت بخشی به زمین و کد پستی به صورت استاندارد نداریم اتفاقی که میافتد این است که برای مثال در دو خیابان مجاور اگر مصرفهای متفاوتی را میبینیم حتما نشتی یا مشکلات انشعابات وجود دارد و باید بتوانیم براساس مجوز صادر شده برای هر کنتور محل را مشخص کنیم. پس همانقدر که کد ملی میتواند اهمیتدار باشد، کد پستی نیز میتواند اهمیت داشته باشد.
وزیر ارتباطات در مورد نقش کدپستی گفت: با کدپستی میتوانیم مشخص کنیم چه خدمتی در چه محلی ارائه شده و زندگی مردم را تسهیل کنیم. البته در رابطه با این موضوع مهم ذینفعال زیادی وجود دارد و بخشی دولت است و بخشی قوهقضاییه.
به گفته او: همچین این موضوع یک بخشی فنی دارد و یک بخش میدانی که در نهایت میتواند در تجارت الکترونیک بسیار کمک کند. موضوع مهم دیگر اقتصاد دیجیتال است که جوانان را در برمیگیرد.
هاشمی با اشاره به هدفگذاری ۱۰ درصدی سهم اقتصاد دیجیتال گفت: در این خصوص برنامهای وجو دارد که براساس آن حجم اقتصاد دیجیتال باید به ده درصد GDP برسد. در برخی از کشورهای پیشرو در این زمینه میبینیم حجم اقتصاد دیجیتال از ۳۰ درصد هم عبور کرده است.
او در مورد برنامههای وزارت ارتباطات در استان مازندران گفت: در استان مازندران قصد داریم سرمایهگذاری با مشارکت استان در زمینه اقتصاد دیجیتال، تحت عنوان پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات انجام دهیم. همچنین قصد داریم فعالان بخشهای فناور و استارتآپی را گرد هم آوریم تا با شناسایی ظرفیتهای یکدیگر همافزایی شکل بگیرد تا به شکوفایی اقتصاد استان کمک کند.
هاشمی گفت: در وزارتخانه یکی از موضوعات مهمی که دنبال میکنیم دیپلماسی فناوری با نگاه ویژه به کشورهای منطقه است که در چند ماه گذشته نتایج خوبی داشته است. قصد داریم شرکتهای مشترکی را با کشورهای همسایه تاسیس کنیم که برای کشور ارز آوری داشته باشیم.
به گفته ستار هاشمی: موضوع دیگر اقتصاد تولید محتواست. استان مازندران از جمله استانهایی است که ظرفیت بالقوه زیادی برای تولید محتوا دارد. در این زمینه در وازرت ارتباطات برنامه ریزی و سازوکارهای اجرایی آن مشخص شده است که در آینده نزدیگ اعلام رسمی میشود تا از تولیدکنندگان محتوای فاخر در کشور حمایت و این بخش را اقتصادی کنیم.
به گفته او: این از محورهایی بود که به مجلس ارائه و تحت عنوان نهضت تولید محتوا در کشور و اقتصادی کردن تولید محتوا با مشارکت اپراتورها به صورت جدی پیگیر آن هستیم.
وزیر ارتباطات در مورد تاثیر هوش مصنوعی گفت: چه بخواهیم چه نه، هوشمصنوعی بسیاری از جنبههای زندگی انسان را تغییر میدهد. در گذشته برای سفر نیازهای خود را با استفاده از تعامل با مردم باید پیش میبردیم که رفته رفته با استفاده از ظرفیت دیجیتال این ارتباط کم رنگ شده و در مواردی مانند ترافیک حتی درصورت بلد بودن مسیر باز هم باز هم از ظرفیت برنامههای مبتنی بر هوش مصنوعی برای مسیریابی استفاده میکنیم.
او در مورد تاثیر هوش مصنوعی در آموزش گفت: این موضوع در آموزش دانشگاهها هم وجود دارد و بسیاری از دانشجوها با استفاده از موتورهای هوشمصنوعی سوالات خود را مطرح و پاسخ دریافت میکنند. جوابهایی که به مراتب از پاسخهای معلم و استاد بالغتر است. باید پرسید تاکلیف آموزش در این نگاه جدید چه خواهد شد؟ برخی شغلها در معرض خطر هستند و ورود فعال میتواند باعث عبور از این نقطه عطف شده و باعث استفاده از این فرصت شود.
به گفته وزیر ارتباطات: کیفیت اینترنت افزایش پیدا میکند و درحال حاضر مشترکین سرعت ۱۵ تا ۲۰ مگابیت در ثانیه استفاده میکنند که این عدد به هزار مگابیت میرسد. برای افرادی که تحت پوشش این کیفیت نیستند هم باید برنامهریزی شود تا با استفاده از نسل پنجم کیفیت بهتری را تجربه کنند.
او در ادامه گفت: یکی از کارکردهای جدی توسعه زیرساخت ارتباطی تولید محتواست که تاکید جدی روی آن داریم که نسل پنجم در ارتباطات سیار و فیبرنوری در ارتباطات ثابت رشد قابل توجهی را در توسعه زیرساختهای استان ایجاد خواهد کرد.
به گفته ستار هاشمی: استاندارد جهانی در مورد باتریها تحت عنوان UPS برای محافظت از تجهیزات ارتباطی در نظر گرفته شده است و قرار نیست ناترازی انرژی را جبران کند. باتوجه به عمر دو سه ساله آنها، این باتریها میتوانند حدود نیم ساعت جریان برق را نگهدارند تا به تجهیزات آسیبی وارد نشود.
به گفته وزیر ارتباطات: براساس بررسیها، اپراتورهای بزرگ بیشتر از هزار میلیاردتومان از قطعی برق آسیب دیدهاند که برای مدیریت شرایط نیاز به سرمایهگذاری جدی داریم.