حضور بنیاد ملی بازیهای رایانهای در نمایشگاه کتاب تهران
بنیاد ملی بازیهای رایانهای در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارد. علاقهمندان میتوانند پیشثبتنام…
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
شرکت اپل از دادگاهی در ایالات متحده درخواست کرده تا اجرای حکم اخیر قاضی ایوان گونزالس راجرز را در پرونده معروف خود با شرکت بازیسازی اپیک گیمز به حالت تعلیق درآورد. این حکم، اپل را ملزم میکرد که فوراً دریافت کمیسیون از تراکنشهای انجامشده از طریق لینکهای پرداخت خارجی در اپلیکیشنها را متوقف کند.
به گزارش پیوست به نقل از CNBC، در سال ۲۰۲۱، قاضی راجرز حکمی صادر کرد که اپل را مجبور به ایجاد تغییرات محدودی در سیاستهای مربوط به لینکدهی به پرداختهای خارجی مینمود، اما در حکم جدیدی که ماه گذشته صادر شد، قاضی دامنه محدودیتها را بهطور قابلتوجهی گسترش داد.
طبق این دستور جدید، اپل دیگر حق ندارد بر تراکنشهای انجامشده خارج از اپ استور از طریق لینکهای درونبرنامهای کمیسیون دریافت کند. همچنین، اپل نمیتواند توسعهدهندگان اپلیکیشن را در انتخاب زبان یا مکان قرار دادن این لینکها محدود کند.
اپل در دادخواست جدید خود که بهصورت اضطراری برای توقف حکم تنظیم شده، استدلال کرده است که اجرای این تغییرات میتواند هزینههای سنگینی، از صدها میلیون تا میلیاردها دلار در سال، برای این شرکت به دنبال داشته باشد. اپل همچنین اعلام کرده است که این اقدامات بخشی از تلاشهای ناموفق اپیک برای تغییر نحوه عملکرد اپ استور تحت پوشش قوانین رقابتی است.
در پی این حکم، برخی توسعهدهندگان بزرگ مانند آمازون و اسپاتیفای بهروزرسانیهایی را منتشر کردهاند تا کاربران را از پرداخت درونبرنامهای به وبسایتهای خارجی هدایت کنند و کمیسیون اپل را از هزینههای خود حذف نمایند. به عنوان مثال، اپلیکیشن Kindle متعلق به آمازون اکنون دکمهای به نام «Get Book» نمایش میدهد که کاربران را به سایت آمازون هدایت میکند.
مدیرعامل اپیک گیمز، تیم سویینی، اعلام کرده است که این تغییرات اپل را مجبور به رقابت واقعی میکند و این همان چیزی است که آنها از ابتدا خواسته بودند.
قاضی راجرز همچنین در حکم خود اعلام کرده بود که اپل دادگاه را گمراه کرده و یکی از معاونان این شرکت درباره زمان و دلایل تعیین کمیسیون ۲۷ درصدی برای پرداختهای خارجی، «بهصراحت دروغ گفته» است. بنا بر گفته قاضی، این تصمیم در جلساتی با حضور تیم کوک، مدیرعامل اپل، اتخاذ شده است.
اپل همچنین در پاسخ اعلام کرد که این حکم، ماهیتی تنبیهی دارد و نه الزامآور، و مجازاتهای مدنی تنها باید برای اجبار به اجرای دستورات موجود استفاده شوند، نه تنبیه بابت عدم اجرای آنها.
این شرکت اعلام کرده که تصمیم دارد به حکم اخیر اعتراض کند.