حضور بنیاد ملی بازیهای رایانهای در نمایشگاه کتاب تهران
بنیاد ملی بازیهای رایانهای در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارد. علاقهمندان میتوانند پیشثبتنام…
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
حوزه فناوری در هوافضا هنوز به تجارت نرسیده است. دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان هوافضا، حملونقل و شهرسازی گفت که هنوز نتوانستم تجاریسازی در حوزه فضایی را تکمیل کنیم و نیاز است فعالیتهای دانشی و پژوهشی و پرتابهای مختلف انجام شود. در بسیاری از کشورها پرتابهای زیادی صورت میگیرد که برخی از آنها موفق است و برخی نیست.
به گزارش پیوست، حسین شکری، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان هوافضا، حملونقل و شهرسازی معاونت علمی ریاست جمهوری در نشست خبری «اهداف و برنامههای ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان هوافضا، حملونقل و شهرسازی در سال ۱۴۰۴» گفت: در حوزه فضایی، سازمان فضایی ارتباط خوبی با معاونت داشت و تحقیقاتی خوبی صورت گرفت. همچنین در چندسال گذشته معاونت به موضوع شهرسازی و ساختمانسازی با فناوری ورود کرده است؛ شرکتهای دانشبنیان در این حوزه مجوز گرفتهاند و توانستند فعالیت کنند. ما از فناوریهای روز در این حوزه استفاده میکنیم، در همین خصوص هزینهها کمتر میشود، سرعت ساختو ساز بیشتر میشود و امنیت ساختمانها بالاتر میرود. از آنجایی که در حوزه انرژی و هدررفت انرژی چالش وجود دارد، در تلاش برای کاهش هزینهها هستیم.
شکری در پاسخ به پیوست گفت: این پروژه جزو برنامههای جدید معاونت است؛ معاونت با مجموعههای مختلف در ارتباط است و یکسری پروژهها با شرکتهای دانشبنیان شروع شده است. امیدواریم امسال یا سال بعد ساختمانهایی که از فناوریها جدید استفاده کرده است را ببینیم. درحال حاضر از موضوعات مدلسازی با همکاری بخشخصوصی در پیشبرد این هدف استفاده میشود.
او توضیح داد: یکی از برنامههای ما در این ستاد، طراحی و ساخت هواپیمای ۷۲ نفره است که بهعنوان یک پروژه دانشگاهی و پژوهشی تعریف شده است. هدف این پروژه ساخت هواپیما در کوتاهمدت نیست، بلکه توسعه دانش فنی و ایجاد بستری برای فعالیتهای دانشگاهی و شرکتهای دانشبنیان در زمینه طراحی و پژوهش است تا در بلندمدت، دستاوردهای آن در بخشهای مختلف صنعت هوایی بهکار گرفته شود.
طبق گفته شکری، پروژههای ساخت هواپیما بهدلیل هزینههای بالا و نیاز به سرمایهگذاری سنگین، ماهیتی بلندمدت دارند و نمیتوان انتظار تحقق آنها را در بازههای یک تا سه ساله داشت؛ در نتیجه حمایتهای گذشته از این پروژه ادامه خواهد داشت و برنامهای بلندمدت با هدف بهرهگیری از همکاریهای بینالمللی برای پیشبرد آن تدوین شده است.
دبیر این ستاد درباره هواپیمای سیمرغ توضیح داد: همکاری در ساخت هواپیمای سیمرغ، از پروژههای مهم معاونت عملی است که امسال پیگیری میشود. این هواپیما بر پایه یک پلتفرم موجود طراحی شده و پیشبینی میشود تست پروازی آن تا سال آینده، با همکاری سازمان مربوطه زیرمجموعه وزارت دفاع و یک شرکت دانشبنیان، جهت تدوین و دریافت استانداردهای لازم انجام شود.
او ادامه داد: تفاهمنامهای نیز با شرکتهای هواپیمایی خصوصی منعقد شده تا در صورت دریافت مجوزهای غیر نظامی، از این هواپیما در ناوگان خود استفاده کنند.
شکری درباره توسعه اقتصاد دانشبنیان توضیح داد: توسعه اقتصاد دانشبنیان را میتوان از دو منظر بررسی کرد؛ نخست، اجرای پروژههای بزرگ با هدف شکلگیری شرکتهای دانشبنیان پیرامون این پروژهها که به رشد اقتصادی و توسعه فعالیتهای آنها منجر میشود و دوم، ایجاد پیوند میان پژوهشهای علمی دانشگاهی با همکاری بنیاد علم ایران تا در کنار پروژههای کلان، ارتباط موثری بین صنعت و دانشگاه برقرار شود.
به گفته او، در سال ۱۳۹۸ شهرداری تهران، متروی تهران و شرکتهای دانشبنیان از جمله مپنا، شرکت تهران و جهاد دانشگاهی در یک همکاری، پروژهای آغاز کردند که مرحله آزمایشی آن با موفقیت به پایان رسید و قرارداد تولید انبوه ۱۱۳ دستگاه واگن مترو در سال گذشته امضا شد.
به گفته شکری، امسال نیز با پیگیری شهرداری تهران، برنامهریزی برای افزودن سه قطار مترو، بر اساس زنجیره تامین داخلی ایجاد شده، در دستور کار قرار دارد. در این پروژه، سطح داخلیسازی قطارهای مترو از ۳۰ درصد به بیش از ۷۰ درصد ارتقا یافت و حدود ۴۰ شرکت دانشبنیان و بخش خصوصی در آن مشارکت دارند که به شکلگیری چرخهای اقتصادی پویا در این حوزه منجر شده است.
او گفت که در ادامه این روند برنامه داریم از فناوری توسعهیافته برای سایر شهرها نیز استفاده کنیم تا پروژههای مشابهی در شهرهایی مانند اصفهان و مشهد اجرا شود و امیدواریم امسال پروژه قطار پنجگانه اصفهان آغاز شده و شرکتهای مرتبط در این زمینه فعالانه مشارکت کنند.